Captain Lianne Grin viert rentree met overwinning!

Toegevoegd op 10 maart 2019 om 23:47 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 heeft vanmiddag een 1-3 overwinning geboekt op Prinses Irene. Het was de wedstrijd van de rentree van captain Lianne Grin. Ruim 9 maanden stond ze langs de kant, maar vandaag mocht ze dan eindelijk haar eerste minuten maken. Geïnspireerd door haar aanwezigheid speelde Maarssen een uitstekende wedstrijd en nam verdiend de punten mee naar huis.

Na de ongelukkige nederlaag van twee weken geleden tegen Venray, moest Maarssen het vandaag opnemen tegen de nummer drie op de ranglijst, Prinses Irene.De vraag vooraf was: zou coach van Dijk het aandurven om met de weer herstelde captain Lianne Grin in de basis te beginnen? Het antwoord was ja.Dit ging ten koste van topscorer Tanja van Gog die op de bank mocht beginnen. Ook de weer van vakantie teruggekeerde Lizzy Bouwman begon op de bank.

In Nistelrode viel het aanvankelijk mee met het voorspelde stormachtige weer. De aftrap vond plaats onder droge omstandigheden en zonder al teveel hinder van de wind.

Na wat kleine speldenprikjes van de thuisploeg in de openingsfase, was het Maarssen dat met de eerste de beste aanval de score opende. En wie anders dan captain Lianne Grin stond aan de basis van de aanval. Ze ontving de bal op het middenveld en met een splijtende pass stuurde ze de naar rechts uitgeweken Linda vder Meijden diep. Die hield goed het overzicht en gaf de bal precies op maat voor op de meegelopen Sarina Pua. Die schoot de bal in één vloeiende beweging binnen. 0-1 en wat een heerlijke goal!In het vervolg van de 1e helft was het Maarssen dat de wedstrijd dicteerde, waarbij de ouderwetse driehoekjes van het vorige seizoen eindelijk weer tevoorschijn kwamen.Van Prinses Irene had het vrij weinig te duchten, behoudens wanneer de sterke spits werd aangespeeld. Die bleek moeilijk van de bal te krijgen en zorgde af en toe voor gevaar. Tot echte kansen kwam het niet, behoudens wat slappe rolletjes van afstand en een scrimmage na een corner.Na 25 minuten spelen kreeg Maarssen een grote kans om de score te verdubbelen. Sarina Pua schoot er als een raket vandoor op rechts, maar vergat de bal goed terug te leggen op de vrijstaande Linda vder Meijden.Vijf minuten later was het alsnog raak. Het was een aanval uit het boekje zoals Maarssen zo vaak scoorde vorig seizoen. De steekbal was van Linda vder Meijden, de diepgang vanuit het middenveld van Marieke Baas die hem in twee instanties - haar eerste inzet eindigde op de binnenkant van de paal - binnenschoot. 0-2!En wat een bevrijding moet het zijn voor Marieke Baas om weer met captain Lianne Grin op het middenveld te spelen. De topscorer van de afgelopen drie seizoenen moest noodgedwongen wat meer vanuit de controle spelen zonder Lianne, terwijl haar kracht in de diepgang ligt. Zodoende stond ze ook pas op twee competitiegoals dit seizoen. Vandaag kwam alles er weer uit bij onze Baasie. Hulde topper!Hierna kreeg Maarssen nog volop kansen op de 0-3, maar de laatste pass van Sarina Pua, Marieke Baas en Linda vder Meijden (2x) was steeds net niet goed.Zodoende zochten beide ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamers op.

De 2e helft was nauwelijks 5 minuten onderweg toen Maarssen op curieuze wijze de 1-2 tegen kreeg. De ploeg had de bal uitgeschoten ivm een blessurebehandeling bij Lianne Grin. Normaal gesproken speelt de tegenpartij de bal dan weer terug, maar Prinses Irene besloot in eerste instantie door te spelen. Vervolgens werd de bal toch teruggespeeld, maar de manier waarop was niet echt sportief. De achterhoede verslikte zich in de bal en de spits kon alleen op keepster van Impelen af. Ze schoot uiteindelijk tegen de paal, waarna een andere speelster vanuit buitenspelpositie binnenschoot. De scheidsrechter negeerde echter het vlagsignaal van de grensrechter. 1-2.Ondertussen had de storm ook Nistelrode bereikt en was het door de harde wind lastig voetballen. Het werd een echte vechtwedstrijd waarbij de scheidsrechter ook nog eens veel toeliet. Daar waar Maarssen tegen Venray niet thuis gaf, gooide het nu wel de beuk erin. Met name Nico 'de slager' Schat deed haar naam weer aan.In de problemen kwam Maarssen niet na de 1-2. De thuisploeg wist nauwelijks een kans te creëren. Maarssen was zelf wel dichtbij de 1-3 via Sarina Pua(2x) en Linda vder Meijden.Uiteindelijk was het laatstgenoemde die de wedstrijd in de 88e minuut besliste na goed voorwerk van Sarina Pua. Eindstand derhalve: 1-3.

Complimenten dames en coach! De focus was goed vandaag, iedereen was bereid om tot het uiterste te gaan en de driehoekjes en positiewisselingen waar we vorig seizoen furore mee maakten komen langzaam weer terug. Allemaal goed trainen deze week en zorg dat je klaar bent voor de topper volgende week tegen Eldenia! Het seizoen begint nu pas echt voor ons!

Scoreverloop:10. 0-1 Sarina (assist Linda)30. 0-2 Marieke (assist Linda)50. 1-288. 1-3 Linda (assist Sarina)

Opstelling:Sanne;Lisan,Nikita,Nico,Bibi(73.Lizzy)Marieke,Lianne,Sharona;Cynthia(59.Tanja),Linda,Sarina;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs