530342x bekeken sinds 13 april 2010
Maarssen houdt 1 helft stand in Tilburg

Teamblog

Maarssen houdt 1 helft stand in Tilburg

Maarssen houdt 1 helft stand in TilburgMaarssen VR1 heeft z'n tweede groepswedstrijd voor de KNVB-beker met 5-0 verloren van 't Zand. De gehavende ploeg van coach Marcel van Dijk hield een helft lang knap stand in Tilburg, maar verloor uiteindelijk toch met ruime cijfers.

Na de fraaie overwinning van vorige week op RKDEO, stond vanmiddag andere koek op het programma. Maarssen moest het opnemen tegen Hoofdklasser 't Zand dat afgelopen seizoen het kampioenschap nipt misliep na het spelen van een beslissingswedstrijd tegen FC Eindhoven.
In de onderlinge ontmoetingen vorig seizoen verloor Maarssen kansloos in eigen huis met 0-7, maar gaf het in Tilburg wel goed partij. Het kwam zelfs op een 0-1 voorsprong door Sarina Pua, maar verloor uiteindelijk toch met 3-1 nadat Nikita Theteroglou halverwege de 2e helft met een blessure eraf moest.

Ook dit jaar wordt de ploeg van Marcel van Dijk geplaagd door blessures. Zo viel vorige week Duende van Burik uit met een knieblessure. En de ploeg zit al zo dun in de aanvallers.. Voor haar en heel Maarssen is het afwachten tot 18 september wanneer ze terecht kan in het ziekenhuis en er meer bekend wordt over de ernst van haar blessure.
Goed nieuws was er ook van het blessurefront. Bibi Bus was namelijk hersteld van haar enkelblessure en keerde terug in de selectie.
Dan is er nog het hoofdstuk vakanties. Sarina Pua was op zaterdag teruggekeerd van vakantie en zat bij de selectie. Daar tegenover stond dat er weer iemand anders vertrok op vakantie, namelijk centrale verdedigster Nico Schat. En zo is het een komen en gaan van speelsters dit seizoen.

Door de absentie van Nico Schat en de nog altijd geblesseerde captain Lianne Grin, begonnen Nikita Theteroglou en Lizzy Bouwman centraal achterin. Verder waren er basisplaatsen voor Laura van Beek en Denise Wammes en stond topscorer Marieke Baas op het middenveld gepositioneerd. Bibi Bus begon als rechtsbuiten. Dit om de altijd mee opkomende linksback van 't Zand een beetje in toom te houden. Sterspeelster Sarina Pua startte vanwege haar trainingsachterstand op de bank.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Reeds na 2 minuten spelen lag de bal al in het net, maar gelukkig voor Maarssen werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.
't Zand bleef stormen op het doel van Maarssen, maar keepster Lisanne Colijn hield de ploeg met twee fantastische reddingen op de been.
Na een kwartier spelen was de storm geluwd en kreeg Maarssen meer controle over de wedstrijd. De organisatie stond - om maar eens een woordspeling te maken op de naam van onze coach - als een Dijk!
Er werd weinig meer weggeven en Maarssen kroop steeds meer uit z'n schulp. Zo waren er wat kleine kansjes via afstandsschoten van Linda vder Meijden en werd de sterk spelende Marieke Baas onreglementair afgestopt vlak voor het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in.
Na 45 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord en zo zocht Maarssen met een fijn gevoel de kleedkamers op.

Na de rust trok Maarssen aanvankelijk de sterke lijn door en werd het meteen gevaarlijk via Sarina Pua die in de 38e minuut ingevallen was voor Laura van Beek. Haar voorzet vanaf links bereikte helaas geen medespeelster.
Niet veel later kreeg Sharona Abels - die na de wissel van Laura van Beek als linksback was gaan spelen - de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen haar arm aangeschoten. De scheidsrechter was gedecideerd en wees meteen naar de stip.
De speelster van 't Zand toonde zich koelbloedig en schoot de bal strak in de hoek. En zo stond het na nog geen drie minuten spelen in de 2e helft 1-0.
Maarssen liet zien over veerkracht te beschikken en scoorde bijna vanaf de aftrap de 1-1. Een gekraakt schot van Marieke Baas viel zomaar voor de voeten van Sarina Pua die alleen voor de keepster tegen haar aanschoot.
Niet veel later kreeg Maarssen een vrije trap te nemen op de eigen helft. Lizzy Bouwman deed dat fantastisch en legde de bal op de stropdas van Sarina Pua. Die sneed vanaf links het strafschopgebied in, waarnaar ze omver werd geduwd door een speelster van 't Zand. Ook dit keer kende de scheidsrechter geen twijfel en wees naar de stip. Een koud kunstje voor Sharona Abels normaal gesproken, die zelden een penalty mist. Helaas vanmiddag wel, want ze raakte de buitenkant van de paal.
Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een ingooi van Maarssen notabene viel de bal voor de voeten van een speelster van 't Zand, die Lizzy makkelijk uitkapte en verwoestend uithaalde. Haar bal spatte uiteen op de onderkant van de lat, waarna de goed meegelopen spits hem voor het intikken had. En zo stond het na 59 minuten spelen plots 2-0 ipv 1-1. En enorme domper voor Maarssen dat de goede lijn van het laatste halfuur van de 1e helft leek door te trekken in de 2e helft.
Maarssen richtte zich nog één keer op en kreeg via Linda vder Meijden op links nog een goede kans. Haar voorzet op Bibi Bus was helaas net iets te hard.
In de 62e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Een snelle aanval over rechts werd van dichtbij binnengetikt. 3-0.
Het verzet van Maarssen was gebroken en de organisatie viel een beetje weg. 't Zand liep hierdoor nog uit naar 5-0.
Coach Marcel van Dijk toonde zich gematigd tevreden: 'We hebben 50 minuten goed vanuit de organisatie gespeeld. Helaas kan binnen 5 minuten alles veranderen. Maar zelfs na onze gemiste penalty stond het nog altijd maar 1-0. Er was dus eigenlijk weinig aan de hand. Toch gaat er daarna van alles mis. Daar moeten we het nog maar even over hebben'.

Complimenten dames en coach. Met een gehavende ploeg hebben jullie toch zo'n 50 minuten goed weerstand kunnen bieden. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen DSE. Allemaal lekker trainen en zondag weer knallen!

Scoreverloop:

48. 1-0
59. 2-0
62. 3-0
69. 4-0
86. 5-0

Opstelling:

Lisanne;
Femke,Nikita,Lizzy,Laura(38.Sarina);
Marieke,Linda,Cynthia;
Bibi,Denise,Sharona;

Alle foto's 't Zand-Maarssen:

https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6464208860693987601
Auteur: Jorgos Theteroglou | 10 september 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (9)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in