Sterk Maarssen wint topper tegen 't Zand!

Toegevoegd op 8 november 2019 om 12:16 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 heeft de topper tegen 't Zand met 2-0 gewonnen. Het was een dikverdiende overwinning waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Anne Vroege die beide doelpunten voor haar rekening nam.

Maarssen startte de wedstrijd met 1 wijziging in de basiself tov de afgelopen twee wedstrijden. Anne van Dijk verving als rechtsback de zieke Gabriëlle vder Sluis.

Tegenstander 't Zand kenden we nog uit de Hoofdklasse van een paar jaar geleden. De ploeg promoveerde destijds naar de Topklasse waar het afgelopen jaar weer uit degradeerde. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeeld tweede plaats met evenveel punten.

In een regenachtig decor werd er afgetrapt en Maarssen spoot uit de startblokken. Vanaf minuut 1 zat de ploeg er bovenop en 't Zand kreeg nauwelijks tijd om naar adem te happen. Het was een soort 'vollgasfussball' zoals de ploegen van Jürgen Klopp plegen te spelen. Veel druk naar voren, duels winnen en vol het gas erop. Het resulteerde in grote kansen in de beginfase voor Anne Vroege, Nico Schat en Marieke Baas (2x). Gescoord werd er echter niet.Na deze ijzersterke eerste 25 minuten, ging het gas er wat af bij Maarssen en kakte het spel iets in. 't Zand kreeg de mogelijkheid om zich in de wedstrijd te spelen en bij hun eerste de beste kans lag hij er meteen in. De goal werd echter afgekeurd omdat de bal over de achterlijn geweest was.In het vervolg van de 1e helft ging het spel meer gelijk op, al waren de beste kansen voor Maarssen. Lianne Grin kwam echter een teenlengte tekort voor het doel, Lizzy Bouwman schoot uit kansrijke positie hoog over en Nadja Wolters kon net niet profiteren van een fout van de keepster en lobde de bal net naast het doel.'t Zand kwam niet verder dan twee kansrijke vrije trappen rond de 16 die niks opleverden.Gescoord werd er niet meer voor de rust, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten. Overigens al de 4e keer in 6 competitiewedstrijden dat Maarssen niet weet de scoren voor de rust. Gelukkig bewaren ze het beste voor de 2e helft. 😉

Zo ook vandaag. Vanaf de aftrap was het al bijna raak na een schitterende aanval over links. Anne Vroege kwam echter net niet uit met haar passen voor het doel.Het gas ging er daarna weer vol op, duels, afvallende ballen, alles was voor Maarssen. De goal kon dan ook niet uitblijven.In de 51e minuut was het zover. En wat voor één! De bal werd na goed druk zetten veroverd op de helft van 't Zand, waarna Sarina Pua werd aangespeeld rond de 16. Wat de kleine tovenaar van Maarssen vervolgens liet zien was om van te watertanden en van een zeldzaam hoog niveau. Ze schudde eerst met één aanname haar tegenstandster van zich af en gaf vervolgens een geweldige no-look pass op Anne Vroege in het strafschopgebied. Wat een bal! Hakim Pua! Anne liep vervolgens precies op het juiste moment weg van haar tegenstandster en schoof de bal keurig langs de keepster. 1-0!De goal maakte zoveel adrenaline los bij Anne, dat ze daarna de ene na de andere sliding begon te maken. Heerlijk! Wat een strijd, wat een passie. Maarssen wervelde over het veld met de ene na de andere mooie aanval. Marieke Baas was dichtbij de 2-0, maar raakte de buitenkant van de kruising.Toch was het nog even oppassen voor Maarssen, want 't Zand kreeg nog een megakans uit een corner. Tot opluchting van iedereen bij Maarssen werd die bal echter wonderbaarlijk over het doel geschoten.In de 61e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. De goal stond een beetje symbool voor het Maarssen van deze middag, namelijk ten koste van alles je duel willen winnen. Nadja Wolters werd in de diepte gelanceerd, kon eigenlijk niet bij de bal, maar veroverde hem toch met een ultieme sliding. Vervolgens kwam de bal bij Anne Vroege die fantastisch met rechts bij haar tegenstandster weg draaide en hem daarna met links(!) schitterend in de hoek schoot. Wat een goal! 2-0! De vierde alweer in de competitie voor Anne waarmee ze op gelijke hoogte komt met Sarina Pua.Hierna kreeg Maarssen nog kansen om de score hoger op te voeren, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-0.

Complimenten dames en coach! Heb genoten vandaag! Wat een strijd, wat een passie! Ik zeg hulde!Volgende week de topper tegen koploper Trekvogels. Zorg dat je er klaar voor bent! 👊

Scoreverloop:

51. 1-0 Anne Vroege (assist Sarina Pua)61. 2-0 Anne Vroege (assist Nadja Wolters)

Opstelling:

Lisanne;Anne D,Nikita,Nico,Lizzy;Bibi,Lianne,Marieke;Anne,Nadja,Sarina;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento