magento

Maarssen dichtbij play-offs na winst op Trekvogels!

Toegevoegd op 15 mei 2019 om 10:12 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 heeft gistermiddag met 3-0 gewonnen van Trekvogels. Het was een dikverdiende overwinning want er was maar één ploeg die de klok sloeg op Sportpark Daalseweide. Door de overwinning staat Maarssen 8 punten los van de nummer 3 en heeft het uit de resterende drie wedstrijden nog maar 1 punt nodig om de 2e plaats veilig te stellen en hiermee deelname aan de play-offs.

Na een weekendje vrij mochten de dames op Bevrijdingsdag weer aan de bak. Tegenstander was de nummer 4 op de ranglijst, Trekvogels. Een ploeg waartegen de heenwedstrijd in Nijmegen met 4-1 verloren werd. Tijd voor revanche dus!

Dat moest dan gebeuren zonder spits Tanja van Gog. Zij ging tijdens de laatste training finaal door haar enkel en mist het restant van het seizoen. Erg sneu voor haar en wij wensen Tanja dan ook veel sterkte met haar herstel. Ook geen Lianne Grin en Sharona Abels vandaag. Beiden waren licht geblesseerd. Hun plekken in de basis werden ingenomen door Bibi Bus, Laura van Beek en de weer herstelde Anne Vroege.

Nadat coach van Dijk de ploeg had geïnspireerd met een vlammende speech in de kleedkamer, spoot Maarssen uit de startblokken. Binnen 1 minuut werd de eerste kans genoteerd via Marieke Baas, maar haar schot werd goed gepakt door de keepster.Maarssen bleef Trekvogels daarna opjagen op de eigen helft en gaf ze geen moment de tijd om op adem te komen. Iedere tweede bal was voor Maarssen en de bezoekers kwamen niet van de eigen helft af.Na zo'n 10 minuten spelen kreeg Maarssen z'n tweede goede kans van de wedstrijd. Anne Vroege werd bij een ingooi rechtsvoorin volledig over het hoofd gezien en haalde uit vanuit een moeilijke hoek. Ook dit keer zat de keepster er echter goed bij.Zeven minuten later was het wel raak. Centrale verdedigster Nico Schat dribbelde richting middenveld, zag Marieke Baas vertrekken en bediende haar op maat met een fantastische lange bal. De bal stuiterde nog een keer op in het strafschopgebied, waarna Marieke uitstekend timide en de bal net over de uit haar doel gekomen keepster kon koppen. 1-0!Na deze uitstekende eerste 20 minuten vlakte het spel van Maarssen iets af, al bleef het heer en meester op het veld. Tot heel veel kansen leidde het niet, doordat de meeste aanvallen verzanden in het strafschopgebied. Alleen Linda vder Meijden wist nog een keer venijnig uit te halen na een fraaie aanval, maar haar schot verdween over het doel.Op slag van rust volgde toch de verdiende 2-0. Captain Nikita Theteroglou nam een ingooi rechtsvoorin en kreeg de bal via via weer terug. Ze bedacht zich geen moment en gaf de bal snaar strak voor. Marieke Baas hoefde er bij de tweede paal alleen maar tegenaan te lopen en noteerde haar tweede van de middag. 2-0! en wat een heerlijke voorzet van Nikita! Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Een dominant Maarssen zonder heel veel kansen te creëren. Na zo'n 20 minuten spelen dacht Linda vder Meijden wat Nikita kan kan ik ook. Ook zij gaf een perfecte strakke voorzet met links, maar dit keer kwam Marieke Baas een teenlengte tekort om haar derde te maken. Die derde goal volgde alsnog in de 69e minuut. Invalster Cynthia Buis nam een zelf versierde vrije trap. Ook deze bal was strak. Het leek wel of er op getraind was! Linda vder Meijden maakte hem vervolgens perfect af door hem volley uit de lucht snoeihard in de linkerhoek te schieten. 3-0 en wat een mooie goal!Gescoord werd er hierna niet meer waardoor 3-0 tevens de eindstand was.

Complimenten dames en coach! Wat een instelling, ondanks het gemis van een drietal basisspeelsters. Dit proberen vast te houden in de laatste drie wedstrijden van het seizoen en dat ene puntje wat nodig is voor de play-offs zo snel mogelijk pakken. Zet hem op!

Scoreverloop:17. 1-0 Marieke (assist Nico)45. 2-0 Marieke (assist Nikita)69. 3-0 Linda (assist Cynthia)

Opstelling:Sanne;Nikita,Laura,Nico,Lizzy;Marieke,Lisanne,Bibi;Anne(57.Cynthia),Linda,Sarina;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento