Zevenklapper voor Maarssen!

Toegevoegd op 8 november 2019 om 12:15 door Jorgos Theteroglou
Whatsapp Facebook Twitter


Maarssen VR1 heeft vanmiddag hard uitgehaald in Amsterdam. Het eens zo roemruchte Buitenveldert werd met maar liefst 1-7 verslagen. Door dit resultaat klimt Maarssen naar de tweede plek op de ranglijst op twee punten achterstand van koploper Trekvogels.

Vooraf was wel duidelijk dat het uit de Topklasse gedegradeerde Buitenveldert niet meer het Buitenveldert is uit het verleden. De meervoudig landskampioen heeft een hoop speelsters zien vertrekken en moet daarom noodgedwongen terugvallen op jong talent. De sympathieke coach Don La Grand - die we nog kennen van zijn tijd als coach bij SDO en Victoria Boys - zag ook nog eens twee speelsters wegvallen met kruisbandblessures.

Dat het echter zo makkelijk zou gaan had ook niemand verwacht. Buitenveldert boekte toch redelijke resultaten in de competitie tot nu toe met oa een gelijkspel tegen Fortuna '54 en slechts een 1-0 nederlaag tegen 't Zand.Het werd echter vanaf minuut 1 een 'walk in the park' voor Maarssen. De ploeg kon naar lieve lust combineren en werd nauwelijks onder druk gezet. Vooral de linkerkant van Maarssen liep gesmeerd in de eerste minuten. Linksback Lizzy Bouwman was zo'n beetje bij iedere gevaarlijke aanval betrokken en legde de ballen weer panklaar neer met haar gouden linkerbeen.Zo ook in de 13e minuut toen ze Sarina Pua diep stuurde op rechts. De kleine tovenaar van Maarssen zette de turbo aan en de linksback zag haar nooit meer terug. Eenmaal in het strafschopgebied haalde ze vernietigend uit in de verre hoek. 0-1 en wat een heerlijke goal!Zeven minuten later werd de score verdubbeld door Marieke Baas die een voorzet van Anne Vroege hard binnen werkte. 0-2!Daarna liet keepster Lisanne Colijn zien waar ze haar bijnaam 'Flying Colina' aan te danken heeft. Een speelster van Buitenveldert haalde verrassend uit vanaf 30 meter en de bal leek er met een boog in te vliegen. Keepster Colijn redde echter fabelachtig door de bal tegen de lat te tikken. Wat een zweef! 😍Vlak voor rust kwam Maarssen op 0-3 uit een penalty. De aanval die er aan vooraf ging was de mooiste van de middag en uiteindelijk kon Anne Vroege alleen door middel van een penalty afgestopt worden. Captain Nikita Theteroglou nam haar verantwoordelijkheid en schoot de bal feilloos in de hoek. 0-3 en tevens de ruststand.

Na de rust stond het binnen 20 minuten 0-6 door goals van Nadja Wolters en twee van Lianne Grin. Vooral de tweede van Lianne was van grote schoonheid. Ze zette de aanval zelf op door - halverwege haar eigen helft - Sarina Pua diep te sturen met een lange bal, trok daarna een sprint richting de 16 en werkte de terugontvangen bal van Sarina snoeihard in het dak van het doel. Wauw!In de 77e minuut beleefde invalster Donja Plasmeijer een memorabel moment. Zij scoorde uit een corner haar eerste goal voor Maarssen VR1. Erg leuk voor 'the Don' die altijd hard werkt en alles geeft.In blessuretijd gunde Marieke Baas de tegenstander een eretreffer door hem zelf uit een corner prachtig binnen te schieten. Eindstand derhalve: 1-7.

Complimenten dames en coach! Mooie zege met een paar fraaie aanvallen en goals. Volgende week de topper tegen 't Zand. Zorg dat je er klaar voor bent! 👊

Scoreverloop:13. 0-1 Sarina Pua (assist Lizzy Bouwman)20. 0-2 Marieke Baas (assist Anne Vroege)39. 0-3 Nikita Theteroglou51. 0-4 Nadja Wolters (assist Sarina Pua)54. 0-5 Lianne Grin (assist Anne Vroege)65. 0-6 Lianne Grin (assist Sarina Pua)77. 0-7 Donja Plasmeijer (assist Anne Vroege)

Opstelling:Lisanne;Gabrielle,Nikita,Nico(67.Donja),Lizzy(67.Anne D)Bibi(78.Tessa),Lianne,Marieke;Anne V, Nadja, Sarina;

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento