534398x bekeken sinds 13 april 2010
Maarssen koploper na 2-0 winst op De Blokkers!

Teamblog

Maarssen koploper na 2-0 winst op De Blokkers!

Maarssen koploper na 2-0 winst op De Blokkers!Maarssen VR1 heeft ook haar tweede wedstrijd in de competitie gewonnen. Op het eigen Sportpark werd De Blokkers met 2-0 verslagen. Hierdoor gaat Maarssen na 3 speelronden (op doelsaldo) aan de leiding. En dat terwijl de ploeg pas 2 wedstrijden speelde.

Na de eclatante 0-6 overwinning van vorige week op RKDEO, stond vandaag een lastigere tegenstander op het programma. De koploper na twee speelronden, De Blokkers, kwam namelijk op bezoek. De promovendus uit Blokker had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, waarbij met name de uitoverwinning op titelkandidaat FC Berghuizen indruk maakte.

Bij Maarssen was er goed nieuws uit de ziekenboeg. Captain Lianne Grin kreeg eindelijk groen licht om haar eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Ze begon meteen in de basis als midmid.
Verder had coach Marcel van Dijk voor een uitdaging gekozen door zonder diepe spits te spelen. Er werd met een ruit op het middenveld gespeeld, waarbij iedereen de vrijheid had om in de spits te duiken. Zolang de afstemming maar goed was.

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. Maarssen was een beetje zoekende in het nieuwe systeem en het fysiek sterke de Blokkers probeerde geduldig op te bouwen achterin.
Na een kwartier spelen waarin nagenoeg niks gebeurde voor beide doelen, besloot Maarssen wat meer druk te zetten op de laatste linie van De Blokkers. Dit had meteen effect want binnen 1 minuut wist Maarssen 2x te scoren!
Eerst leverde de keepster - onder druk gezet door Sarina Pua - de bal zomaar in bij Linda vder Meijden. Zij kapte haar tegenstandster uit en toonde zich voor het doel niet zelfzuchtig door de bal af te leggen op Sarina Pua. Die hield het hoofd koel en schoof de bal keurig in de verre hoek. 1-0!
Vanaf de aftrap kreeg Maarssen een tweede cadeau. Dit keer was het niet de keepster maar de centrale verdedigster die de bal zomaar inleverde bij Linda vder Meijden. Die kon het karweitje dit keer in haar eentje klaren en schoot de bal hard in de hoek. En zo stond het na 17 minuten spelen plots 2-0.
In het vervolg van de 1e helft bleef Maarssen de dominante partij, zonder dat het tot heel veel kansen leidde. Marieke Baas was nog het dichtste bij de 3-0, maar kwam net een teenlengte tekort bij een vrije trap van Nico Schat.
De Blokkers zelf kwam nauwelijks op de helft van Maarssen, behoudens bij twee corners die ongevaarlijk bleken. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-0 ruststand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Ofschoon Maarssen een stuk slordiger speelde dan in de 1e helft - veel onnodig balverlies - creŽerde het wel meer kansen dan in de 1e helft. Topscorer en aanvoerdster Marieke Baas had echter niet haar dag en miste in kansrijke positie. Ook Sarina Pua zag een inzet van dichtbij gepakt worden door de keepster en had in een andere situatie een penalty verdiend. Verder waren er nog goede schietkansen voor Nico Schat, Linda vder Meijden en Lianne Grin, maar de keepster zat er goed bij. De Blokkers creŽerde ook in de 2e helft geen enkele kans en dus eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Maarssen.
Hiermee is Maarssen samen met SDO en Buitenveldert VR3 de enige ploeg zonder puntenverlies en gaat het op doelsaldo zelfs aan kop in de competitie.

Coach Marcel van Dijk toonde zicht tevreden na afloop en roemde met name de laatste linie: " De eerste 25 minuten waren voetballend behoorlijk goed en we kunnen altijd leunen op onze laatste linie die een foutloze wedstrijd speelde en geen kans weggaf. De 2e helft hebben we zakelijk uitgespeeld en daar is niks mis mee. We streven naar steeds langer goed voetbal spelen en zijn goed onderweg." Aldus de coach.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Allemaal goed trainen en zondag weer gaan voor de 3 punten!

P.S. Lianne, top dat je weer terug bent meid!

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/pjnLbYIvv_4

Alle foto's Maarssen-De Blokkers:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6474632546039947169

Scoreverloop:
16. 1-0 Sarina (assist Linda)
17. 2-0 Linda (-)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Marieke,Lianne,Sharona(55.Denise)
Bibi(67.Cynthia),Linda,Sarina;
Auteur: Jorgos Theteroglou | 08 oktober 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (4)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in