534398x bekeken sinds 13 april 2010
Teamblog

Laatste 10 blogs

MAARSSEN BLOKKEERT

Maarssen BlokkeertMaarssen heeft opnieuw averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap. Uit tegen de Blokkers werd teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld. Daar waar de vorige puntendeling tegen Berghuizen nog te billijken viel omdat er niet meer in zat, daar verdiende vandaag maar één ploeg de overwinning en dat was Maarssen. Maar dan moeten de kansen wel afgemaakt worden..

Na de simpele overwinning van vorige week op Alcmaria Victrix, moest Maarssen vandaag afreizen naar Blokker voor de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst, De Blokkers.
Uit de ziekenboeg viel goed en slecht nieuws te melden. Het goede nieuws was dat Sarina Pua na 3 maanden afwezigheid weer bij de selectie zat. Omdat ze pas 1x had meegetraind begon ze wel op de bank.
Het slechte nieuws was dat Sharona Abels op het laatste moment moest afhaken vanwege ziekte. Ook voor keepster Lisanne Colijn kwam de wedstrijd te vroeg.

Door de afwezigheid van Sharona Abels koos coach van Dijk ervoor om Linda vder Meijden een linie naar achteren te halen. Laura van Beek nam haar positie in de spits over. Voor de rest stonden de vertrouwde namen van de laatste weken in de basis.

Het begin van Maarssen was sterk. Reeds na 3 minuten spelen werd Bibi Bus na een vloeiende aanval vrijgespeeld voor de keepster. De bal verdween in het doel maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Een dubieuze call van de grensrechter, die meteen tot hevige protesten van de Maarssen-bank leidde.
Helaas eiste de beste man 4 minuten later weer een hoofdrol voor zich op. Dit keer konden Marieke Baas en Cynthia Buis alleen op de keepster af na een fraaie steekbal van captain Lianne Grin. Marieke Baas stond 100% zeker geen buitenspel, maar de grensrechter vlagde al voordat ze de bal überhaupt had aangenomen.
En zo werden na 7 minuten spelen twee grote kansen tot een goal de neus doorgeboord.
In de 12e minuut volgde de volgende kans voor Maarssen. Een scherpe hoekschop van Cynthia Buis draaide bijna in één keer het doel in, maar de keepster kon hem nog net onder de lat vandaan tikken.
Maarssen bleef daarna het spel maken. De thuisploeg maakte het Maarssen wel lastig door vroeg druk te zetten en er over het hele veld kort op te zitten. Hierdoor had Maarssen moeite om de vrije man te vinden op het middenveld, wat ook weer veel foute passes tot gevolg had.
Desondanks bleef Maarssen kansen creëren. In de 23e minuut kopte Nico Schat rakelings naast uit een hoekschop.
Een minuut later werd Cynthia Buis knap vrijgespeeld op links. Haar scherpe voorzet kon maar ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden door de thuisploeg. De hoekschop werd vervolgens afgeslagen, waarna er een gevaarlijke counter ontstond. De snelle rechterspits kon op keepster Sanne van Impelen af, maar die kwam uitstekend haar doel uit en zag de bal naast het doel verdwijnen. Het was de eerste gevaarlijke kans voor de Blokkers.
Twee minuten later stond Maarssen voor de 3e keer alleen voor de keepster. Marieke Baas stuitte in eerste instantie op haar uitgestoken been, waarna de bal via de rebound terechtkwam bij Bibi Bus. Die schoot hem keurig binnen, maar zag voor de 2e keer deze middag een doelpunt van haar afgekeurd worden wegens buitenspel..
In de 38e minuut volgde dan toch gerechtigheid. Captain Lianne Grin lanceerde Marieke Baas in de diepte met een prachtige steekbal. Die wachtte heel slim op het duwtje van haar tegenstandster in de rug, waarna ze precies lekker uitkwam voor de keepster en hem koeltjes onder haar doorschoof. 1-0 en hier kon zelfs de grensrechter niks tegen doen.
Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de gelijkmaker na slordig balverlies op het middenveld. De inzet van de aanvalster spatte echter uiteen op de kruising. Daar kwam Maarssen goed weg. 0-1 was tevens de ruststand.

Meteen na rust kreeg Maarssen via Marieke Baas twee enorme mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze schoot beide keren echter wild over. Was de eerste nog lastig te noemen omdat hij randje 16 meter was en ze een beetje gehinderd werd, bij de tweede had ze alle tijd om de bal aan te nemen omdat ze vogelvrij in het strafschopgebied stond.
En als je zelf dan zoveel kansen mist, dan leert een aloude voetbalwet dat je hem vroeg of laat om de oren krijgt. En zo geschiedde in de 53e minuut. Bij een ingooi links voorin van De Blokkers werd er tot tweemaal toe halfslachtig ingegrepen. De bal kwam voor het doel en kon bij de 2e paal binnengekopt worden. 1-1.
Lang had Maarssen hier niet over hoeven te treuren, want Linda vder Meijden werd meteen vanaf de aftrap alleen voor de keepster gezet. De normaal altijd zo koele Linda koos echter voor de linkerhoek waar de keepster lag ipv de rechterhoek die helemaal vrij lag. Misschien wel symptomatisch voor deze middag. En zo ging ook deze kans verloren.
Coach van Dijk besloot direct om Sarina Pua in het veld te brengen. Haar laatste wedstrijd dateerde van 26 november van het vorig jaar en liever had hij haar nog op de bank gehouden met maar 1 training in de benen. Maar nood breekt soms wetten. Nog geen koud een minuut in het veld kwam ze al zwaar in botsing met de keepster. De schrik sloeg meteen om het hart bij Maarssen, want ze zou toch niet op haar geopereerde schouder gevallen zijn? Gelukkig bleek dat niet het geval en kon ze na een korte behandeling het spel weer hervatten.
Maassen kreeg daarna nog kansen via Marieke Baas (kopkans) en Sarina Pua (kwam net een teenlengte tekort), maar moest ook waakzaam zijn op de counters van de thuisploeg. Bij één daarvan hield keepster Sanne van Impelen Maarssen op de been door fantastisch haar doel uit te komen.
Vijf minuten voor tijd had Sarina Pua zich onsterfelijk kunnen maken en een droomrentree kunnen realiseren. Ze mocht alleen op de keepster af maar probeerde haar te omspelen ipv hem in één keer in het doel te schieten. De keepster redde en weg was de droom.
Diep in de blessuretijd kreeg Marieke Baas nog een goede schietkans met haar zwakke rechterbeen en dook Sarina Pua nog een keer gevaarlijk op in het strafschopgebied. Het mocht echter niet zo zijn vandaag. En zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellend en onnodig gelijkspel.

Jammer dames. Het zat vanaf het begin niet mee met de dubieuze vlagsignalen van de grensrechter. We hebben daarna echter nog genoeg kansen gehad om te scoren dus het ligt vooral aan ons zelf. Soms heb je weleens van die wedstrijden waarin het lijkt of de bal er niet in mag.
Komende week allemaal goed trainen en de wedstrijd evalueren met de coach en zorgen dat je er volgende week weer staat

Scoreverloop:
38. 0-1 Marieke (assist Lianne)
53. 1-1

Opstelling:
Sanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Lianne,Marieke,Linda;
Bibi(78.Lisan),Laura(54.Sarina),Cynthia;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/B69jISnaQXc
Lees verder | Auteur: Jorgos | 19 februari 2018 | 0 Reacties

SIMPELE ZEGE MAARSSEN; BAAS ON FIRE!

Simpele zege Maarssen; Baas on fire!Maarssen heeft vanmiddag een simpele 5-1 zege geboekt op Alcmaria Victrix. Grote vrouw aan Maarssen kant was Marieke Baas die een hattrick scoorde. Door deze zege blijft Maarssen koploper in de competitie met 4 punten voorsprong op de nummer twee SDO. Wel hebben de Bussumers twee wedstrijden minder gespeeld.

Na het puntenverlies van vorige week tegen FC Berghuizen, was Maarssen er extra op gebrand om vandaag goed voor de dag te komen.
De aanloop naar de wedstrijd verliep echter niet helemaal vlekkeloos. Zo miste Linda vder Meijden beide trainingen door ziekte en liep keepster Lisanne Colijn een knieblessure op tijdens de laatste training. Ofschoon ze het zelf best aandurfde om te keepen, werd besloten haar toch rust te geven. Haar plaats onder de lat werd ingenomen door reserve-keepster Sanne van Impelen.
Ook Sarina Pua ontbrak nog altijd in de selectie bij Maarssen, evenals de carnaval vierende Laura van Beek. Coach van Dijk koos dan ook voor de vertrouwde namen van de laatste weken in de basis. Al had hij ook niet heel veel keus met maar 1 reservespeelster (Lisanne de Weert) op de bank.

De tegenstander van vandaag, Alcmaria Victrix, mocht geen probleem zijn. De ploeg uit Alkmaar staat nummer laatst op de ranglijst en haalde pas 3 punten. In de uitwedstrijd won Maarssen nog met 1-11. Marieke Baas was toen de gevierde vrouw door 5x te scoren.

Kennelijk zorgde dat toch onbewust voor gemakzucht bij Maarssen, want Maarssen kwam niet sterk uit de startblokken. De eerste kansen van de wedstrijd waren - door eigen slordigheden achterin - zelfs voor de bezoekers. Gelukkig toonde reserve-keepster Sanne van Impelen meteen haar kwaliteiten door 2x fantastisch te redden op inzetten van dichtbij.
Doordat Alcmaria met 2 spitsen speelde, lag er veel ruimte bij de backs van Maarssen. Die maakten daar goed gebruik van. Zo haalde rechtsback Femke Bon na 5 minuten spelen de achterlijn, maar was haar voorzet net te scherp voor Marieke Baas.
Een minuut later was het de beurt aan linksback Lizzy Bouwman. Die hoeft de achterlijn niet te halen om een perfecte voorzet te geven. Uit stand kan ze de bal - a la Jetro Willems - overal neerleggen waar ze wil. Ook ditmaal kwam hij perfect voor, maar zowel Marieke Baas als Cynthia Buis liepen onder de bal door.
In de 19e minuut was het dan toch raak. De bal belandde na een ingooi voor de voeten van Marieke Baas die een een-twee aanging met Linda vder Meijden. Randje 16 meter haalde ze vervolgens verwoestend uit in de linkerhoek. 1-0 en wat een heerlijke openingstreffer van onze topscorer!
Vijf minuten later stond het al 2-0. Een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Cynthia Buis kon maar ternauwernood verwerkt worden door de keepster, waarna captain Lianne Grin de bal opnieuw inbracht. Bij de 1e paal frommelde Nikita Theteroglou vervolgens de bal via de keepster binnen. Haar 5e doelpunt van het seizoen alweer. Al was dit wel de lelijkste goal ever die ze gemaakt heeft. Maar ook die tellen!
In het restant van de 1e helft bleef Maarssen het spel dicteren, zonder heel groots te spelen. Daarvoor was het spel te slordig, al hielp de harde wind ook niet mee.
Er volgden nog goede kansen voor captain Lianne Grin (kopbal op de lat) en Marieke Baas 2x (schot over en één in de handen van de keepster). Ook Alcmaria werd nog 1x gevaarlijk na een uitbraak over rechts. Femke Bon kon na een schot ternauwernood een eigen goal voorkomen. Gescoord werd er niet meer en zo zochten beide ploegen met een 2-0 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft liet vooral Lizzy Bouwman zich flink gelden op links. Ze kwam steeds goed mee op en haar voorzetten zorgden continu voor gevaar. Het leverde een reeks kansen op voor Maarssen, maar die werden niet benut. Zelfs vanaf de doellijn werd er een bal overgeschoten.
In de 67e minuut werd de wedstrijd dan toch definitief beslist. Dit keer was het centrale verdedigster Nico Schat die goed mee opkwam over links. De loopactie vanuit het centrum naar de buitenkant van Marieke Baas was vervolgens fenomenaal en de pass van Nico Schat op maat. Vanuit de draai rondde Marieke hem ook nog eens geweldig af met een diagonaal schot in de hoek. 3-0!
Na de 3-0 ging het eindelijk swingen bij Maarssen en dat leverde kans op kans op. Binnen een paar minuten verscheen Marieke Baas 2x voor de keepster. 1x schoot ze in het zijnet en 1x zag ze de bal rakelings voorlangs gaan. Ook Sharona Abels had een goede schietkans, maar de keepster wist hem goed te pareren.
In de 84e minuut haalde Sharona echter alsnog haar gram. En hoe! De mooiste aanval van de middag belandde na veel schijven en loopacties voor de voeten van Sharona Abels. Die schoot de bal van buiten de 16 meter met een prachtige boogbal over de keepster heen. Wat een goal! Een echte Sharonie-goal zoals alleen zij ze kan maken. Hulde voor deze beauty! 4-0!
Meteen vanaf de aftrap scoorde Alcmaria de 4-1 na een chaotische situatie achterin.
Het slotakkoord was echter voor Maarssen. In de 90e minuut scoorde Marieke Baas haar 3e goal van de middag en bepaalde de eindstand op 5-1. Tevens de 5e hattrick in haar carriere!

Complimenten dames en coach! De omstandigheden waren lastig vandaag met de harde wind en een tegenstander die zicht ingraaft. Desondanks hebben jullie een flink aantal kansen gecreëerd en er toch weer 5 gemaakt. Komende week goed trainen en opmaken voor de uitwedstrijd tegen de Blokkers. Zet hem op!

Scoreverloop:
19. 1-0 Marieke (assist Linda)
24. 2-0 Nikita (assist Lianne)
67. 3-0 Marieke (assist Nico)
84. 4-0 Sharona (assist Marieke)
85. 4-1
90. 5-1 Marieke (-)

Opstelling:
Sanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona;
Cynthia(66.Lisan),Linda,Bibi;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/uCTblEshzjI
Lees verder | Auteur: Jorgos | 12 februari 2018 | 0 Reacties | 8 foto's

MAARSSEN MOET GENOEGEN NEMEN MET GELIJKSPEL IN OLDENZAAL

Maarssen moet genoegen nemen met gelijkspel in OldenzaalMaarssen heeft voor de tweede keer dit seizoen puntverlies geleden. In Oldenzaal kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Berghuizen. De uitslag was terecht te noemen. De thuisploeg speelde erg sterk en Maarssen had niet zijn beste dag.

Na de glorieuze overwinning van vorige week op koploper SDO, had coach van Dijk al gewaarschuwd voor teveel euforie. De uitwedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst, FC Berghuizen, zou een lastige worden. De voormalig Hoofdklasser heeft een erg jonge ploeg en was voor de winterstop nog zoekende. Na de winterstop lijkt alles op z'n plaats te vallen, getuige ook de 9-0 overwinning van vorige week op Alcmaria Victrix.

Ofschoon Maarssen tegen een drietal clubs nog niet gespeeld heeft dit seizoen, betrof de wedstrijd van vandaag de eerste returnwedstrijd. Op 12 november vorig jaar stonden beiden ploegen in Maarssen tegenover elkaar en won Maarssen eenvoudig met 4-0. Grote vrouw destijds was Sarina Pua die 2 goals maakte, waarvan 1 solo vanaf het middenveld. Helaas is de smaakmaker van Maarssen nog altijd geblesseerd en kon ze niet aan de aftrap verschijnen.

Coach van Dijk koos voor dezelfde 11 namen in de basis als vorige week tegen SDO.

Maarssen kende een voortvarende start van de wedstrijd, hierbij geholpen door de keepster van de thuisploeg. Zij pakte na 1 minuut spelen een terugspeelbal in haar handen. Het leverde Maarssen een indirecte vrije trap op in het strafschopgebied van FC Berghuizen. Het presentje werd echter niet in ontvangst genomen, want de harde knal van Linda vder Meijden belandde recht in de handen van de keepster.
Een minuut later was het alle hands aan dek bij Maarssen. Berghuizen kreeg drie corners achterelkaar te nemen en ze waren alle drie gevaarlijk. Bij een ervan moest Femke Bon er zelfs aan te pas komen om redding te brengen op de doellijn.
Na dit stormachtige begin van de wedstrijd keerde de rust wat terug bij Maarssen en kwam het na 10 minuten spelen zelfs op voorsprong. Een vanaf de eigen helft opgezette aanval belandde na goed combinatiewerk voor de voeten van captain Lianne Grin die Marieke Baas prachtig diep stuurde op links. Alleen voor de keepster bleef ze uiterst koel en schoof de bal keurig binnen. 0-1
Wie dacht dat de buit binnen was kwam bedrogen uit. De thuisploeg speelde met veel energie, zat er over het hele veld kort op, schuwde de duels niet en speelde ook nog eens uitstekend positiespel.
Bij Maarssen was het allemaal een tikkeltje minder dan vorige week. Er werd te ruim gedekt, meer reageren dan anticiperen en dan kom je steeds een stapje te laat.
Nadat een prachtige aanval van de thuisploeg ternauwernood tot corner verwerkt kon worden door keepster Colijn, was het uit de aansluitende corner wel raak. De bal werd in eerste instantie nog weggewerkt door Linda vder Meijden, maar nadat hij opnieuw werd ingebracht voor het doel kon de nummer 12 vogelvrij inkoppen. En zo stond het na 25 minuten spelen 1-1.
Maarssen probeerde zich te herpakken, maar had moeite de juiste afstemming te vinden op het middenveld. Marieke Baas kon - behoudens bij haar goal in de 10e minuut - niet meer gelanceerd worden in de diepte en ook in balbezit was het spel af en toe slordig met simpele breedtepasses die misgingen.
In de 36e minuut kon de sterk spelende linksback van FC Berghuizen zomaar het hele veld oversteken. Na een een-tweetje kwam ze vrij voor keepster Colijn die in eerste instantie nog kon redden. In de rebound kon de meegelopen nummer 9 echter alsnog scoren. 2-1 en niet onverdiend.
Vlak hierna kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de 3-1. De scherp aangesneden vrije trap werd echter nipt voorlangs gekopt.
Drie minuten voor het rustsignaal kreeg Maarssen een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Dit nadat de doorgebroken Marieke Baas onderuit was getrokken.
Daar waar iedereen een schot op doel verwachtte van Linda vder Meijden, verraste ze de verdediging van FC Berghuizen door de bal in het strapfschopgebied op Marieke Baas te passen. Zij schoot de bal uit de draai in, waarna de keepster de bal losliet en hem tergend langzaam in de goal zag verdwijnen. 2-2 en tevens de tweede goal van de middag voor Marieke Baas. Een meevaller voor Maarssen zo vlak voor de rust. Gescoord werd er daarna niet meer en zo gingen beide ploegen met een 2-2 stand de rust in.

Na de rust kwam Maarssen sterk de kleedkamer uit. De thuisploeg werd vastgezet op de eigen helft en kwam er nauwelijks meer vanaf. Het leidde tot wat kleine kansjes en een grote kans voor Marieke Baas. Zij stuitte alleen voor de keepster echter op haar lange benen. Maarssen leek door te drukken en de wedstrijd definitief te beslissen, maar na zo'n 20 minuten spelen ebde het overwicht weg.
De laatste 25 minuten was het vechtvoetbal van beide kanten, terwijl het steeds harder begon te sneeuwen in Oldenzaal. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel. 2-2.

Jammer dames. We troffen vandaag de sterkste tegenstander tot nu toe - waarvoor complimenten aan FC Berghuizen - en konden om wat voor reden dan ook niet het beste uit ons naar boven halen. Het was niet slecht, maar ook niet goed genoeg om te winnen. Maar goed, als je niet kunt winnen moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest en dat hebben we niet gedaan. In de 2e helft hebben jullie je aardig hersteld, maar helaas konden we het niet lang genoeg doortrekken. Komende week goed met de coach analyseren wat er misging en zorgen dat we woensdag wel messcherp zijn tegen Kolping Boys.

Scoreverloop:
10. 0-1 Marieke (assist Lianne)
25. 1-1
36. 2-1
42. 2-2 Marieke (assist Linda)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona;
Cynthia(56.Lisan),Linda,Bibi(67.Laura)

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/RPscJ5AWFqc
Lees verder | Auteur: Jorgos | 05 februari 2018 | 0 Reacties | 4 foto's

SUPER LINNIE SCHIET MAARSSEN MET HATTRICK LANGS SDO! MAARSSEN NIEUWE KOPLOPER!

Super Linnie schiet Maarssen met hattrick langs SDO! Maarssen nieuwe koploper!Maarssen heeft vanmiddag de klassieker tegen SDO met 4-0 gewonnen. Een hoofdrol was weggelegd voor Linda vder Meijden die een hattrick scoorde binnen het halfuur. Door deze overwinning komt Maarssen in punten gelijk met SDO, maar neemt het de koppositie over op basis van een beter doelsaldo.

Vandaag moest het dan gebeuren. De hervatting van de competitie na de winterstop met meteen de klassieker tegen SDO op het programma. Ditmaal extra beladen omdat de koppositie op het spel stond. De Bussumers hadden tot dusver al hun 8 wedstrijden gewonnen, terwijl Maarssen alleen tegen Buitenveldert had verloren. Bij winst zou het dus in punten gelijk komen met SDO en op basis van een beter doelsaldo de koppositie overnemen.

En reken maar dat Maarssen er klaar voor was. Vanaf de eerste training in het nieuwe jaar stond alles in het teken van de wedstrijd tegen SDO. Die zou en moest gewonnen worden.
De hele week was er messcherp getraind, zo scherp zelfs dat Nikita Theteroglou met een dikke enkel van de training moest. Haar meespelen was een vraagteken, maar gelukkig was ze net op tijd fit. Hetzelfde gold voor captain Lianne Grin die in de oefenwedstrijd tegen RVVH een paar hechtingen in haar knie opliep. Ook zij was net op tijd hersteld.
Helaas gold dat niet voor de X-factor van Maarssen, Sarina Pua. De publiekslieveling met haar weergaloze dribbels is geopereerd aan haar schouder en staat voorlopig nog buitenspel.

Doordat de hele voorhoede al het hele seizoen in de lappenmand ligt, trad Maarssen ook vandaag aan met 3 middenveldsters in de aanval. Ondanks dat is Maarssen de meest scorende ploeg in de landelijke klassen en hebben er al 13 verschillende speelsters gescoord. Waarvoor hulde aan de coach die het tactisch fantastisch heeft neergezet met lopende speelsters vanaf het middenveld.

Vandaag begon spelverdeelster Linda vder Meijden in de spits en was er tevens een basisplaats voor Bibi Bus als linksbuiten. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Het begin van de wedstrijd was rommelig. Er stond toch wat spanning op de wedstrijd en de harde wind hielp op ook niet mee.
Na een gelijkopgaande openingsfase, nam Maarssen na een minuut of 10 het initiatief in handen. Dit resulteerde direct in de eerste kans van de wedstrijd. De loopactie vanaf het middenveld was van Marieke Baas, de steekbal van captain Lianne Grin, maar helaas kreeg Marieke de bal net niet lekker mee waardoor ze strandde in het strafschopgebied.
In de 17e minuut was het wel raak. Een afgeslagen aanval werd vanaf links opnieuw ingebracht door Bibi Bus, waarna de goed naar binnengekomen Cynthia Buis het duel aanging en de bal voor de voeten viel van Linda vder Meijden. En als de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Linda valt, dan is het 9 van de 10 keer raak. Zo ook nu. Met een droge knal in de hoek schoot ze Maarssen naar een verdiende 1-0 voorsprong.
Maarssen kreeg daarna kansen op meer. Eerst schoot Linda vder Meijden bijna haar tweede binnen op aangeven van captain Lianne Grin. De bal verdween echter naast het doel. Daarna waren de rollen omgedraaid en gaf Linda een schitterende steekbal op Lianne. Schuin in het strafschopgebied stuitte ze echter op de vuisten van de keepster.
In de 25e minuut liet ook SDO voor het eerst van zich horen. Een bal werd slordig uitverdedigd achterin bij Maarssen, waarna de SDO speelster het van grote afstand probeerde. Haar schot zeilde net naast de kruising.
Uit de daaropvolgende aanval scoorde Maarssen de 2-0. Hierbij kreeg het hulp van de keepster van SDO die iets te lang treuzelde met de bal aan de voet en daarna finaal over de bal heen trapte. Linda vder Meijden nam dit cadeautje graag in ontvangst en tekende voor haar tweede goal van de middag.
Vijf minuten later maakte Marieke Baas een schitterende loopactie vanaf middenveld en werd ze op maat bediend door een even fraaie steekpass van Linda vder Meijden. De keepster wist echter te redden en maakte hiermee haar eerdere fout goed.
Lang kon ze hier echter niet van genieten, want uit de aansluitende corner werd de 3-0 alsnog binnengeschoten. En het was wederom die dekselse Linda van der Meijden die de scherp aangesneden corner van Cynthia Buis met binnenkant voet tegen de touwen schoot. Een hattrick binnen het halfuur voor Super Linnie! Wow! Tevens haar 15e doelpunt van het seizoen. Ze loopt meer dan 1 goal gemiddeld per wedstrijd. Wat een kanjer!
3-0 was tevens de ruststand.

Na de rust kwam Maarssen voortvarend uit de kleedkamer. Binnen 3 minuten had het al twee grote kansen op de 4-0. Een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant van Linda vder Meijden vloog bijna in de kruising en de mooiste aanval van de middag, met heerlijk one-touch voetbal over 8 schijven waarbij geen SDO speelster er aan te pas kwam, werd helaas afgefloten voor buitenspel.
Daarna kende Maarssen een iets mindere fase. SDO kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg een goede kans via de lepe spits die hard van afstand schoot. Keepster Lisanne Colijn redde echter voortreffelijk met een van haar fameuze zweefduiken.
Nadat Marieke Baas voor de derde keer strandde in het strafschopgebied vlak voor de keepster, werd de wedstrijd in de 69e minuut definitief beslist. De mee naar voren gekomen Nikita Theteroglou zette goed voor vanaf rechts, waarna Marieke Baas in het strafschopgebied een duw in haar rug kreeg. Een 100% strafschop, ook al wilden de SDO speelsters en aanhang anders doen geloven. De beelden spreken hierbij voor zich. De vandaag zeer sterk spelende Nikita Theteroglou ging achter de bal staan en noteerde haar 3e competitietreffer van het seizoen. 4-0
Hierna kreeg invalster Lisanne de Weert nog een grote kans op de 5-0, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 4-0.

Dames en coach, het was weer genieten langs de lijn. De achterhoede stond als een huis en gaf bijna geen kans weg met af en toe meedogenloze tackles. Bovendien beschikken ze alle 4 over een goede inspeelpass waardoor er makkelijk opgebouwd kan worden. De middenlinie is onze grote schakelkamer die zo verrekte complementair is aan elkaar met de techniek van Sharona, de kracht van Lianne en de diepgang van Marieke. Heerlijk. En voorin waar Bibi en Cynthia de duels niet schuwden en er vol inkleunden en Linda in een bloedvorm steekt met niet alleen 3 goals maar ook met haar loopacties en 2 steekballen waarmee ze Marieke en Lianne vrij voor de keepster zette. Ik zeg hulde! En om met de coach te spreken: het was een Dijk van een wedstrijd!
Dat vond coach Marcel van Dijk zelf ook: "Alle radartjes werkten op volle toeren en het resulteerde in een mooie 4-0. Hulde voor Lianne en Nikita door tijdig fit te zijn voor deze wedstrijd.Ook de teamspirit oogde prima. Uitstekende werklust en zakelijk gespeeld wanneer het moest en lekker gevoetbald wanneer het kon". Wel waarschuwde hij voor teveel euforie. "Na een topper zie je vaak dat er puntverlies geleden wordt. De focus neemt af en de euforie viert hoogtij. We zullen zondag weer 100% scherp moeten zijn tegen Berghuizen". En zo is het maar net. Allemaal lekker trainen en volgende weer scherp aan de aftrap staan. We staan nu bovenaan en dat willen we zo houden. Zet hem op toppers

Scoreverloop:
17. 1-0 Linda
25. 2-0 Linda
31. 3-0 Linda (assist Cynthia)
69. 4-0 Nikita

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona;
Cynthia(70.Lisan),Linda,Bibi(81.Laura)

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/2mBzXL5yyAc

Alle foto's Maarssen-Alcmaria:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6521440539874845153
Lees verder | Auteur: Jorgos | 29 januari 2018 | 0 Reacties | 6 foto's

EENVOUDIGE ZEGE MAARSSEN TEGEN VDZ

Eenvoudige zege Maarssen tegen VDZMaarssen VR1 heeft vanmiddag een simpele 5-1 overwinning geboekt op VDZ. Hiermee blijft de ploeg in punten gelijk met koploper SDO dat één wedstrijd minder gespeeld heeft. Het was tevens de voorlopig laatste wedstrijd van Sarina Pua die volgende week onder het mes gaat.

Na de moeizame overwinning van vorige week tegen Hoogland, was het zaak voor Maarssen om vandaag wel scherp aan de wedstrijd te beginnen.
Tegenstander VDZ uit Arnhem stond weliswaar op de 9e plaats voor aanvang van de wedstrijd, maar de topploegen SDO en Witkampers hadden slechts met moeite van ze gewonnen. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn.

Bij Maarssen ontbrak vandaag - naast de al langer geblesseerden - Sharona Abels. Zij ondervond nog teveel hinder van haar rugblessure die ze vorige week opliep tegen Hoogland. Hierdoor was er een basisplek weggelegd voor Laura van Beek. Voor de rest stonden dezelfde namen in het veld als vorige week, met dien verstande dat Linda vder Meijden nu vanaf het middenveld speelde en Sarina Pua in de spits.

Het begin van Maarssen was weer ouderwets. De ploeg had geleerd van vorige week toen het te slap aan de wedstrijd begon. Vandaag was de focus er vanaf de eerste minuut en werd er uitgestraald dat er niks te halen viel voor VDZ. Over het hele veld zat Maarssen er kort op, duels werden gewonnen en het baltempo lag hoog.
Dit resulteerde al na 9 minuten spelen in de - enigszins fortuinlijke - openingstreffer. Lizzy Bouwman kreeg een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Ze besloot de bal hard en laag over de grond te schieten en zag hem door een woud van benen zo in het doel verdwijnen. De keepster werd waarschijnlijk het zicht ontnomen want ze bleef roerloos op de doellijn staan. 1-0
Hierna bleef Maarssen het spel dicteren. Er lag veel ruimte bij de backs en met name Lizzy Bouwman maakte daar gretig gebruik van. Helaas werd ze vaak over het hoofd gezien als ze diep ging.
Ondanks het sterke spel creëerde Maarssen niet heel veel kansen. De bezoekers zakten massaal in waardoor het lastig doorheen voetballen was. Alleen Cynthia Buis en Marieke Baas kregen twee 100% kansen, maar de keepster redde knap.
In de 42e minuut viel dan toch de verdiende 2-0. Wie anders dan Lizzy Bouwman lag aan de basis van de goal. De assisten-queen van Maarssen speelde zich knap vrij op het middenveld en gaf een splijtende pass door het hart van de verdediging van VDZ. Sarina Pua kon er net niet bij, maar de goed naar binnengekomen Cynthia Buis wel en die haalde vernietigend uit in de lange hoek. 2-0!
De beer was hierna los want 2 minuten later stond het al 3-0. En hoe! Een juweeltje van een aanval, die begon bij centrale verdedigster Nico Schat die naar de linksback positie was uitgeweken. Vervolgens werd via het middenveld de andere centrale verdedigster - Nikita Theteroglou - vrijgespeeld. Zij stak het middenveld over en speelde de bal strak in op captain Lianne Grin. Die behield het overzicht en gaf een fraaie steekbal op de naar rechts uitgeweken Sarina Pua. Alleen voor de keepster aarzelde geen moment rondde hem op dezelfde manier en in dezelfde hoek af als Cynthia Buis. 3-0!
Deze aanval was het schoolvoorbeeld van de dynamiek en beweging bij Maarssen. Met centrale verdedigsters die uitwijken naar de backpositie en doorschuiven naar het middenveld. De middenvelders die compact bij elkaar staan waardoor er gecombineerd kan worden, een spits (Sarina) die uitwijkt naar rechts en ruimte maakt voor een middenveldster (Lianne) om in de spits op te duiken. Geweldig!
Maarssen leek de wedstrijd gekilled te hebben, maar kreeg in de 3e minuut van de blessuretijd toch een treffer tegen uit een corner. Het was de eerste kans voor de bezoekers maar wel meteen raak. 3-1 en tevens de ruststand.

Na de rust kwam Maarssen een beetje slapjes uit de kleedkamer. De scherpte van de 1e helft was even weg en het was oppassen dat er niet een verdwaalde bal van de tegenstander in zou vliegen waardoor ze weer hoop zouden krijgen.
Dit duurde ongeveer een kwartier en daarna was Maarssen weer bij de les. Nadat Linda vder Meijden nog een bal hard tegen de lat had gepoeierd, was het in de 69e minuut wel raak. En ook deze aanval mocht er zijn en leek op een kopie van die van vorige week tegen Hoogland. Met wederom een hakje van Sarina Pua op Lianne Grin die vervolgens de bal voorslingerd. Alleen was het nu niet Linda vder Meijden maar Marieke Baas die hem afrondde. 4-1!
De wedstrijd was hiermee definitief beslist en Maarssen kreeg kansen op meer. Uiteindelijk bepaalde Marieke Baas met haar tweede goal van de middag de eindstand op 5-1. Tevens de 11e assist van Lizzy Bouwman! Ongekend voor een linksback. Ik zeg hulde!

Complimenten dames en coach. Was weer genieten langs de lijn. Nog twee uitwedstrijden te gaan voor de winterstop, te beginnen volgende week tegen de Zweef dat vandaag verrassend met 0-1 won bij Hoogland. We zijn dus gewaarschuwd. Van onderschatting mag geen sprake zijn en we zullen weer dezelfde scherpte aan de dag moeten tonen als vandaag.
Helaas zal dat moeten zonder Sarina Pua. Onze smaakmaakster gaat volgende week eindelijk onder het mes voor haar schouder. We wensen haar heel veel sterkte en hopelijk keert ze snel weer terug op het veld.

Scoreverloop:
9. 1-0 Lizzy
42.2-0 Cynthia (assist Lizzy)
44.3-0 Sarina (assist Lianne)
45.3-1
69.4-1 Marieke (assist Lianne)
82.5-1 Marieke (assist Lizzy)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Lianne,Marieke,Linda;
Cynthia,Sarina,Laura(55.Lisan)

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/0yT3KR04poI

Alle foto's Maarssen-VDZ:
https://photos.google.com/share/AF1QipNzKuyu8nf_yjaOxSJ7GvO0-3yEOhRniR7Dnl_Hy6Qn9sjOFtGgus1HP5AOR-NKOQ?key=dkJoR0NDdzY1Y1h5OXQyU1poZHg4NWhhS0RTYVp3
Lees verder | Auteur: Jorgos | 26 november 2017 | 0 Reacties | 6 foto's

ZWAARBEVOCHTEN ZEGE MAARSSEN TEGEN HOOGLAND

Zwaarbevochten zege Maarssen tegen HooglandMaarssen VR1 heeft vanmiddag een zwaarbevochten zege geboekt tegen Hoogland. Het was captain Lianne Grin die Maarssen in de 86e minuut naar de overwinning schoot. De overwinning was dikverdiend te noemen, ook al speelde Maarssen niet zijn beste voetbal en maakte het zich onnodig moeilijk.

Na de twee galavoorstellingen van de afgelopen weken, was het zaak voor Maarssen om niet te gaan zweven en de goede lijn door te trekken tegen Hoogland.
Dat moest dan gebeuren zonder de geblesseerde Bibi Bus en de vandaag verhinderde Lisanne de Weert.
Coach van Dijk startte met dezelfde 11 namen in de basis als vorige week tegen Berghuizen.

De beginfase van de wedstrijd was rommelig te noemen. De echte scherpte leek te ontbreken bij Maarssen en de bezoekers kregen al na 2 minuten spelen een goede schietkans. Keepster Colijn redde echter met haar vuisten.
Het was meteen het enige wapenfeit van Hoogland in de 1e helft, want de ploeg trok zich voor de rest terug op eigen helft en liet Maarssen het spel maken.
Dat ging Maarssen niet helemaal lekker af. De passing was onzorgvuldig en de zo geroemde dynamiek tussen aanval en middenveld liep wat minder dan de afgelopen weken.
Desondanks kwamen er kansen voor Maarssen. Na een eerste schietkans voor Marieke Baas, was het in de 15e minuut Sarina Pua die plots alleen voor de keepster opdook. De sterke keepster van Hoogland redde echter bekwaam.
Drie minuten later was het wel raak. En hoe! Sarina Pua kreeg een lastige bal aangespeeld op het middenveld, maar onze tovenaar kan van een drol een taartje maken. Met een fraaie hakbal speelde ze captain Lianne Grin vrij die de bal in één keer doorspeelde op Linda vder Meijden. Die schoot op haar beurt de bal in één keer voorbij de keepster. 1-0 en wat een fraaie goal! One touch voetbal van de bovenste plank!
Maarssen bleef daarna het spel dicteren, maar had moeite door de hechte defensie van Hoogland te komen. Sarina Pua was een keer dichtbij na een slim paasje van Cynthia Buis en voor de rest moest het van afstandsschoten komen van Lianne Grin en Nico Schat.
Tegen het einde van de 1e helft kroop ook Hoogland wat meer uit z'n schulp en was het een paar keer dreigend zonder echt tot een kans te komen.
Gescoord werd er niet meer voor rust en zo zochten beide teams de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

In de 2e helft kreeg Maarssen in de eerste 10 minuten twee goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Een scherpe voorzet van Lizzy Bouwman was echter een prooi voor de keepster en topscorer Marieke Baas wist na goed doorzetten de keepster wel te passeren, maar zag haar bal van de doellijn gered worden door een speelster.
In de 56e minuut gebeurde wat zo vaak gebeurt. Als je zelf de kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel. Het was de 2e kans van de wedstrijd voor Hoogland en meteen de laatste. Maar hij was wel raak. De bal viel enigszins gelukkig voor de voeten van de spits die hem fraai afmaakte. 1-1.
Het leek wel of Maarssen daarna pas wakker schoot. Opeens kon er wel een versnelling hoger gespeeld worden en werd Hoogland met de rug tegen de muur gezet. Er volgde een spervuur van kansen, maar Lianne Grin, Marieke Baas (3x), Linda vder Meijden, Cynthia Buis en Sarina Pua mistten of op een haar na het doel, of de keepster zat er goed bij.
Vier minuten voor tijd volgde dan toch de terechte beloning. De bal belandde na een ingooi voor de voeten van Linda vder Meijden die knap wegdraaide bij haar tegenstandster en de bal voorgaf. De aanname van Lianne Grin op de borst was fraai, waarna ze de rust bewaarde en de bal beheerst in de korte hoek schoot. Een explosie van vreugde was het gevolg en heel Maarssen was door het dolle heen. 2-1!
De scheidsrechter trok er nog 5 minuten blessuretijd bij, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-1

Complimenten dames! Jullie hebben je knapt teruggeknokt na de ongelukkige 1-1 en de moed niet opgegeven. Tegelijkertijd moet het besef er zijn dat we een wedstrijd niet op 70% kunnen aanvangen en uitspelen. De echte scherpte van de afgelopen weken kwam pas na de 1-1. Toen was er opeens wel de drang om te winnen en de tegenstander vast te zetten op de eigen helft, ging het tempo omhoog en creërden we kans op kans. Gelukkig viel de 2-1 nog anders hadden we met een flinke kater gezeten. Allemaal goed trainen deze week en volgend weekend weer vanaf minuut 1 scherp tegen VDZ!

Scoreverloop:
18. 1-0 Linda (assist Lianne)
56. 1-1
86. 2-1 Lianne (assist Linda)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona(84.Laura);
Cynthia,Linda,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/_M_xmYEob9M

Alle foto's Maarssen-Hoogland:
https://photos.google.com/share/AF1QipO6ywaNnscww3yIsH4twH6Tdd5oq8cmlSmumRT_3Uqrz6pvqkBaeL6lD7kruvAT1A?key=d1Y5M0thVkR0TXJTR0hkNkJIbU1VRW1BdjY0WkVn
Lees verder | Auteur: Jorgos | 19 november 2017 | 0 Reacties | 3 foto's

MAARSSEN WERVELT TEGEN BERGHUIZEN! PUA STEELT DE SHOW!

Maarssen wervelt tegen Berghuizen! Pua steelt de show!Een ijzersterk Maarssen heeft vanmiddag met 4-0 gewonnen van FC Berghuizen. Grote vrouw aan Maarssen kant was Sarina 'Magic' Pua die bij vlagen onnavolgbaar was en haar optreden bekroonde met een doelpunt gescoord na een solo vanaf de middenlijn waarbij ze het halve elftal van Berghuizen passeerde. Messiaans!

De bespiegelingen vooraf waren duidelijk. Maarssen zou bij winst op FC Berghuizen in punten gelijk komen met koploper SDO. Iedereen was dan ook tot op het bot gemotiveerd om te winnen vandaag. Niet in het minst captain Lianne Grin die een verleden heeft bij de club.

Coach van Dijk wijzigde zijn ploeg op één positie ten opzichte van vorige week. Cynthia Buis speelde ipv Bibi Bus.

De openingsfase van de wedstrijd was een kopie van die tegen Victoria Boys. Ook nu begon Maarssen als een wervelwind en ook nu lag de bal er na 5 minuten spelen al in.
Linda vder Meijden veroverde knap een bal op het middenveld en vond Sarina Pua op het randje van het strafschopgebied. De manier waarop zij wegdraaide bij haar tegenstandster was fenomenaal. Aannemen met links en wegdraaien met buitenkant rechts. Vervolgens hield ze alleen voor de keepster ook nog eens het overzicht en plaatste de bal met de binnenkant van de voet in de verre hoek. Heerlijk! 1-0
Maarssen bleef daarna - net als het weer - stormen! Er kwamen grote kansen voor Linda vder Meijden (redding via de teen van de keepster) en Lianne Grin (zocht het doel 2x te hoog).
De mooiste aanval van de middag vond echter plaats in de 37e minuut. Een echte tikkie-takkie aanval waarbij de bal via 7(!) speelsters van Maarssen 1x geraakt werd zonder dat er een Berghuizen speelster tussenkwam. Het was uiteindelijk wederom de teen van de keepster die een goal van Marieke Baas voorkwam. Deze aanval had een goal verdiend!
Die goal kwam er 2 minuten later alsnog. Maarssen kreeg een vrije trap te nemen iets voor de middenlijn en als Lizzy Bouwman er achter gaat staan dan weet je het wel. Er zijn weinig mannen die zo'n gave traptechniek hebben als zij, laat staan vrouwen. Ook nu weer legde ze de bal achteloos over 50 meter achter de laatste linie. Marieke Baas hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en dat deed ze fraai met buitenkant links in de kruising. 2-0!
FC Berghuizen kon hier nagenoeg niks tegenover stellen. De ploeg wist in de hele wedstrijd slechts 1x een bal op doel te schieten. Wel voetbalde de ploeg goed mee in de fases dat de concentratie even wegviel bij Maarssen, maar tot kansen leidde het niet want de verdediging van Maarssen stond weer als een huis.
Het enige verwijt dat Maarssen zich kon maken was dat het bij rust niet al 4-0 stond.

Na de rust had Maarssen het een fase moeilijk met Berghuizen dat er wel voor bleef gaan. Desondanks waren de kansen voor Maarssen, maar een schot van Marieke Baas werd goed gepakt door de keepster en Lianne Grin wurmde zich weer op haar typische Griniaanse wijze langs een tegenstandster maar schoot wederom over.
In de 64e minuut viel dan toch de beslissing. Wie anders dan Lizzy Bouwman lag weer ten grondslag aan de goal. Zij kwam rond de middenlijn goed voor haar man en slingerde de bal uit stand wederom precies op maat voor de goal. Linda vder Meijden nam de bal perfect aan en rondde af in de verre hoek. 3-0 en de 11e goal van Linda al weer!
En toen moest het hoogtepunt van de middag nog volgen! En wat voor een hoogtepunt! De vandaag excellerende Sarina Pua kreeg het in de 72e minuut op haar heupen en begon rond de middenlijn aan een solo waarbij ze 6 man van Berghuizen (inclusief keepster) het bos instuurde! Tackles, slidings, alles ontweek ze. Ze bleef maar kappen, draaien, kappen totdat ze bij de keepster was en de bal in de verre hoek schoot. Wat een goal! Messi en Ibrahimovic zouden er jaloers op zijn! 4-0! Tevens de eindstand.

Complimenten dames! Jullie zaten er vanaf minuut 1 bovenop en gaven Berghuizen nauwelijks tijd om op adem te komen. Het positiespel was af en toe om van te watertanden en qua potentie zit er nog veel meer in want niet alles ging nog goed en er zitten nog steeds mindere fases in een wedstrijd. Maar de intentie om ten koste van alles te winnen die was er vandaag. Met een Femke die als een pitbull zat te verdedigen, Nikita en Nico die heersten in het centrum en goed ingeschoven, waarbij eerstgenoemde bij een 4-0 stand zelfs nog een sliding eruit gooide met gevaar voor eigen leven. Lizzy Bouwman heb ik hiervoor al geroemd, maar de manier waarop die ballen verwerkt zonder ze eerst aan te nemen maar meteen strak doorspeelt is echt ongelooflijk. Of het nou kort is of lang, het maakt haar niks uit. Bijna alles komt precies op maat aan en het versnelt het spel enorm. Captain Lianne Grin die messcherp voorop ging in de strijd tegen haar oude club, Sharona Abels die de laatste weken in bloedvorm is en Marieke Baas die de longen uit haar lijf liep en met haar snelheid niet alleen steeds gevaarlijk voor het doel verscheen maar ook verdedigend enorm veel werk opknapte. Ze haalde vandaag zeker 4 counters eruit nadat 1 van de centrale verdedigers voorin was blijven hangen en een gevaarlijke counter dreigde. Het feit dat Berghuizen 0 kansen creëerde was mede aan haar te danken. Voorin een keihard werkende Cynthia en Linda die qua doelpunten weer gemiddelden haalt uit haar beste tijden. Bovendien is ze met haar inzakken en uitwijken naar de zijkanten nauwelijks af te stoppen voor de tegenstander. En Pua. Wat moeten we daar nog over zeggen. De vrouwelijke Messi. Kappen,draaien, kont erin. Niet te stoppen! Wat een genot om haar in het team te hebben.
Tot slot de coach. Die had de moeilijke taak om de succesvolle Janny Timisela op te volgen. Had ook wekenlang maar 12 speelsters tot z'n beschikking, waarbij die 12e speelster ook nog eens de reservekeepster was. Zag de hele voorhoede wegvallen (4 kruisbandblessures), maar heeft toch een formatie weten te ontwikkelen met speelsters op totaal andere posities dan ze gewend waren. Met middenveldsters in de aanval en de topscorer op het middenveld. Maar het werkt fantastisch en daarvoor verdiend hij een groot compliment. Bovendien spat de spelvreugde er vanaf. Ik zeg hulde voor de coach!
Na al deze loftuigingen moeten we natuurlijk niet gaan zweven. Wedstrijd voor wedstrijd bekijken en proberen iedere week met dezelfde instelling in het veld te staan en er voor te gaan. Allemaal lekker trainen en samen met de coach zorgen dat je er zondag weer staat!

P.S. Bibi heel veel sterkte met je blessure! Het enige smetje op de wedstrijd. Hopen dat het meevalt.

Scoreverloop:
5. 1-0 Sarina (assist Linda)
39. 2-0 Marieke (assist Lizzy)
64. 3-0 Linda (assist Lizzy)
72. 4-0 Sarina (-)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Sharona (65.Lisan),Marieke,Lianne;
Cynthia(57.Bibi/70.Laura),Linda,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/zCAsTtwZUOk

Alle foto's Maarssen-Berghuizen:
https://photos.google.com/share/AF1QipOJDBJFjGR_0MzxTrIT73YhhHWPIlvRviLMO7yW77HDEKke7G9QgkgqkBOifYhWkg?key=RGdvVUszVFhLNVU4LUplc25aUnZnV1BqcTBBcGp3
Lees verder | Auteur: Jorgos | 12 november 2017 | 0 Reacties | 6 foto's

LIN&LIA GOUD WAARD IN APELDOORN

Lin&Lia goud waard in ApeldoornMaarssen VR1 heeft vanmiddag met 2-5 gewonnen van Victoria Boys. Een hoofdrol was weggelegd voor Linda vder Meijden en Lianne Grin die de hele Maarssen productie voor hun rekening namen. Door deze overwinning stijgt Maarssen naar plaats twee op de ranglijst en is het met 25 doelpunten in 5 wedstrijden de meest productieve ploeg van de 1e klasse.

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Buitenveldert, was het de vraag hoe Maarssen vandaag voor de dag zou komen.
De ploeg was in ieder geval goed op scherp gezet door coach van Dijk en aasde op revanche.
Voor het eerst dit seizoen had Maarssen ook de beschikking over 14 fitte selectiespeelsters. Dat is ook weleens prettig.

Tegenstander Victoria Boys degradeerde net als Maarssen afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. Maarssen won toen beide ontmoetingen met dikke cijfers.
Dit seizoen presteert de ploeg uit Apeldoorn wisselvallig. Zo werd tegen kampioenskandidaat Witkampers knap 1-1 gelijkgespeeld, maar verloor het kansloos van De Blokkers met 7-1. Voor aanvang van de wedstrijd bezette de ploeg de 5e plaats op de ranglijst.

Maarssen begon met topscorer Marieke Baas op het middenveld en spelverdeelster Linda vder Meijden in de spits. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het met de revanche gevoelens van Maarssen wel goed zat. De ploeg opende furieus, zat er over het hele veld kort op en er zat veel beweging en diepgang in het spel.
Dit leidde al na 2 minuten spelen tot een megakans voor Marieke Baas die alleen op de keepster afkon. Zij wist echter knap redding te brengen.
In de 5e minuut was het toch raak. Lizzy Bouwman bereikte via een ingooi captain Lianne Grin in het strafschopgebied, die de bal - zwaar gehinderd door haar tegenstandster - toch nog met buitenkant links in de verre hoek wist te schieten. Een zeer fraaie goal die er alleen op deze manier in kon. Dat getuigt van inzicht en handelingssnelheid bij onze captain waarvoor hulde! 0-1.
Maarssen denderde door en drie minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. De vandaag sterk spelende Sharona Abels veroverde een bal op de helft van de tegenstander, legde vervolgens af op Lizzy Bouwman die de bal perfect achter de verdediging legde. Daar was captain Lianne Grin weer sluw weggelopen bij haar tegenstandster en schoot de bal hard binnen. 0-2! Twee goals binnen 8 minuten voor onze captain. Wat een droomstart! Tevens de 7e assist van Lizzy Bouwman dit seizoen. Met recht queen of the assist!
Maarssen bleef daarna scherp en geconcentreerd spelen en tikte de tegenstander van het kastje naar de muur.
Een vervelende blessure bij een speelster van Victoria Boys die lange tijd in beslag nam, verstokte het ritme enigszins. Bovendien barstte daarna een hoosbui los.
De concentratie was even weg bij Maarssen en ook Victoria Boys kreeg z'n eerste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten schoot in kansrijke positie echter wild over.
In de 35e minuut kwam Maarssen toch op 0-3. En hoe! Een snelle spelhervatting van keepster Lisanne Colijn belandde bij Sarina Pua die de combinatie aanging met Marieke Baas en daarna een prachtige steekbal gaf op Linda vder Meijden. Alleen voor de keepster bleef Linda uiterst koel en stiftte de bal schitterend over de keepster heen in de verre hoek. Wat een beauty! 0-3
In de blessuretijd van de 1e helft kreeg Maarssen toch nog een goal tegen. Een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd fraai van afstand binnengeschoten. 1-3. Hiermee ging Maarssen toch een beetje met een kater de rust in, want 1-5 had de verhoudingen beter weergegeven.

Maarssen begon de 2e helft net zo voortvarend als de 1e helft. Binnen twee minuten stond het namelijk 1-4 nadat Linda vder Meijden van dichtbij een corner wist binnen te werken.
Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want binnen 6 minuten was de marge weer teruggebracht naar 2 doelpunten nadat de thuisploeg een vrije trap binnenschoot. 2-4
Maarssen pakte de draad weer op en kreeg volop kansen op de 2-5. Deze waren echter niet besteed aan Linda vder Meijden, Lianne Grin, Lisanne de Weert, Nico Schat en Marieke Baas. Laatst genoemde raakte zelfs de paal.
Uiteindelijk zorgde een slap rolletje van Linda vder Meijden die door de handen van de keepster verdween alsnog voor de 2-5 op het scorebord.
Hierna kreeg Maarssen nog grote kansen op meer, maar Sarina Pua, Lianne Grin en Linda vder Meijden misten op een haar na het doel. Waarbij laatst genoemde de bal bijna vanaf de doellijn nog op de lat wist te krijgen. Ze wou iets te graag haar 4e goal van de middag maken zullen we maar zeggen

Complimenten dames en coach. Met name het eerste halfuur was grandioos. Na de tegendoelpunten de draad weer goed opgepakt, iedereen hield elkaar scherp en de wil om te winnen spatte er vanaf. Met een beetje meer geluk winnen we hier met dubbele cijfers. Houd dit vast toppers!

Scoreverloop:
5. 0-1 Lianne (assist Lizzy)
8. 0-2 Lianne (assist Lizzy)
35.0-3 Linda (assist Sarina)
45.1-3
47.1-4 Linda (-)
53.2-4
72.2-5 Linda (assist Sarina)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona(63.Lisan)
Bibi(54.Cynthia),Linda,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/zjuGxuhuYpc

Alle foto's Victoria Boys-Maarssen:
https://photos.google.com/share/AF1QipNwV2RREeHkEwP69tCdj9RWhUAqlYHbWwcWljq3heQZcRH3oKXoKebCcEXqEo1rfA?key=ZHp3Z0tPakdpYlpIU1pwdnMyY0N4SUtPZFRnZ0Zn
Lees verder | Auteur: Jorgos | 06 november 2017 | 0 Reacties | 5 foto's

EERSTE NEDERLAAG MAARSSEN IN COMPETITIE

Eerste nederlaag Maarssen in competitieMaarssen VR1 heeft vanmiddag haar eerste nederlaag in de competitie geleden. Op het eigen veld werd met 1-2 verloren van Buitenveldert VR3. Het was een onnodige nederlaag. Maarssen was ondanks een mindere dag de betere ploeg, maar eigen fouten deden de ploeg de das om.

Na het nipt verloren bekerduel van vorige week tegen ASC'62, kon de focus vandaag weer vol op de competitie. Buitenveldert VR3 kwam op bezoek en dat beloofde een serieuze test te worden. Niet in het minst doordat Maarssen het naast het lange rijtje geblesseerden ook moest stellen zonder spelverdeelster Linda vder Meijden. Zij was vanwege werk in het buitenland en landde pas om 13.00 op het vliegveld in Eindhoven. Uiteindelijk wist ze nog vliegensvlug in Maarssen te komen (met dank aan Denise 'Verstappen' Wammes), waardoor ze halverwege de 2e helft toch nog kon invallen.
Goed nieuws was er ook. Lisanne de Weert keerde na 1,5 jaar niet gevoetbald te hebben terug bij Maarssen. Een comeback waar we blij mee zijn en hopelijk volgen er nog meer oud-speelsters!
De nood is zo erg aan de man bij Maarssen, dat Lisanne ondanks dat ze maar 2 trainingen had meegedaan en 1,5 jaar niet gevoetbald had, meteen in de basis mocht starten. Sarina Pua - die nog altijd in afwachting is van haar schouderoperatie - zat na 3 weken weer bij de selectie maar begon op de bank.

De weersomstandigheden waren zwaar vandaag. Er stond een forse wind - windkracht 5 - wat het voetballen er niet makkelijker op maakte.
In de openingsfase waren de bezoekers een keer dreigend via hun snelle rechtsbuiten, maar al snel nam Maarssen het initiatief in handen. Dit resulteerde in de 16e minuut in de openingstreffer voor Maarssen, nadat het spel snel verlegd werd van rechts naar links en Lizzy Bouwman een perfecte lange bal gaf op de geheel vrijgelaten Nico Schat in het strafschopgebied. Zij kon met het hoofd zo binnenknikken. 1-0!
Hierna leek er geen vuiltje aan de lucht voor Maarssen. De ploeg dicteerde de wedstrijd en Buitenveldert kwam nauwelijks van de eigen helft. Via Lizzy Bouwman (vrije trap) en Lianne Grin en Sharona Abels (afstandsschoten) kreeg de ploeg kansjes op de 2-0, maar de keepster zat er steeds goed bij.
Na zo'n 35 minuten spelen kantelde de wedstrijd. Buitenveldert kreeg een corner te nemen en met hun lengte en fysiek zijn die altijd gevaarlijk. De bal belandde na een verloren kopduel voor de voeten van de spits van Buitenveldert, maar keepster Colijn wist met een katachtige reflex redding te brengen. Uit de daaropvolgende ingooi werd te slap het duel aangegaan waarna de bal wederom voor de geheel vrijstaande spits verscheen. Zij wist de bal voor een leeg doel echter naast te schieten.
Maarssen was gewaarschuwd, maar kreeg in de 38e minuut toch de deksel op de neus. Na een snel genomen vrije trap stond de verdediging niet helemaal in positie. De spits kon vrij aannemen buiten het strafschopgebied, maar had nog een lange weg te gaan. Ondanks 3 verdedigers om haar heen en uit een bijna onmogelijke positie, wist ze de bal toch in het doel te schieten. 1-1.
Twee minuten voor de rust kreeg Buitenveldert wederom een vrije trap te nemen. Deze werd in eerste instantie losgelaten door keepster Colijn, maar kon uiteindelijk toch weggewerkt worden. De bal belandde op de helft van Buitenveldert waar onnodige balverlies werd geleden door Maarssen. Uit de daaropvolgende counter werd de spits randje buitenspel weggestuurd en wist ze de bal achter keepster Colijn te werken. 1-2.
Gescoord werd er daarna niet meer en zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-2 ruststand.

In de 2e helft gebeurde er de eerste 7 minuten weinig voor beide doelen. Totdat coach van Dijk een dubbele wissel in het veld bracht. Linda vder Meijden en Sarina Pua kwamen in het veld voor Bibi Bus en Lisanne de Weert. Dit had meteen effect want hun eerste balcontact leverde bijna een doelpunt op. Het schot van Linda vder Meijden ketste uiteindelijk af op de vuisten van de keepster.
Hierna volgde een ware stormloop op het doel van Buitenveldert, maar de uitstekende keepster pakte alles. Schoten, kopballen, scrimmages voor het doel. Het was allemaal net niet. Zelfs in de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Maarssen nog een grote kans via Nico Schat, maar ze raakte de bal net niet goed. Zo eindigde de wedstrijd voor Maarssen - ondanks een enorm veldoverwicht in de 2e helft - in een onnodige 1-2 nederlaag.

Jammer dames. Twee onnodige tegengoals in de 1e helft, daarna alles eraan gedaan om de wedstrijd om te buigen maar de bal wou niet goed vallen vandaag. Het valt ook niet mee tegen een tegenstander die massaal verdedigt en over veel lengte en fysiek beschikt. Desondanks de kansen gehad op de 2-2, maar het mocht niet zo zijn.
Heeft verder geen zin om in de teleurstelling te blijven hangen. Lekker trainen deze week en zorgen dat jullie er zondag weer staan tegen Victoria Boys!

Scoreverloop:
16. 1-0 Nico (assist Lizzy)
38. 1-1
43. 1-2

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Bibi(52.Linda),Lianne,Sharona;
Lisan(52.Sarina),Marieke,Cynthia;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/SbPq8Mk1y4c

Alle foto's Maarssen-Buitenveldert:
https://photos.google.com/share/AF1QipOctOzZ8wVT_qOG40C8pF0YmKF6lUE3toELaimxEpvXKaUUVn6LfB4lm9vErCPYeA?key=V0xGeVVWV1dBVXVkVU0yejBTbFhYcDlBMnRPRUlR
Lees verder | Auteur: Jorgos | 29 oktober 2017 | 0 Reacties | 3 foto's

MAARSSEN BOEKT MONSTERSCORE IN ALKMAAR! 1-11!

Maarssen boekt monsterscore in Alkmaar! 1-11!Maarssen VR1 heeft ook haar derde wedstrijd in de competitie gewonnen. In Alkmaar werd Alcmaria Victrix met maar liefst 1-11 verslagen. Topscorer Marieke Baas nam 5 van de 11 goals voor haar rekening en boekte hiermee een persoonlijk record. Nog niet eerder wist ze namelijk 5x te scoren voor dames 1. Door de winst blijft Maarssen koploper in de 1e klasse C.

Na de zakelijke zege van vorige week op De Blokkers, begon de nieuwe week rampzalig voor Maarssen. Op maandag kreeg Duende van Burik de uitslag van haar MRI-scan te horen en bleek ze voor de 2e keer in 2 jaar tijd haar kruisband te hebben afgescheurd. Triest nieuws voor Duende die het seizoen zo goed begonnen was. Namens iedereen bij Maarssen heel veel sterkte gewenst met je herstel!
Op woensdag volgde de volgende rampspoed. Sarina Pua moest met pijn in haar hart vertellen dat ze niet meer kan spelen totdat ze geopereerd is aan haar schouder. De pijn werd te heftig en ze is bang alles kapot te maken.
Alsof dat nog niet genoeg was verdraaide Denise Wammes ook nog eens haar knie op de training en heeft ze hoogstwaarschijnlijk ook kruisbandletsel.
Samen met de eerdere kruisbandblessures van Marjolein Verkruijsse en Anne Vroege, betekende dit de complete ontmanteling van de voorhoede waar alleen Marieke Baas nog van over is.

Door al deze blessureperikelen vertrok Maarssen met slechts 12 speelsters richting Alkmaar, incluis reservekeepster Sanne van Impelen die noodgedwongen als veldspeelster gebruikt wordt.

Coach Marcel van Dijk koos in Alkmaar voor een voorhoede bestaande uit louter middenveldsters. Zo begon midmid Linda vder Meijden wederom in de spits en stonden Cynthia Buis en Sharona Abels op de vleugels. De enige overgebleven spits - Marieke Baas - begon op het middenveld.

Het begin van Maarssen was matig. Er werd te ruim gedekt en de duels werden te slap aangegaan. Na een eerste waarschuwing van de snelle rechterspits van Alcmaria, was het na 5 minuten toch Maarssen dat de score opende. Het had hierbij wel de hulp nodig van de keepster van Alcmaria, die de bal zomaar inleverde bij Linda vder Meijden. Een kopie van vorige week. Kennelijk boezemen die lange benen van Linda toch angst in bij de keepsters. Met een bekeken lobje wist ze de score te openen. 0-1.
Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want na 13 minuten spelen stond het na een slippertje achterin weer gelijk. 1-1. Op dat moment niet onterecht en Maarssen leek zich op te moeten maken voor een zware middag.
Coach van Dijk had genoeg gezien na een kwartier spelen en besloot Marieke Baas van positie te laten wisselen met Sharona Abels. Dit sorteerde meteen effect want na 22 minuten spelen zette ze Maarssen met het hoofd weer op voorsprong. 1-2!
Na 31 minuten spelen volgde het hoogtepunt van de middag. Marieke Baas nam de bal na een fraaie aanval in de draai mee en rondde fantastisch af. 1-3 en wat een goal!
Hiermee was het verzet gebroken van Alcmaria en Maarssen ging opeens op volle toeren draaien. Met name het middenveld draaide als een tierelier met constant mensen in beweging en van achteruit doorschuivende mensen. In het laatste kwartier werd maar liefst 3x gescoord nog door Cynthia Buis, Linda vder Meijden en Marieke Baas. Zo ging Maarssen met een 1-6 stand de rust in. Wie had dat verwacht na het moeizame eerste kwartier.

In de 2e helft werd Femke Bon vervangen door reservekeepster Sanne van Impelen en ging Maarssen met 3 man achterin spelen. Met bij tijd en wijle oogstrelende combinaties werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gestuurd en liep Maarssen via goals van Lizzy Bouwman, Nikita Theteroglou, Linda vder Meijden en 2x Marieke Baas uit naar een 1-11 eindstand.

Complimenten dames en coach! Na zoveel tegenslag weer deze week zo voor de dag komen is heel knap. Hulde!
Komende zaterdag voor de beker naar Dalfsen. Allemaal goed trainen en zorg dat je er weer staat!

Scoreverloop:
5. 0-1 Linda
13. 1-1
22. 1-2 Marieke (assist Linda)
31. 1-3 Marieke (assist Lizzy)
34. 1-4 Cynthia (assist Lianne)
36. 1-5 Linda (assist Lianne)
38. 1-6 Marieke (assist Linda)
53. 1-7 Lizzy (assist Sanne)
57. 1-8 Linda (assist Lizzy)
69. 1-9 Marieke (assist Linda)
80. 1-10 Nikita (penalty)
86. 1-11 Marieke

Opstelling:
Lisanne;
Femke(45.Sanne),Nikita,Nico,Bibi;
Marieke,Lianne,Lizzy;
Cynthia,Linda,Sharona;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/0HeBBa9wMWo

Alle foto's Alcmaria-Maarssen:
https://photos.google.com/share/AF1QipO0fP_2gnlpeEi7MBs0Qcz9pqo1wrSRNyvb5ZCk8dauAJTpqyH7nnbxd_S2SL2SiQ?key=SWpQVklBYVFzekU1bGtZTTZjeUY0NTBMU0N6VnF3
Lees verder | Auteur: Jorgos | 16 oktober 2017 | 0 Reacties | 6 foto's