Maarssen strijdend ten onder in KNVB-beker

Toegevoegd op 25 oktober 2019 om 11:19 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 is vanmiddag uitgeschakeld in de 1e ronde van de KNVB-beker. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van Oranje Nassau. De winst was terecht te noemen, al knokte Maarssen zich goed terug in de wedstrijd.

Maarssen begon de wedstrijd met een verrassing op goal. Door de blessure die keepster Sanne van Impelen vorige week opliep tegen DSE, werd good-old Lisanne 'flying-Colina' Colijn weer van stal gehaald. 8 jaar lang verdedigde ze met succes het doel van Maarssen, tot ze begin 2018 een punt zette achter haar carriere. Omdat ze nog wel slapend lid is, werd haar gevraagd om tijdelijk weer onder de lat te gaan staan. En aangezien Collie haar oude maatjes nooit in de steek laat , stond ze vandaag - voor het eerst sinds 5 feb 2018 - weer onder de lat bij Maarssen.

Helaas was er ook minder nieuws voor Maarssen deze week. Linda vder Meijden kreeg de uitslag van haar MRI en blijkt toch haar kruisband te hebben ingescheurd. Een enorme domper voor haar en het team. Wij wensen haar heel veel sterkte.

De tegenstander van vandaag was bepaald geen makkelijke. Maarssen moest het opnemen tegen zaterdag Hoofdklasser Oranje Nassau uit Groningen. Vorig jaar haalde de ploeg de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Topklasse waarin het nipt verloor van Woezik. Woezik won vervolgens in de finale weer nipt van Maarssen.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Oranje Nassau een goed voetballende ploeg heeft. Maarssen had ervoor gekozen om niet meteen druk te zetten, maar dat pakte niet goed uit. Doordat hun centrale verdedigsters - die ook nog eens beschikten over een goede lange bal - teveel ruimte kregen in de opbouw, konden hun backs heel diep staan en werden de buitenspeelsters van Maarssen steeds gedwongen mee terug te verdedigen tot de eigen achterlijn. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Maarssen liep dan ook de hele 1e helft achter de feiten aan.Na de snelle openingstreffer van de bezoekers - goede actie van de linksbuiten die naar binnenkwam en uithaalde in de bovenhoek - werd de score in de 21e minuut verdubbeld na een messcherpe counter.Ondanks dat Maarssen van het kastje naar de muur werd gespeeld in de 1e helft, creëerde Oranje Nassau verder niet heel veel kansen, behoudens een schot van dichtbij dat rakelings over ging. De organisatie achterin stond goed, alleen kon Maarssen er in aanvallend opzicht niks tegenover stellen. Oranje Nassau zette namelijk wel vroeg druk op de verdediging, waardoor al snel een lange bal naar voren volgde. En als je eigen buitenspeelsters dan nog op de eigen helft staan omdat ze zover terug moeten verdedigen, dan krijg je alleen maar vuurpijlen op de eenzame spits Nadja Wolters.Toch kreeg Maarssen nog een grote kans op de aansluitingstreffer in de 36e minuut. Een vrije trap net buiten de 16 werd door Lianne Grin snoeihard op de lat geschoten en in de rebound had Marieke Baas hem voor het intikken maar raakte ze hem niet vol met haar mindere rechterbeen. De bal verdween precies in de handen van de keepster.Het bleef dan ook 0-2 tot de rust.

In de 2e helft een ander Maarssen. Er werd nu veel eerder en beter druk gezet waardoor de lange bal eruit gehaald werd en men meer in de duels kon komen en korter op de man kon zitten. Maarssen knokte zich terug in de wedstrijd en de aanvallers konden zich eindelijk bezighouden met aanvallen ipv verdedigen.Het werd een meeslepend gevecht waarin Maarsen alles op alles zette om de aansluitingstreffer te forceren. Die viel in de 65e minuut. Een corner van Anne Vroege belandde na een scrimmage voor de voeten van Marieke Baas die verwoestend uithaalde en de bal in de kruising zag verdwijnen! 1-2!Maarssen rook bloed en vanaf de aftrap scoorde Nadja Wolters - die voorop ging in de strijd in de 2e helft - bijna de 2-2. De keepster was echter net eerder bij de bal.Niet veel later kreeg Sarina Pua DE kans op de gelijkmaker nadat Marieke Baas haar alleen voor de keepster zette. Ze schoot helaas tegen haar benen aan.Ook een indraaiende corner van Lizzy Bouwman leek erin te vliegen, maar de verkeerde kant van het net bolde. Dit tot ontsteltenis van het publiek dat al aan het juichen was.Vlak voor tijd kreeg ook Oranje Nassau nog een grote kans, maar Collie liet zien dat ze het keepen nog niet verleerd is en redde uitstekend met haar benen.Eindstand derhalve: 1-2

Jammer van de uitschakeling dames, maar tegen een hele goede tegenstander fantastisch teruggeknokt in de wedstrijd. Volgende week de competitie weer oppakken met de uitwedstrijd tegen Buitenveldert. Er komen belangrijke weken aan met daarna de dubbel tegen Trekvogels en 't Zand. Allemaal scherp trainen en zorg dat je er klaar voor bent!

Scoreverloop:

2. 0-121. 0-265. 1-2 Marieke Baas

Opstelling:

Lisanne;Gabi,Nikita,Nico,Lizzy;Bibi,Lianne,Marieke;Anne(72.Cynthia),Nadja,Sarina;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Reacties

http://efir.pw
http://ethereum-mining.ru
http://ethereum-mining.su
http://miningclub.su
http://mining24.su
http://coingecko.su
http://mycoin.su
http://altcoin.host
http://nicehash.pw
http://nicehash.su
http://mining24.info

http://efir.pw
http://ethereum-mining.ru
http://ethereum-mining.su
http://miningclub.su
http://mining24.su
http://coingecko.su
http://mycoin.su
http://altcoin.host
http://nicehash.pw
http://nicehash.su
http://mining24.info


Bekijk alle blogs
magento