534398x bekeken sinds 13 april 2010
Maarssen plaatst zich met prachtige goals voor de 2e ronde van de KNVB-beker!

Teamblog

Maarssen plaatst zich met prachtige goals voor de 2e ronde van de KNVB-beker!

Maarssen plaatst zich met prachtige goals voor de 2e ronde van de KNVB-beker!Maarssen VR1 heeft vanmiddag de 2e ronde bereikt van de KNVB-beker. Op het eigen veld werd DSE met 4-2 verslagen. De overwinning was terecht en werd opgesierd met stuk voor stuk prachtige goals.

Vooraf wist iedereen wat er te doen stond. Door het betere doelsaldo van DSE volstond alleen een overwinning om de volgende ronde van de KNVB-beker te halen.
Dat moest dan gebeuren zonder de vandaag afwezige Femke Bon en de nog altijd geblesseerden Duende van Burik en captain Lianne Grin.
Wel weer van de partij: centrale verdedigster Nico Schat. Weliswaar pas op zaterdag teruggekeerd van vakantie, maar nood breekt soms wetten en dus startte ze meteen in de basis. Verder waren er basisplaatsen voor Bibi Bus als rechtsback en startte Sarina Pua als rechtsbuiten. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Tegenstander DSE kenden we nog goed van vorig seizoen toen Maarssen beide ontmoetingen won. Uiteindelijk degradeerde ook de ploeg uit Etten-Leur uit de Hoofdklasse en speelt het dit seizoen in de 1e klasse Zuid.

Maarssen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier een viertal goede kansen via Cynthia Buis, Denise Wammes, Marieke Baas en Sarina Pua. Het doel werd echter niet gevonden.
Na 19 minuten spelen was het wel raak. En hoe! De bal belandde uit een ingooi voor de voeten van Linda vder Meijden die een prachtige aanval opzette met Sarina Pua en de mee ingeschoven Nico Schat. Uiteindelijk belandde de bal via Denise Wammes weer voor de voeten van Linda vder Meijden die vanaf randje zestien de bal strak in de kruising schoot! Wat een goal en wat een mooie aanval! Inspelen, doorbewegen, inschuivende libero, spits inspelen, kaats terug en uithalen! Deze aanval had alles! 1-0.
Na deze sterke eerste 20 minuten kregen ook de bezoekers - die veelal de lange bal hanteerden - wat kleine kansjes. Keepster Colijn en de vandaag weer ijzersterk verdedigende Nikita Theteroglou waren echter op hun hoede.
In de 32e minuut kreeg Maarssen op dezelfde plek als bij de 1e goal een ingooi te nemen. Wederom was Linda vder Meijden het tussenstation en dit keer was het Nico Schat die van afstand mocht vuren. En ook deze verdween in de kruising! Wat een rentree van Nico!
Niet veel later had Sarina Pua de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar haar inzet verdween nipt langs het doel.
Door een verkeerde breedtepass achterin van Bibi Bus kwamen de bezoekers uit het niets op 2-1 in de 38e minuut. Een domper voor Maarssen dat oppermachtig was in de 1e helft. Gescoord werd er daarna niet meer en zodoende gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

In de 2e helft kwam DSE al vroeg op 2-2 door een prachtige uithaal van buiten het strafschopgebied. Maarssen was het even kwijt en leed veel onnodig balverlies. DSE kreeg in die fase kansen op de 2-3, maar was niet scherp in de afronding.
Na zo'n kwartier spelen hervond Maarssen zich weer enigszins, maar er was een 3e wereldgoal van de middag nodig om weer helemaal terug in de wedstrijd te komen.
Marieke Baas onderschepte in de 68e minuut door goed doorzetten zelf een bal op de helft van DSE, waarna ze bijna vanaf de linkercornervlag de bal met een boog over de verbouwereerde keepster schoot. 3-2 en wat een goal weer! Hulde voor onze topscorer!
Drie minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Wederom was onze blode engel Linda vder Meijden erbij betrokken. Na een een-twee met Laura van Beek liep ze goed door en slalomde ze dwars door de defensie van DSE. Haar schot kon maar ternauwernood gekeerd worden door de keepster, waarna Laura van Beek hem voor het intikken had. Haar 1e goal in dienst van Maarssen VR1 en voorlopig ook haar laatste want ze gaat voor 4 weken op vakantie. Het is haar echter gegund want als er iemand altijd bereid was om op de bank te zitten bij Maarssen VR1 dan was het Laura van Beek wel. Hulde Lau!
In de slotfase knalde Linda vder Meijden nog een bal snoeihard op de lat en kregen de bezoekers ook nog een goede mogelijkheid. Gescoord werd er echter niet meer en zodoende eindigde de wedstrijd in een 4-2 eindstand.

Coach Marcel van Dijk was na afloop redelijk tevreden: "We waren aan de bal redelijk creatief en de twee goals toonden kwaliteit en lef. De 2-2 luidde een minder voetballende periode in. Dan maken we weer een beauty en beginnen we weer te voetballen. Conclusie: goed aan de wedstrijd begonnen, toch weer een dipje gehad met gevolgen. Uiteindelijk herpakken we ons goed en maken we het af".

En zo is het maar net. Volgende week een weekje vrij en daarna de 1e competitiewedstrijd tegen RKDEO. Zet hem op!

Scoreverloop:
19. 1-0 Linda (assist Denise)
32. 2-0 Nico (assist Linda)
38. 2-1
50. 2-2
68. 3-2 Marieke (assist Denise)
71. 4-2 Laura (-)

Opstelling:

Lisanne;
Bibi,Nico,Nikita,Lizzy;
Cynthia(45.Laura),Linda,Sharona;
Sarina,Denise(74.Sanne),Marieke;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/Lu3_HAFW3QM

Alle foto's Maarssen-DSE:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6466839257914392481
Auteur: Jorgos Theteroglou | 17 september 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (7)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in