magento

Dominant Maarssen heerst in Geffen!

Toegevoegd op 14 april 2019 om 23:12 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Er staat na de winterstop geen maat op Maarssen. Sinds de terugkeer van captain Lianne Grin zijn alle puzzelstukjes weer in elkaar gevallen en heerst de ploeg als vanouds. Vanmiddag in Geffen werd Nooit Gedacht met 0-3 van de mat geveegd. En daar mocht de thuisploeg haar handen mee dichtknijpen, want met een beetje meer precisie in de afronding waren de dubbele cijfers weer gehaald. Het betekende de zesde overwinning in zeven wedstrijden na de winterstop en een verdere versteviging van de tweede plaats. De concurrentie staat nu op 8 punten met nog 4 wedstrijden te gaan.

Na de 11-klapper van vorige week tegen Buitenveldert, moest Maarssen het vandaag opnemen tegen de nummer 4 op de ranglijst, Nooit Gedacht. Een ploeg waartegen de heenwedstrijd in Maarssen met 2-3 verloren werd. Tijd voor revanche dus!

Coach van Dijk startte met 1 wijziging in de basis tov vorige week. Cynthia Buis kreeg de voorkeur rechtsvoorin boven Laura van Beek en de geblesseerde Tanja van Gog.

Maarssen startte geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Nooit Gedacht werd goed afgejaagd en grossierde daardoor in balverlies. De positiewisselingen bij Maarssen waren weer een lust voor het oog, maar helaas ontbrak het aan zuiverheid in de eindpass en in de afronding. Zo legde de doorgebroken Sarina Pua een bal niet goed af en miste Linda vder Meijden vrij voor het doel. Ook werd er een bal - niet voor het laatst deze middag - van de lijn gehaald.Het duurde daardoor tot de 34e minuut eerdat Maarssen op voorsprong kwam. Een corner werd door Cynthia Buis kort genomen op Linda vder Meijden, die vervolgens de bal voor haar rechter legde en hem van buiten de 16 snoeihard in de kruising schoot! Een echte Hakim Zyiech goal! 0-1!Maarssen legde tot de rust nog een paar fraaie aanvallen op de mat, maar zag een inzet van Lianne Grin voorlangs gaan evenals een voorzet van Linda vder Meijden die te hard was waardoor hij aan twee vrije speelsters voor het doel voorbij ging. Ruststand derhalve: 0-1.

Maarssen ging in de tweede helft op dezelfde voet verder en creëerde kans op kans. Het was alleen niet de middag van Sarina Pua. Tot 3x toe stuitte ze op de keepster. Ook Cynthia Buis kwam een teenlengte tekort voor het doel en Linda vder Meijden schoot nog een keer nipt langs de paal.In de 63e minuut volgde dan toch de beloning. Een ingooi linksvoorin belandde bij Lianne Grin die hem goed aflegde op Linda vder Meijden. En dan weet je het wel he? Vanaf randje 16 plaatste ze hem perfect in de verre hoek. Wat een goal weer. Zo hard en zo zuiver geschoten. Ongelooflijk knap. Watch and learn Hakim Zyiech! Die van jou belanden 9 van de 10 keer bij de cornervlag! 0-2Sarina Pua bleef pech houden hierna. Dit keerde omspeelde ze de keepster maar werd haar inzet van de doellijn gehaald. Ook een schot van Bibi Bus werd goed gepakt door de keepster.In de 74e minuut was wederom een ingooi de inleiding tot de 0-3. Dit keer was het Marieke Baas die met een fraaie voetbeweging Lianne Grin voor de keepster zette. Lianne rondde hem vervolgens op identieke wijze af als Linda, al was deze inzet van iets dichterbij. 0-3!In het laatste kwartier kreeg Maarssen nog goede kansen via Marieke Baas, Bibi Bus en Sarina Pua, maar de bal wou er niet meer in. Eindstand derhalve: 0-3

Weer genoten van jullie dames en coach! Wat een goede focus en instelling. Scherp vanaf minuut 1 tot de laatste minuut, 0 kansen weggeven en een heleboel gecreëerd. Prima. Allemaal goed trainen en dit ook proberen op te brengen in de laatste 4 wedstrijden. Zet hem op!

Scoreverloop:34. 0-1 Linda (assist Cynthia)63. 0-2 Linda (assist Lianne)74. 0-3 Lianne (assist Marieke)

Opstelling:Sanne;Lisan,Nikita,Nico,Lizzy;Marieke,Lianne,Sharona;Cynthia(60.Bibi),Linda,Sarina;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento