Weergaloze Pua schiet Maarssen naar overwinning!

Toegevoegd op 25 oktober 2019 om 11:18 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van DSE. Een hoofdrol was weggelegd voor Sarina Pua die beide goals voor haar rekening nam. Hiermee voegde ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar comeback. Sinds haar rentree was ze bij 4 van de 5 Maarssen goals betrokken (3 goals, 1 assist). Dat zijn Memphis statistieken!

Makkelijk ging het niet vandaag op Sportpark Daalseweide, al zag het daar in de eerste 20 minuten niet naar uit. Maarssen wervelde namelijk over het veld en speelde misschien wel z'n beste eerste 20 minuten van het seizoen. Hoog baltempo, strakke passing, snel van kant wisselen, druk op de bal, afvallende ballen die voor Maarssen waren. Alles zat erin. Het enige wat ontbrak was de passing in de eindfase. Hierdoor leverde het gigantische overwicht niet heel veel grote kansen op, al was Marieke Baas in de 5e minuut wel dichtbij de openingstreffer met een schot dat nipt voorlangs ging.Na deze sterke openingsfase kakte het spel van Maarssen wat in en werd de passing steeds slordiger. Zo leidde balverlies in de opbouw in de 25e minuut bijna de openingstreffer in van DSE. Oog in oog met keepster Sanne van Impelen aarzelde de spits van DSE echter te lang waardoor Sanne nog kon ingrijpen.In het restant van de eerste helft waren er nog kansjes voor Anne Vroege en Nadja Wolters, maar het was allemaal net niet. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

In de 2e helft begon Maarssen weer sterk aan de wedstrijd, maar veel meer dan wat schoten van afstand leverde het niet op. Sterker nog, de beste kans was na 4 minuten spelen voor DSE die bij één van hun sporadische uitbraken een 3 tegen 2 situatie niet goed uitspeelden.Een minuut later kwam keepster van Impelen hard in botsing met een DSE speelster. Ze keepte de wedstrijd nog wel uit (ruim 40 minuten), maar na afloop zou blijken dat ze twee pezen in haar duim gescheurd heeft en meteen in het gips moest. Een domper voor Sanne en we wensen haar dan ook heel veel sterkte toe met haar herstel!Doordat de behandeling van Sanne de nodige minuten in beslag nam en daarna ook diverse DSE speelsters bij bosjes omvielen, verdween alle schwung uit de wedstrijd.De bezoekers vonden het allang best want leken tevreden met een punt, maar voor Maarssen schreeuwde de wedstrijd om een impuls. Die kwam er in de 64e minuut. Centrale verdedigster Nico Schat - die nog geen hele wedstrijd aankon - vierde haar rentree na haar elleboogblessure.Hierdoor kon Lianne Grin doorschuiven naar het middenveld en Sarina Pua naar de voorhoede waar ze het beste tot haar recht komt.Dit leidde tot diverse kansen maar de bal wou maar niet goed vallen. Ook een mogelijke strafschop na een overtreding op Sarina Pua in het strafschopgebied werd niet gegeven door de scheidsrechter. Sterker nog, ze kreeg hem tegen. Om juffrouw Ank te quoten: vonden wij dat raar? Nee dat vonden wij alleen maar heel bijzonder!In de 83e minuut volgde dan toch de beloning. Captain Nikita Theteroglou nam weer eens een aanloop voor één van haar fameuze verre ingooien. Zij bereikte Lianne Grin in het strafschopgebied die knap wegdraaide en de bal voor het doel kreeg. Daar hield Sarina Pua goed oog op de bal en schoot hem met haar linkerbeen tegendraads binnen. 1-0! De ontlading die volgde was enorm.Twee minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Marieke Baas veroverde een bal op het middenveld en zette Sarina Pua alleen voor de keepster. Die hield het hoofd koel en wipte de bal geweldig langs haar heen. 2-0!Gescoord werd er niet meer waardoor 2-0 tevens de eindstand was.

Complimenten dames en coach! Gevochten tot de laatste minuut en uiteindelijk verdiend gewonnen. Volgende week wacht de bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau. Allemaal weer scherp trainen en zorg dat je er klaar voor bent!

Scoreverloop:83. 1-0 Sarina Pua (assist Lianne Grin)85. 2-0 Sarina Pua (assist Marieke Baas)

Opstelling:

Sanne;Anne D(72.Gabrielle),Lianne,Nikita,Lizzy;Bibi,Marieke,Sarina;Cynthia(69.Donja),Anne V(64.Nico),Nadja;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento