534398x bekeken sinds 13 april 2010
Maarssen opent competitie met zesklapper!

Teamblog

Maarssen opent competitie met zesklapper!

Maarssen opent competitie met zesklapper!Maarssen is de competitie begonnen met een 0-6 overwinning op RKDEO. Grote vrouw aan Maarssen-kant was topscorer Marieke Baas die voor het eerst de aanvoerdersband droeg en dat bekroonde met 3 doelpunten.

Na de succesvol verlopen groepsfase van de KNVB-beker (plaatsing 2e ronde), stond vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma.
Het toeval wilde dat Maarssen het op moest nemen tegen een tegenstander die het ook al had getroffen in het bekertoernooi, namelijk RKDEO. Maarssen won toen in eigen huis met 2-0 door o.a.een legendarische goal van reserve-keepster Sanne van Impelen.

Vandaag geen wedstrijd in eigen huis maar in Nootdorp.
De vraag vooraf was: gaat captain Lianne Grin eindelijk haar lang verwachte rentree maken in dames 1? Het antwoord was helaas nee. Ze kreeg - tot haar eigen ontsteltenis - nog geen groen licht van de fysio. Een bittere pil voor de captain.
Doordat reservecaptain Sharona Abels op de bank begon (net terug van vakantie), mocht topscorer Marieke Baas voor het eerst in haar carriere de aanvoerdersband dragen.
In de basisopstelling stonden de gebruikelijke namen, waarbij coach Marcel van Dijk dit keer koos voor een stevig middenveld met Lizzy Bouwman, Linda vder Meijden en Marieke Baas. Sarina Pua begon op linksbuiten.

Maarssen kende een bliksemstart van de wedstrijd. De eerste de beste aanval was meteen raak na 36 seconden. En hoe! Een echte totaal-voetbal aanval met een linksback (Bibi Bus) op de helft van de tegenstander die de steekbal geeft, lopende mensen op de flank (Lizzy Bouwman) die als linkshalf opduikt op de linksbuiten positie, een rechtsbuiten (Cynthia Buis) die naar de 1e paal trekt en een middenveldster (Marieke Baas) die opduikt bij de 2e paal om hem in te koppen. Geweldig! 0-1.
Hierna hield Maarssen het initiatief en kreeg het goede schietkansen via Cynthia Buis, Linda vder Meijden en Lizzy Bouwman. De schoten misten echter richting of de keepster zat er goed bij.
Na zo'n 17 minuten spelen kreeg ook de thuisploeg zijn eerste kans van de wedstrijd. Keepster Colijn werd bijna verrast door een vrije trap van afstand, maar wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog over het doel te tikken.
In de 27e minuut viel dan toch de dikverdiende 2-0. Centrale verdedigster Nikita Theteroglou etaleerde bij een corner weer haar specialiteit - de achterwaartse kopbal - en liet de keepster kansloos. 2-0 en alweer de tweede goal van Nikita dit seizoen. Niet alleen achterin een rots in de branding maar ook voorin!
Het spel van Maarssen kakte daarna in en RKDEO kreeg grote kansen op de aansluitingstreffer. Keepster Lisanne Colijn hield Maarssen echter op de been met een van haar fameuze zweefduiken!
Gescoord werd er niet meer voor de rust en zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand de rust in.

In de 2e helft gebeurde er in het eerste kwartier weinig, tot de 61e minuut. De net ingevallen Sharona Abels stuurde met een knappe voetbeweging Sarina Pua diep, die stuurde haar tegenstandster het bos in en legde keurig af op Marieke Baas die weer op het juiste moment in het strafschopgebied stond. Met een strak schot verdween de bal tegen de touwen. 0-3 en de tweede van de middag voor Marieke!
Zeven minuten later vond het hoogtepunt van de middag plaats. Linkshalf Lizzy Bouwman kreeg de bal na een afgeslagen aanval op links voor haar voeten en bedacht zich geen moment. Vanaf zo'n 25 meter afstand schoot ze de bal snoeihard in het dak van het doel. Wat een pegel! Een echte Bouwman-goal! 0-4
In de slotfase liep Maarsen nog uit naar 0-6 door de derde goal van de middag van Marieke Baas (wederom goede steekbal van Sharona Abels en goed overzicht gehouden van Sarina Pua) en een benutte penalty van de vandaag weer ijzersterk spelende Linda vder Meijden. Eindstand derhalve: 0-6

Knappe overwinning dames en coach! Op naar volgende week tegen de Blokkers!

Scoreverloop:

1. 0-1 Marieke (assist Lizzy)
27.0-2 Nikita (assist Cynthia)
61.0-3 Marieke (assist Sarina)
68.0-4 Lizzy (-)
83.0-5 Marieke (assist Sarina)
91.0-6 Linda (penalty)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Bibi(61.Sharona);
Linda,Marieke,Lizzy;
Cynthia,Denise,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/vJ-6J-wJqZo

Alle foto's RKDEO-Maarssen:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6472028570733179537
Auteur: Jorgos Theteroglou | 01 oktober 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (9)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in