Maarssen knokt zich naar overwinning

Toegevoegd op 25 oktober 2019 om 11:15 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 heeft haar derde competitieduel met 1-2 gewonnen van Bavel. Onder zware weersomstandigheden boog de ploeg in de slotfase een 1-0 achterstand om. De overwinning werd echter overschaduwd door de knieblessure die Linda vder Meijden opliep. Zij moest ondersteund van het veld gedragen worden. Laten we hopen voor haar dat de blessure meevalt.

Maarssen startte de wedstrijd zonder de geblesseerden Nico Schat, Lisanne de Weert en Tanja van Gog. Ook topscorer Marieke Baas ontbrak. Zij begon op de bank vanwege het missen van een training. Hierdoor was er voor het eerst een basisplaats voor jonkie Tessa de Langen.

Ofschoon er twee kunstgrasvelden vrij waren om op te spelen, koos de thuisploeg - ondanks de regen die met bakken uit de hemel viel - toch om op een gewoon veld te spelen. De reden laat zich raden..

In de openingsfase kregen beide ploegen een goede kans om tot scoren te komen. De thuisploeg raakte de lat uit een vrije trap en Nadja Wolters zag een inzet uit een corner goed gestopt worden door de keepster.In de 13e minuut sloeg iedereen die Maarssen lief is de schrik om het hart. Sterspeelster Linda vder Meijden verzwikte bij een poging een bal te blokken haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Uiteindelijk moest ze ondersteund van het veld gedragen worden. Een drama voor Linda die al een kruisband verleden heeft. Laten we hopen dat het dat dit keer niet is.Maarssen was zichtbaar aangedaan door het voorval. Speelsters stonden met de tranen in hun ogen en zochten steun bij elkaar.De thuisploeg profiteerde en na een goede kans die voorlangs geschoten werd was het in de 27e minuut wel raak. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld werd scherp aangesneden en keepster van Impelen kon hem nog net tegen de paal tikken. In de rebound was ze echter kansloos. 1-0.Maarssen rechtte de rug en in het restant van de 1e helft was het één-richtingsverkeer naar het doel van Bavel. Het leverde goede kansen op voor Nadja Wolters (2x) en voor de ingevallen Marieke Baas (2x), waarbij haar laatste poging op de paal belandde.Gescoord werd er echter niet waardoor beide ploegen met een 1-0 stand de rust ingingen.

In de tweede helft ging Maarssen door waarmee het de eerste helft geëindigd was, maar leek een kopie van vorige week in de maak. Werd er toen 1 doelpunt ten onrechte afgekeurd door een vlagsignaal van de grensrechter, vandaag werden er twee afgekeurd wegens buitenspel. Met name de tweede was zeer discutabel. En net als vorige week miste Maarssen ook dit keer kansen alleen voor de keepster. Zowel Sarina Pua als Lianne Grin wisten haar - oog in oog - niet te verschalken.In de 72e minuut volgde dan toch de verlossing. Linksback Lizzy Bouwman veroverde een bal op het middenveld en stuurde meteen Sarina Pua diep. Die bleef dit keer wel koel voor de goal, omspeelde de keepster en schoof de bal in het lege doel. 1-1!Drie minuten later volgde een kopie van de eerste goal. Wederom was het Lizzy Bouwman die een bal veroverde op het middenveld en Sarina Pua diep stuurde. Dit keer was onze kleine tovenaar niet zelfzuchtig en legde de bal af op de meegelopen Anne Vroege. Zij kon hem zo in het lege doel schuiven. 1-2! Tevens de 6e goal alweer van Anne dit seizoen!In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog een goede kans maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 1-2.

Complimenten dames en coach voor de manier waarop jullie met de tegenslag van het uitvallen van Linda zijn omgegaan en hoe jullie met z'n allen geknokt hebben. Een echte teamprestatie! Laten we hopen en bidden dat de blessure van Linda meevalt 🙏. Heel veel sterkte Linnie!

Scoreverloop:

27. 1-072. 1-1 Sarina Pua (assist Lizzy Bouwman)75. 1-2 Anne Vroege (assist Sarina Pua)

Opstelling:

Sanne;Anne D, Nikita, Lianne, Lizzy;Bibi,Sarina,Tessa(59.Donja);Nadja,Linda(13.Marieke),Anne V;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento