504647x bekeken sinds 13 april 2010
Teamblog

Laatste 10 blogs

MAARSSEN BOEKT MONSTERSCORE IN ALKMAAR! 1-11!

Maarssen boekt monsterscore in Alkmaar! 1-11!Maarssen VR1 heeft ook haar derde wedstrijd in de competitie gewonnen. In Alkmaar werd Alcmaria Victrix met maar liefst 1-11 verslagen. Topscorer Marieke Baas nam 5 van de 11 goals voor haar rekening en boekte hiermee een persoonlijk record. Nog niet eerder wist ze namelijk 5x te scoren voor dames 1. Door de winst blijft Maarssen koploper in de 1e klasse C.

Na de zakelijke zege van vorige week op De Blokkers, begon de nieuwe week rampzalig voor Maarssen. Op maandag kreeg Duende van Burik de uitslag van haar MRI-scan te horen en bleek ze voor de 2e keer in 2 jaar tijd haar kruisband te hebben afgescheurd. Triest nieuws voor Duende die het seizoen zo goed begonnen was. Namens iedereen bij Maarssen heel veel sterkte gewenst met je herstel!
Op woensdag volgde de volgende rampspoed. Sarina Pua moest met pijn in haar hart vertellen dat ze niet meer kan spelen totdat ze geopereerd is aan haar schouder. De pijn werd te heftig en ze is bang alles kapot te maken.
Alsof dat nog niet genoeg was verdraaide Denise Wammes ook nog eens haar knie op de training en heeft ze hoogstwaarschijnlijk ook kruisbandletsel.
Samen met de eerdere kruisbandblessures van Marjolein Verkruijsse en Anne Vroege, betekende dit de complete ontmanteling van de voorhoede waar alleen Marieke Baas nog van over is.

Door al deze blessureperikelen vertrok Maarssen met slechts 12 speelsters richting Alkmaar, incluis reservekeepster Sanne van Impelen die noodgedwongen als veldspeelster gebruikt wordt.

Coach Marcel van Dijk koos in Alkmaar voor een voorhoede bestaande uit louter middenveldsters. Zo begon midmid Linda vder Meijden wederom in de spits en stonden Cynthia Buis en Sharona Abels op de vleugels. De enige overgebleven spits - Marieke Baas - begon op het middenveld.

Het begin van Maarssen was matig. Er werd te ruim gedekt en de duels werden te slap aangegaan. Na een eerste waarschuwing van de snelle rechterspits van Alcmaria, was het na 5 minuten toch Maarssen dat de score opende. Het had hierbij wel de hulp nodig van de keepster van Alcmaria, die de bal zomaar inleverde bij Linda vder Meijden. Een kopie van vorige week. Kennelijk boezemen die lange benen van Linda toch angst in bij de keepsters. Met een bekeken lobje wist ze de score te openen. 0-1.
Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want na 13 minuten spelen stond het na een slippertje achterin weer gelijk. 1-1. Op dat moment niet onterecht en Maarssen leek zich op te moeten maken voor een zware middag.
Coach van Dijk had genoeg gezien na een kwartier spelen en besloot Marieke Baas van positie te laten wisselen met Sharona Abels. Dit sorteerde meteen effect want na 22 minuten spelen zette ze Maarssen met het hoofd weer op voorsprong. 1-2!
Na 31 minuten spelen volgde het hoogtepunt van de middag. Marieke Baas nam de bal na een fraaie aanval in de draai mee en rondde fantastisch af. 1-3 en wat een goal!
Hiermee was het verzet gebroken van Alcmaria en Maarssen ging opeens op volle toeren draaien. Met name het middenveld draaide als een tierelier met constant mensen in beweging en van achteruit doorschuivende mensen. In het laatste kwartier werd maar liefst 3x gescoord nog door Cynthia Buis, Linda vder Meijden en Marieke Baas. Zo ging Maarssen met een 1-6 stand de rust in. Wie had dat verwacht na het moeizame eerste kwartier.

In de 2e helft werd Femke Bon vervangen door reservekeepster Sanne van Impelen en ging Maarssen met 3 man achterin spelen. Met bij tijd en wijle oogstrelende combinaties werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gestuurd en liep Maarssen via goals van Lizzy Bouwman, Nikita Theteroglou, Linda vder Meijden en 2x Marieke Baas uit naar een 1-11 eindstand.

Complimenten dames en coach! Na zoveel tegenslag weer deze week zo voor de dag komen is heel knap. Hulde!
Komende zaterdag voor de beker naar Dalfsen. Allemaal goed trainen en zorg dat je er weer staat!

Scoreverloop:
5. 0-1 Linda
13. 1-1
22. 1-2 Marieke (assist Linda)
31. 1-3 Marieke (assist Lizzy)
34. 1-4 Cynthia (assist Lianne)
36. 1-5 Linda (assist Lianne)
38. 1-6 Marieke (assist Linda)
53. 1-7 Lizzy (assist Sanne)
57. 1-8 Linda (assist Lizzy)
69. 1-9 Marieke (assist Linda)
80. 1-10 Nikita (penalty)
86. 1-11 Marieke

Opstelling:
Lisanne;
Femke(45.Sanne),Nikita,Nico,Bibi;
Marieke,Lianne,Lizzy;
Cynthia,Linda,Sharona;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/0HeBBa9wMWo

Alle foto's Alcmaria-Maarssen:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6477285012792441697
Lees verder | Auteur: Jorgos | 16 oktober 2017 | 0 Reacties

MAARSSEN KOPLOPER NA 2-0 WINST OP DE BLOKKERS!

Maarssen koploper na 2-0 winst op De Blokkers!Maarssen VR1 heeft ook haar tweede wedstrijd in de competitie gewonnen. Op het eigen Sportpark werd De Blokkers met 2-0 verslagen. Hierdoor gaat Maarssen na 3 speelronden (op doelsaldo) aan de leiding. En dat terwijl de ploeg pas 2 wedstrijden speelde.

Na de eclatante 0-6 overwinning van vorige week op RKDEO, stond vandaag een lastigere tegenstander op het programma. De koploper na twee speelronden, De Blokkers, kwam namelijk op bezoek. De promovendus uit Blokker had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, waarbij met name de uitoverwinning op titelkandidaat FC Berghuizen indruk maakte.

Bij Maarssen was er goed nieuws uit de ziekenboeg. Captain Lianne Grin kreeg eindelijk groen licht om haar eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Ze begon meteen in de basis als midmid.
Verder had coach Marcel van Dijk voor een uitdaging gekozen door zonder diepe spits te spelen. Er werd met een ruit op het middenveld gespeeld, waarbij iedereen de vrijheid had om in de spits te duiken. Zolang de afstemming maar goed was.

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. Maarssen was een beetje zoekende in het nieuwe systeem en het fysiek sterke de Blokkers probeerde geduldig op te bouwen achterin.
Na een kwartier spelen waarin nagenoeg niks gebeurde voor beide doelen, besloot Maarssen wat meer druk te zetten op de laatste linie van De Blokkers. Dit had meteen effect want binnen 1 minuut wist Maarssen 2x te scoren!
Eerst leverde de keepster - onder druk gezet door Sarina Pua - de bal zomaar in bij Linda vder Meijden. Zij kapte haar tegenstandster uit en toonde zich voor het doel niet zelfzuchtig door de bal af te leggen op Sarina Pua. Die hield het hoofd koel en schoof de bal keurig in de verre hoek. 1-0!
Vanaf de aftrap kreeg Maarssen een tweede cadeau. Dit keer was het niet de keepster maar de centrale verdedigster die de bal zomaar inleverde bij Linda vder Meijden. Die kon het karweitje dit keer in haar eentje klaren en schoot de bal hard in de hoek. En zo stond het na 17 minuten spelen plots 2-0.
In het vervolg van de 1e helft bleef Maarssen de dominante partij, zonder dat het tot heel veel kansen leidde. Marieke Baas was nog het dichtste bij de 3-0, maar kwam net een teenlengte tekort bij een vrije trap van Nico Schat.
De Blokkers zelf kwam nauwelijks op de helft van Maarssen, behoudens bij twee corners die ongevaarlijk bleken. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-0 ruststand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Ofschoon Maarssen een stuk slordiger speelde dan in de 1e helft - veel onnodig balverlies - creŽerde het wel meer kansen dan in de 1e helft. Topscorer en aanvoerdster Marieke Baas had echter niet haar dag en miste in kansrijke positie. Ook Sarina Pua zag een inzet van dichtbij gepakt worden door de keepster en had in een andere situatie een penalty verdiend. Verder waren er nog goede schietkansen voor Nico Schat, Linda vder Meijden en Lianne Grin, maar de keepster zat er goed bij. De Blokkers creŽerde ook in de 2e helft geen enkele kans en dus eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Maarssen.
Hiermee is Maarssen samen met SDO en Buitenveldert VR3 de enige ploeg zonder puntenverlies en gaat het op doelsaldo zelfs aan kop in de competitie.

Coach Marcel van Dijk toonde zicht tevreden na afloop en roemde met name de laatste linie: " De eerste 25 minuten waren voetballend behoorlijk goed en we kunnen altijd leunen op onze laatste linie die een foutloze wedstrijd speelde en geen kans weggaf. De 2e helft hebben we zakelijk uitgespeeld en daar is niks mis mee. We streven naar steeds langer goed voetbal spelen en zijn goed onderweg." Aldus de coach.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Allemaal goed trainen en zondag weer gaan voor de 3 punten!

P.S. Lianne, top dat je weer terug bent meid!

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/pjnLbYIvv_4

Alle foto's Maarssen-De Blokkers:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6474632546039947169

Scoreverloop:
16. 1-0 Sarina (assist Linda)
17. 2-0 Linda (-)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Marieke,Lianne,Sharona(55.Denise)
Bibi(67.Cynthia),Linda,Sarina;
Lees verder | Auteur: Jorgos | 08 oktober 2017 | 0 Reacties | 4 foto's

MAARSSEN OPENT COMPETITIE MET ZESKLAPPER!

Maarssen opent competitie met zesklapper!Maarssen is de competitie begonnen met een 0-6 overwinning op RKDEO. Grote vrouw aan Maarssen-kant was topscorer Marieke Baas die voor het eerst de aanvoerdersband droeg en dat bekroonde met 3 doelpunten.

Na de succesvol verlopen groepsfase van de KNVB-beker (plaatsing 2e ronde), stond vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma.
Het toeval wilde dat Maarssen het op moest nemen tegen een tegenstander die het ook al had getroffen in het bekertoernooi, namelijk RKDEO. Maarssen won toen in eigen huis met 2-0 door o.a.een legendarische goal van reserve-keepster Sanne van Impelen.

Vandaag geen wedstrijd in eigen huis maar in Nootdorp.
De vraag vooraf was: gaat captain Lianne Grin eindelijk haar lang verwachte rentree maken in dames 1? Het antwoord was helaas nee. Ze kreeg - tot haar eigen ontsteltenis - nog geen groen licht van de fysio. Een bittere pil voor de captain.
Doordat reservecaptain Sharona Abels op de bank begon (net terug van vakantie), mocht topscorer Marieke Baas voor het eerst in haar carriere de aanvoerdersband dragen.
In de basisopstelling stonden de gebruikelijke namen, waarbij coach Marcel van Dijk dit keer koos voor een stevig middenveld met Lizzy Bouwman, Linda vder Meijden en Marieke Baas. Sarina Pua begon op linksbuiten.

Maarssen kende een bliksemstart van de wedstrijd. De eerste de beste aanval was meteen raak na 36 seconden. En hoe! Een echte totaal-voetbal aanval met een linksback (Bibi Bus) op de helft van de tegenstander die de steekbal geeft, lopende mensen op de flank (Lizzy Bouwman) die als linkshalf opduikt op de linksbuiten positie, een rechtsbuiten (Cynthia Buis) die naar de 1e paal trekt en een middenveldster (Marieke Baas) die opduikt bij de 2e paal om hem in te koppen. Geweldig! 0-1.
Hierna hield Maarssen het initiatief en kreeg het goede schietkansen via Cynthia Buis, Linda vder Meijden en Lizzy Bouwman. De schoten misten echter richting of de keepster zat er goed bij.
Na zo'n 17 minuten spelen kreeg ook de thuisploeg zijn eerste kans van de wedstrijd. Keepster Colijn werd bijna verrast door een vrije trap van afstand, maar wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog over het doel te tikken.
In de 27e minuut viel dan toch de dikverdiende 2-0. Centrale verdedigster Nikita Theteroglou etaleerde bij een corner weer haar specialiteit - de achterwaartse kopbal - en liet de keepster kansloos. 2-0 en alweer de tweede goal van Nikita dit seizoen. Niet alleen achterin een rots in de branding maar ook voorin!
Het spel van Maarssen kakte daarna in en RKDEO kreeg grote kansen op de aansluitingstreffer. Keepster Lisanne Colijn hield Maarssen echter op de been met een van haar fameuze zweefduiken!
Gescoord werd er niet meer voor de rust en zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand de rust in.

In de 2e helft gebeurde er in het eerste kwartier weinig, tot de 61e minuut. De net ingevallen Sharona Abels stuurde met een knappe voetbeweging Sarina Pua diep, die stuurde haar tegenstandster het bos in en legde keurig af op Marieke Baas die weer op het juiste moment in het strafschopgebied stond. Met een strak schot verdween de bal tegen de touwen. 0-3 en de tweede van de middag voor Marieke!
Zeven minuten later vond het hoogtepunt van de middag plaats. Linkshalf Lizzy Bouwman kreeg de bal na een afgeslagen aanval op links voor haar voeten en bedacht zich geen moment. Vanaf zo'n 25 meter afstand schoot ze de bal snoeihard in het dak van het doel. Wat een pegel! Een echte Bouwman-goal! 0-4
In de slotfase liep Maarsen nog uit naar 0-6 door de derde goal van de middag van Marieke Baas (wederom goede steekbal van Sharona Abels en goed overzicht gehouden van Sarina Pua) en een benutte penalty van de vandaag weer ijzersterk spelende Linda vder Meijden. Eindstand derhalve: 0-6

Knappe overwinning dames en coach! Op naar volgende week tegen de Blokkers!

Scoreverloop:

1. 0-1 Marieke (assist Lizzy)
27.0-2 Nikita (assist Cynthia)
61.0-3 Marieke (assist Sarina)
68.0-4 Lizzy (-)
83.0-5 Marieke (assist Sarina)
91.0-6 Linda (penalty)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Bibi(61.Sharona);
Linda,Marieke,Lizzy;
Cynthia,Denise,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/vJ-6J-wJqZo

Alle foto's RKDEO-Maarssen:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6472028570733179537
Lees verder | Auteur: Jorgos | 01 oktober 2017 | 0 Reacties | 9 foto's

MAARSSEN PLAATST ZICH MET PRACHTIGE GOALS VOOR DE 2E RONDE VAN DE KNVB-BEKER!

Maarssen plaatst zich met prachtige goals voor de 2e ronde van de KNVB-beker!Maarssen VR1 heeft vanmiddag de 2e ronde bereikt van de KNVB-beker. Op het eigen veld werd DSE met 4-2 verslagen. De overwinning was terecht en werd opgesierd met stuk voor stuk prachtige goals.

Vooraf wist iedereen wat er te doen stond. Door het betere doelsaldo van DSE volstond alleen een overwinning om de volgende ronde van de KNVB-beker te halen.
Dat moest dan gebeuren zonder de vandaag afwezige Femke Bon en de nog altijd geblesseerden Duende van Burik en captain Lianne Grin.
Wel weer van de partij: centrale verdedigster Nico Schat. Weliswaar pas op zaterdag teruggekeerd van vakantie, maar nood breekt soms wetten en dus startte ze meteen in de basis. Verder waren er basisplaatsen voor Bibi Bus als rechtsback en startte Sarina Pua als rechtsbuiten. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Tegenstander DSE kenden we nog goed van vorig seizoen toen Maarssen beide ontmoetingen won. Uiteindelijk degradeerde ook de ploeg uit Etten-Leur uit de Hoofdklasse en speelt het dit seizoen in de 1e klasse Zuid.

Maarssen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier een viertal goede kansen via Cynthia Buis, Denise Wammes, Marieke Baas en Sarina Pua. Het doel werd echter niet gevonden.
Na 19 minuten spelen was het wel raak. En hoe! De bal belandde uit een ingooi voor de voeten van Linda vder Meijden die een prachtige aanval opzette met Sarina Pua en de mee ingeschoven Nico Schat. Uiteindelijk belandde de bal via Denise Wammes weer voor de voeten van Linda vder Meijden die vanaf randje zestien de bal strak in de kruising schoot! Wat een goal en wat een mooie aanval! Inspelen, doorbewegen, inschuivende libero, spits inspelen, kaats terug en uithalen! Deze aanval had alles! 1-0.
Na deze sterke eerste 20 minuten kregen ook de bezoekers - die veelal de lange bal hanteerden - wat kleine kansjes. Keepster Colijn en de vandaag weer ijzersterk verdedigende Nikita Theteroglou waren echter op hun hoede.
In de 32e minuut kreeg Maarssen op dezelfde plek als bij de 1e goal een ingooi te nemen. Wederom was Linda vder Meijden het tussenstation en dit keer was het Nico Schat die van afstand mocht vuren. En ook deze verdween in de kruising! Wat een rentree van Nico!
Niet veel later had Sarina Pua de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar haar inzet verdween nipt langs het doel.
Door een verkeerde breedtepass achterin van Bibi Bus kwamen de bezoekers uit het niets op 2-1 in de 38e minuut. Een domper voor Maarssen dat oppermachtig was in de 1e helft. Gescoord werd er daarna niet meer en zodoende gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

In de 2e helft kwam DSE al vroeg op 2-2 door een prachtige uithaal van buiten het strafschopgebied. Maarssen was het even kwijt en leed veel onnodig balverlies. DSE kreeg in die fase kansen op de 2-3, maar was niet scherp in de afronding.
Na zo'n kwartier spelen hervond Maarssen zich weer enigszins, maar er was een 3e wereldgoal van de middag nodig om weer helemaal terug in de wedstrijd te komen.
Marieke Baas onderschepte in de 68e minuut door goed doorzetten zelf een bal op de helft van DSE, waarna ze bijna vanaf de linkercornervlag de bal met een boog over de verbouwereerde keepster schoot. 3-2 en wat een goal weer! Hulde voor onze topscorer!
Drie minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Wederom was onze blode engel Linda vder Meijden erbij betrokken. Na een een-twee met Laura van Beek liep ze goed door en slalomde ze dwars door de defensie van DSE. Haar schot kon maar ternauwernood gekeerd worden door de keepster, waarna Laura van Beek hem voor het intikken had. Haar 1e goal in dienst van Maarssen VR1 en voorlopig ook haar laatste want ze gaat voor 4 weken op vakantie. Het is haar echter gegund want als er iemand altijd bereid was om op de bank te zitten bij Maarssen VR1 dan was het Laura van Beek wel. Hulde Lau!
In de slotfase knalde Linda vder Meijden nog een bal snoeihard op de lat en kregen de bezoekers ook nog een goede mogelijkheid. Gescoord werd er echter niet meer en zodoende eindigde de wedstrijd in een 4-2 eindstand.

Coach Marcel van Dijk was na afloop redelijk tevreden: "We waren aan de bal redelijk creatief en de twee goals toonden kwaliteit en lef. De 2-2 luidde een minder voetballende periode in. Dan maken we weer een beauty en beginnen we weer te voetballen. Conclusie: goed aan de wedstrijd begonnen, toch weer een dipje gehad met gevolgen. Uiteindelijk herpakken we ons goed en maken we het af".

En zo is het maar net. Volgende week een weekje vrij en daarna de 1e competitiewedstrijd tegen RKDEO. Zet hem op!

Scoreverloop:
19. 1-0 Linda (assist Denise)
32. 2-0 Nico (assist Linda)
38. 2-1
50. 2-2
68. 3-2 Marieke (assist Denise)
71. 4-2 Laura (-)

Opstelling:

Lisanne;
Bibi,Nico,Nikita,Lizzy;
Cynthia(45.Laura),Linda,Sharona;
Sarina,Denise(74.Sanne),Marieke;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/Lu3_HAFW3QM

Alle foto's Maarssen-DSE:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6466839257914392481
Lees verder | Auteur: Jorgos | 17 september 2017 | 0 Reacties | 7 foto's

MAARSSEN HOUDT 1 HELFT STAND IN TILBURG

Maarssen houdt 1 helft stand in TilburgMaarssen VR1 heeft z'n tweede groepswedstrijd voor de KNVB-beker met 5-0 verloren van 't Zand. De gehavende ploeg van coach Marcel van Dijk hield een helft lang knap stand in Tilburg, maar verloor uiteindelijk toch met ruime cijfers.

Na de fraaie overwinning van vorige week op RKDEO, stond vanmiddag andere koek op het programma. Maarssen moest het opnemen tegen Hoofdklasser 't Zand dat afgelopen seizoen het kampioenschap nipt misliep na het spelen van een beslissingswedstrijd tegen FC Eindhoven.
In de onderlinge ontmoetingen vorig seizoen verloor Maarssen kansloos in eigen huis met 0-7, maar gaf het in Tilburg wel goed partij. Het kwam zelfs op een 0-1 voorsprong door Sarina Pua, maar verloor uiteindelijk toch met 3-1 nadat Nikita Theteroglou halverwege de 2e helft met een blessure eraf moest.

Ook dit jaar wordt de ploeg van Marcel van Dijk geplaagd door blessures. Zo viel vorige week Duende van Burik uit met een knieblessure. En de ploeg zit al zo dun in de aanvallers.. Voor haar en heel Maarssen is het afwachten tot 18 september wanneer ze terecht kan in het ziekenhuis en er meer bekend wordt over de ernst van haar blessure.
Goed nieuws was er ook van het blessurefront. Bibi Bus was namelijk hersteld van haar enkelblessure en keerde terug in de selectie.
Dan is er nog het hoofdstuk vakanties. Sarina Pua was op zaterdag teruggekeerd van vakantie en zat bij de selectie. Daar tegenover stond dat er weer iemand anders vertrok op vakantie, namelijk centrale verdedigster Nico Schat. En zo is het een komen en gaan van speelsters dit seizoen.

Door de absentie van Nico Schat en de nog altijd geblesseerde captain Lianne Grin, begonnen Nikita Theteroglou en Lizzy Bouwman centraal achterin. Verder waren er basisplaatsen voor Laura van Beek en Denise Wammes en stond topscorer Marieke Baas op het middenveld gepositioneerd. Bibi Bus begon als rechtsbuiten. Dit om de altijd mee opkomende linksback van 't Zand een beetje in toom te houden. Sterspeelster Sarina Pua startte vanwege haar trainingsachterstand op de bank.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Reeds na 2 minuten spelen lag de bal al in het net, maar gelukkig voor Maarssen werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.
't Zand bleef stormen op het doel van Maarssen, maar keepster Lisanne Colijn hield de ploeg met twee fantastische reddingen op de been.
Na een kwartier spelen was de storm geluwd en kreeg Maarssen meer controle over de wedstrijd. De organisatie stond - om maar eens een woordspeling te maken op de naam van onze coach - als een Dijk!
Er werd weinig meer weggeven en Maarssen kroop steeds meer uit z'n schulp. Zo waren er wat kleine kansjes via afstandsschoten van Linda vder Meijden en werd de sterk spelende Marieke Baas onreglementair afgestopt vlak voor het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in.
Na 45 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord en zo zocht Maarssen met een fijn gevoel de kleedkamers op.

Na de rust trok Maarssen aanvankelijk de sterke lijn door en werd het meteen gevaarlijk via Sarina Pua die in de 38e minuut ingevallen was voor Laura van Beek. Haar voorzet vanaf links bereikte helaas geen medespeelster.
Niet veel later kreeg Sharona Abels - die na de wissel van Laura van Beek als linksback was gaan spelen - de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen haar arm aangeschoten. De scheidsrechter was gedecideerd en wees meteen naar de stip.
De speelster van 't Zand toonde zich koelbloedig en schoot de bal strak in de hoek. En zo stond het na nog geen drie minuten spelen in de 2e helft 1-0.
Maarssen liet zien over veerkracht te beschikken en scoorde bijna vanaf de aftrap de 1-1. Een gekraakt schot van Marieke Baas viel zomaar voor de voeten van Sarina Pua die alleen voor de keepster tegen haar aanschoot.
Niet veel later kreeg Maarssen een vrije trap te nemen op de eigen helft. Lizzy Bouwman deed dat fantastisch en legde de bal op de stropdas van Sarina Pua. Die sneed vanaf links het strafschopgebied in, waarnaar ze omver werd geduwd door een speelster van 't Zand. Ook dit keer kende de scheidsrechter geen twijfel en wees naar de stip. Een koud kunstje voor Sharona Abels normaal gesproken, die zelden een penalty mist. Helaas vanmiddag wel, want ze raakte de buitenkant van de paal.
Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een ingooi van Maarssen notabene viel de bal voor de voeten van een speelster van 't Zand, die Lizzy makkelijk uitkapte en verwoestend uithaalde. Haar bal spatte uiteen op de onderkant van de lat, waarna de goed meegelopen spits hem voor het intikken had. En zo stond het na 59 minuten spelen plots 2-0 ipv 1-1. En enorme domper voor Maarssen dat de goede lijn van het laatste halfuur van de 1e helft leek door te trekken in de 2e helft.
Maarssen richtte zich nog ťťn keer op en kreeg via Linda vder Meijden op links nog een goede kans. Haar voorzet op Bibi Bus was helaas net iets te hard.
In de 62e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Een snelle aanval over rechts werd van dichtbij binnengetikt. 3-0.
Het verzet van Maarssen was gebroken en de organisatie viel een beetje weg. 't Zand liep hierdoor nog uit naar 5-0.
Coach Marcel van Dijk toonde zich gematigd tevreden: 'We hebben 50 minuten goed vanuit de organisatie gespeeld. Helaas kan binnen 5 minuten alles veranderen. Maar zelfs na onze gemiste penalty stond het nog altijd maar 1-0. Er was dus eigenlijk weinig aan de hand. Toch gaat er daarna van alles mis. Daar moeten we het nog maar even over hebben'.

Complimenten dames en coach. Met een gehavende ploeg hebben jullie toch zo'n 50 minuten goed weerstand kunnen bieden. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen DSE. Allemaal lekker trainen en zondag weer knallen!

Scoreverloop:

48. 1-0
59. 2-0
62. 3-0
69. 4-0
86. 5-0

Opstelling:

Lisanne;
Femke,Nikita,Lizzy,Laura(38.Sarina);
Marieke,Linda,Cynthia;
Bibi,Denise,Sharona;

Alle foto's 't Zand-Maarssen:

https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6464208860693987601
Lees verder | Auteur: Jorgos | 10 september 2017 | 0 Reacties | 9 foto's

SANNE VAN IMPELEN HELD VAN MAARSSEN!

Sanne van Impelen held van Maarssen!Maarssen VR1 heeft vanmiddag zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de KNVB-beker met 2-0 gewonnen van RKDEO. Een hoofdrol was weggelegd voor reserve-keepster Sanne van Impelen die een kwartier voor tijd als veldspeelster het veld in kwam en 10 minuten later de beslissende 2-0 maakte.

Vandaag moest het dan gebeuren voor coach Marcel van Dijk en zijn vrouwen. De eerste officiŽle wedstrijd van het seizoen tegen RKDEO. De vrouwen uit Nootdorp zijn een oude oude bekende van Maarssen. In 2013 debuteerde Maarssen namelijk in de 1e klasse met een wedstrijd tegen RKDEO. Die werd toen met 2-1 verloren. Een seizoen later verloor Maarssen - met een half ziek elftal - met 8-1 van RKDEO. Op de laatste speeldag volgde echter de revanche en won Maarssen met 2-0. Hierdoor liepen de Nootdorpers het kampioenschap mis. Uiteindelijk wisten ze via de play-offs toch te promoveren naar de Hoofdklasse, waar ze een jaar later (2015) weer uit degradeerden. Net als Maarssen het afgelopen seizoen. En zo komen beide elftallen elkaar dit jaar weer tegen in de 1e klasse.

In de selectie van Maarssen was er voor het eerst dit seizoen een plekje ingeruimd voor topscorer Marieke Baas. Zij was weer terug van vakantie en begon meteen in de basis. Sarina Pua ontbrak nog vanwege vakantie en captain Lianne Grin vanwege een kuitblessure. Over het meespelen van Linda vder Meijden waren vooraf wat twijfels. Ze had op de vrijdagtraining last van haar bovenbeen gekregen. Ze besloot de warming-up af te wachten en uiteindelijk werd ze toch fit genoeg bevonden om te starten. Verder begonnen Cynthia Buis en Lizzy Bouwman weer op de voor hun vertrouwde posities van linkshalf en linksback.

Maarssen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na 7 minuten spelen een uitgelezen kans op de 1-0 toen de bal uit een ingooi van Lizzy Bouwman zomaar voor de voeten van Cynthia Buis viel. Zij bedacht zich geen moment en nam de bal volley uit de lucht. De keepster wist de bal echter fraai uit de bovenhoek te tikken. Niet haar laatste goede redding van de middag.
In het vervolg van de 1e helft bleef Maarssen de betere ploeg en reeg het de kansen aaneen. Zo waren er goede schietkansen voor Duende van Burik en Linda vder Meijden en had Nico Schat de bal vlak voor de doellijn voor het inkoppen. Ze besloot het echter met haar voet te proberen en daar was net te weinig tijd voor. De bal verdween dan ook over het doel. Ook Marieke Baas kwam net een teenlengte tekort uit een vrije trap van Lizzy Bouwman en zag haar inzet naast het doel verdwijnen.
De mooiste aanval volgde in de 24e minuut. Centrale verdedigster Nico Schat vond met een splijtende pass Marieke Baas in de diepte. Die speelde zich fantastisch vrij door om haar as te draaien en legde de bal keurig af op de inlopende Cynthia Buis. Haar gedrukte schot werd echter wederom knap gepakt door de keepster en ook de rebound was een prooi voor haar. Deze aanval had een beter lot verdiend.
Na deze sterke eerste 25 minuten kakte het spel van Maarssen wat in. Het was wachten tot de 40e minuut voor de volgende kans. De bal belandde na prima voorwerk van Marieke Baas voor de voeten van Linda vder Meijden. Zij vuurde vanaf randje zestienmeter een kanonskogel af, maar de keepster wist de bal miraculeus uit de kruising te tikken.
Zo leken beide ploegen met 0-0 de rust te halen, maar in de 42e minuut viel dan toch de dikverdiende 1-0 voor Maarssen. Het was een juweel van een goal die begon bij centrale verdedigster Nico Schat die weer eens ťťn van haar fameuze strakke lange ballen verstuurde. De sterk spelende Duende van Burik anticipeerde daar uitstekend op en liep haar tegenstandster eruit. Precies op het juiste moment gaf ze de voorzet op maat op Marieke Baas die hem in ťťn beweging binnenschoot. Wat een goal! Hulde voor deze toppers! 1-0.
Helaas was de vreugde van korte duur voor Maarssen. Vlak voor het rustsignaal werd Duende van Burik bij een duel uit balans gebracht en verzwikte ze haar knie. Ze kermde het uit van de pijn en gezien haar kruisbandverleden was de schrik groot bij Maarssen. Uiteindelijk moest ze ondersteund van het veld gedragen worden. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de schade is. Laten we hopen dat het meevalt. De scheids floot meteen voor het rustsignaal en zo zochten beide ploegen met 1-0 de kleedkamers op.

In de 2e helft werd Duende vervangen door Laura van Beek en ook Linda vder Meijden verscheen niet meer aan de aftrap. Zij werd vervangen door Kimberley den Uijl van dames2.
Door deze noodgedwongen wissels besloot coach Marcel van Dijk 4-5-1 te spelen in de 2e helft. En zo bleek de verloren oefenwedstrijd van vorige week tegen SDO toch niet voor niks te zijn geweest. Toen had de ploeg immers reeds kunnen oefenen in dit systeem.
En dat was te zien! Maarssen gaf namelijk geen kans weg in de 2e helft. Sterker nog, het kreeg zelf kansen op meer. Zo verscheen Marieke Baas reeds na 1 minuut spelen vrij voor de keepster, maar schrok daar zelf zo van dat ze niet verder kwam dan een slap rolletje.
Ook Lizzy Bouwman kreeg twee goede mogelijkheden. Het leek wel of ze opeens over Dafne Schippers benen beschikte in de 2e helft, want ze liep twee keer haar tegenstandster eruit over links. Helaas verdwenen haar vlammende schoten nipt langs het doel.
Een kwartier voor tijd werd Denise Wammes naar de kant gehaald. Doordat er geen veldspeelsters meer op de bank zaten, besloot coach van Dijk om reservekeepster Sanne van Impelen in de spits te zetten. Trouwe fan Roland van Burik had het al een keer gekscherend aan haar geopperd, waarnaar hij de reactie kreeg 'waarom denk je dat ik ben gaan keepen? zodat ik niet hoef te lopen!'. Eenmaal in het veld bleek daar echter niks van. Ze sleurde in het veld van links naar rechts, gooide er nog even een perfecte sliding uit en stond in de 85e minuut op de juiste plek toen de bal in het strafschopgebied voor haar voeten viel. Als een geroutineerde spits schoof ze de bal met haar linkerbeen in de verre hoek. 2-0! Wat een ontknoping! Heel Maarssen vloog haar in de armen.
Gescoord werd er daarna niet meer waardoor 2-0 tevens de eindstand was.

Coach Marcel van Dijk toonde zich tevreden: "We hebben ons eerste doel gehaald en ons tweede ook. De strategie die klopte, de tactiek niet helemaal in de 1e helft. In de 2e helft klopte de tactiek ook na de aanpassing. Er werd individueel kort gedekt en prima verdedigd. Een pluim voor Kimberley en Femke en vooral voor het centrale duo Nik en Nic die top waren vandaag. Zonder het vele loopwerk van de rest tekort te willen doen. Gevoetbald als team en gewonnen!". Aldus de coach.

Complimenten ook van mijn kant. Ondanks alle tegenslagen blijven jullie altijd positief, mede door de coach. Hij heeft na een paar wedstrijden al aardig zijn stempel gedrukt. Hij stimuleert het indribellen van achteruit boven de risicoloze breedtepass, leert jullie meerdere systemen spelen, coacht altijd positief en achter al zijn handelingen zit een gedachte. Ik zeg hulde voor de coach!

P.S. Heel veel sterkte Duende!

Scoreverloop:
42. 1-0 Marieke (assist Duende)
85. 2-0 Sanne (assist Cynthia)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Cynthia,Linda(45.Laura),Sharona;
Duende(45.Kimberley),Denise(75.Sanne),Marieke;

Alle foto's Maarssen-RKDEO:

https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6462004560074807377
Lees verder | Auteur: Jorgos | 03 september 2017 | 0 Reacties | 5 foto's

MAARSSEN VERLIEST LAATSTE OEFENWEDSTRIJD TEGEN SDO

Maarssen verliest laatste oefenwedstrijd tegen SDOMaarssen heeft z'n oefencampagne afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen SDO. Het was een ingecalculeerde nederlaag. Coach Marcel van Dijk had maar 11 speelsters tot z'n beschikking en had zijn ploeg daarom als opdracht meegegeven compact op eigen helft te staan en zo weinig mogelijk energie te verspelen.
Alle goede bedoelingen ten spijt stond het al na 2 minuten spelen 1-0 nadat Nico Schat de bal iets te hard terugspeelde op keepster Colijn die de bal niet onder controle kreeg en hem zo in het doel zag rollen.
SDO bleef daarna de aanval zoeken en kwam na een kwartier spelen op 2-0.
In het vervolg van de 1e helft behoedde keepster Colijn Maarssen voor een grotere achterstand. Ruststand derhalve: 2-0

Na rust hetzelfde spelbeeld. SDO dat aanviel en Maarssen dat verdedigde.
Na een kwartier spelen moest Maarssen ook nog eens met 10 man verder doordat Sharona Abels geblesseerd uitviel. Desondanks hield Maarssen goed stand in het laatste halfuur. Alleen in de 89e minuut wist SDO nog een keer te scoren. Eindstand derhalve: 3-0.

Allemaal hard gewerkt dames! Vandaag konden we ons niet echt meten met de tegenstander. Hiervoor ontbraken er door de vakanties van Sarina Pua en Marieke Baas en de blessures van captain Lianne Grin,Bibi Bus, Marjolein Verkruijsse en Anne Vroege teveel speelsters. Extra domper was de plotselinge aankondiging van Mariska Wright op vrijdag dat ze per direct stopt met voetballen. En dat terwijl we al zo'n smalle selectie hebben.
Volgende week staat de eerste officiŽle (beker)wedstrijd van het seizoen op het programma. Topscorer Marieke Baas is er dan gelukkig weer bij. Allemaal goed trainen deze week met de trainer en zondag weer knallen!
Tot slot was er ook nog een lichtpuntje vandaag. Linda vder Meijden speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen na haar enkelblessure en was meteen de beste vrouw aan Maarssen kant. Welkom terug topper!

Scoreverloop:
2. 1-0
15.2-0
89.3-0

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Laura;
Sharona( 59.uitgevallen),Linda,Lizzy;
Duende,Denise,Cynthia;

Alle foto's SDO-Maarssen:

plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6458994353404687905
Lees verder | Auteur: Jorgos | 27 augustus 2017 | 0 Reacties | 14 foto's

MAARSSEN SPEELT MET 2-2 GELIJK TEGEN ODYSSEUS

Maarssen speelt met 2-2 gelijk tegen OdysseusMaarssen VR1 heeft gisteravond vriendschappelijk geoefend tegen zaterdag Hoofdklasser Odysseus. In een wedstrijd met twee gezichten waren de bezoekers heer en meester in de 1e helft en kwamen verdiend met 0-2 voor. In de 2e helft een veel beter Maarssen dat nu wel goed partij gaf. Uit een corner van Cynthia Buis wist Duende van Burik de aansluitingstreffer te scoren en in de 79e minuut scoorde Sarina Pua zelfs de 2-2 na een schitterende pass van Lizzy Bouwman. Daarna kreeg Odysseus nog een paar goede kansen op de 2-3, maar Lisanne Colijn hield Maarssen met een paar fantastische reddingen op de been.

Complimenten dames! Met een gehavende ploeg hebben jullie wilskracht getoond en een 0-2 achterstand omgebogen naar 2-2. Speciale vermelding voor Nikita Theteroglou die liet zien hoe je duels aangaat. Hard, op het randje en uitstralen dat je wilt winnen. Zondag de volgende oefenwedstrijd tegen SDO. Allemaal lekker trainen en knallen weer

Scoreverloop:
22. 0-1
35. 0-2
64. 2-1 Duende (assist Cynthia)
79. 2-2 Sarina (assist Lizzy)

Opstelling:
Sanne (45.Lisanne);
Mariska(45.Laura),Nikita,Nico,Femke;
Laura(24.Denise/78.Mariska),Sarina,Lizzy;
Duende,Sharona,Cynthia;
Lees verder | Auteur: Jorgos | 24 augustus 2017 | 0 Reacties

COACH MARCEL VAN DIJK DEBUTEERT MET 4-2 ZEGE OP HRC

Coach Marcel van Dijk debuteert met 4-2 zege op HRCMaarssen VR1 heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen met 4-2 gewonnen van HRC. Het was het officiŽle debuut van de nieuwe coach Marcel van Dijk die zijn ploeg bij vlagen goed zag spelen en verdiend zag winnen. Enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Bibi Bus met een enkelblessure.

De voorbereiding verliep tot op heden niet voorspoedig voor de nieuwe coach en zijn elftal. Er had nog geen bal gerold of de blessures stapelden zich op. Het begon al na afloop van het vorige seizoen toen Marjolein Verkruijsse haar kruisband scheurde op het toernooi van Gramsbergen. Daar volgden de afgelopen weken nog blessures op van captain Lianne Grin (kuitblessure, 6 tot 12 weken out) en spelverdeelster Linda vder Meijden (botkneuzing en licht ingescheurde enkelband). En alsof dat nog niet genoeg is wacht sterspeelster Sarina Pua in oktober nog een schouderoperatie waardoor ze de rest van de 1e seizoenshelft mist. Er zijn makkelijkere omstandigheden om te debuteren als coach..
Wat de selectie betreft is er weinig veranderd bij Maarssen VR1. Net als vorig seizoen zijn er geen nieuwe speelsters van buitenaf bijgekomen. Alleen de 3 speelsters van de MO-19 - Mariska Wright, Femke Bon en Bibi Bus - zitten nu vast bij dames 1. Hiermee komt de selectie op een krappe 15 man.

Een nieuwe coach betekent ook nieuwe inzichten. Zo verraste de coach bij zijn eerste opstelling door Lizzy Bouwman als linkshalf op te stellen. Een positie waar ze weliswaar in de jeugd veel gevoetbald heeft, maar sinds de senioren eigenlijk niet meer. Haar positie op linksback werd ingenomen door Femke Bon. Op rechtsback stond het andere broekie uit de jeugd, Bibi Bus en Nikita Theteroglou schoof door naar de positie centraal achterin.
Verder was er door het ontbreken van de vakantie vierende Marieke Baas een basisplaats op rechtsbuiten voor Mariska Wright. En zo stonden dus alle voormalige MO-19 speelsters vandaag in de basis.

Eerste tegenstander van het nieuwe seizoen was HRC'14 uit Rossum. De Brabanders werden afgelopen seizoen kampioen in de 2e klasse en komen dit seizoen uit in de 1e klasse (district Zuid). Saillant detail: de coach van HRC'14 is Dingo Timisela. De broer van..Janny. En zo zat er toch nog een Timisela in de dug-out van Maarssen tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Zei het bij de tegenstander.

Maarssen begon voortvarend aan de wedstrijd. Reeds na 1 minuut spelen ontsnapte Mariksa Wright op rechts aan haar tegenstandster en vond naast haar de mee opgekomen Nikita Theteroglou. Zij had de eerste treffer van het seizoen op haar schoen, maar trof de vuisten van de keepster.
Na 6 minuten spelen viel de openingstreffer alsnog. Het was echter niet Nikita maar Sharona Abels die de eerste treffer van het seizoen noteerde. Zij kreeg de bal na een strak genomen corner van Cynthia Buis voor haar voeten en schoot beheerst binnen. 1-0.
Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want in de 9e minuut leidde een misverstand tussen diezelfde Nikita en Sharona tot een uitbraak van HRC die fantastisch werd binnengeschoten door de spits. 1-1.
Maarssen pikte de draad daarna weer op en dicteerde de wedstrijd. HRC probeerde wel vroeg druk te zetten maar Maarssen voetbalde zich hier makkelijk onderuit.
Op rechts bleef Mariska Wright een plaag voor haar tegenstandster die maar geen vat op haar kreeg. Wright it down voor Maris!
In de 21e minuut viel de verdiende 2-1 voor Maarssen. De bal belandde na een mooi driehoekje tussen Sharona Abels, Sarina Pua en Bibi Bus voor de voeten van laatstgenoemde die van een meter of 20 de bal in de verre hoek schoot. 2-1 en wat een fraaie goal van Bibi!
Helaas voor Bibi duurde haar moment van euforie maar een paar minuten. Vijf minuten later ging ze namelijk kermend van de pijn naar de grond. Ze was door dezelfde enkel gegaan als waar ze eind vorig seizoen ook doorheen was gegaan. Strompelend ging onze pechvogel naar de kant en werd vervangen door Denise Wammes. Dit had nogal wat omzettingen tot gevolg. Denise ging in de spits spelen, Duende verhuisde naar rechtsbuiten en Mariska naar rechtsback. Jammer voor haar want ze begon zo sterk als rechtsbuiten.
De krachten vloeiden de laatste 10 minuten langzaam weg bij de tegenstander en Maarssen kreeg kans op kans. Dit leidde in de 35e minuut tot de 3-1 van Duende van Burik na schitterend voorbereidend werk van Sarina Pua. Hierna schoot dezelfde Duende nog een keer tegen de binnenkant van de kruising en zag Sarina een bal nipt voorlangs gaan. Ruststand derhalve: 3-1.

In de 2e helft werd Cynthia Buis vervangen door Laura van Beek en keepster Lisanne Colijn door Sanne van Impelen. De pijp was nu helemaal leeg bij HRC en Maarssen kon op zoek naar meer. Na twee goede kansen voor Duende van Burik, was het Nikita Theteroglou die in de 60e minuut de 4-1 noteerde na een fraai aanval over rechts.
Hierna kreeg Maarssen nog diverse kansen op meer, maar met name Lizzy Bouwman had weinig geluk in de afronding.
In de 90e minuut kreeg HRC nog een strafschop te nemen na een overtreding van Nico Schat. Deze werd goed ingeschoten en zodoende was de eindstand 4-2.

Complimenten dames! Zo'n eerste wedstrijd is altijd moeilijk, zeker gezien het aantal speelsters dat we misten. De passing was af en toe nog slordig, maar er zaten ook een paar fraaie aanvallen tussen met driehoekjes. Ook de jonkies lieten zich weer gelden waarvoor hulde!
Woensdag wacht een zwaardere tegenstander met Hoofdklasser Odysseus. Dan zal het ongetwijfeld niet zo makkelijk gaan als vandaag. Maar goed, het is maar voorbereiding en het belangrijkste is dat we minuten maken en wennen aan de speelwijze van de nieuwe coach. Zet hem op

Scoreverloop:
6. 1-0 Sharona (assist Duende)
9. 1-1
21.2-1 Bibi (assist Sarina)
35.3-1 Duende (assist Sarina)
60.4-1 Nikita (assist Duende)
90.4-2

Opstelling:
Lisanne(45.Sanne);
Bibi(30.Denise),Nikita,Nico,Femke;
Sharona(68.Cynthia),Sarina,Lizzy;
Mariska,Duende,Cynthia(45.Laura);

Alle foto's Maarssen-HRC:

plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6456422011665212881
Lees verder | Auteur: Jorgos | 20 augustus 2017 | 0 Reacties | 12 foto's

MAARSSEN GEDEGRADEERD NA GELIJKSPEL TEGEN FC GELRE

Maarssen gedegradeerd na gelijkspel tegen FC GelreDe dames van Maarssen hebben het helaas niet gered in de nacompetitie. Op het eigen Sportpark kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Gelre. Dit was niet genoeg na de 1-0 nederlaag van vorige week. Hiermee keert de ploeg na 1 jaar Hoofdklasse weer terug naar de 1e klasse.

Vooraf was er goede hoop dat Maarssen het tij zou kunnen keren in eigen huis. De uitwedstrijd had immers aangetoond dat Maarssen voetballend zeker niet de mindere was.
De voorbereiding verliep echter niet helemaal soepel. Linksback Lizzy Bouwman kreeg op de vrijdagtraining een meningsverschil met coach Timisela en verliet voortijdig de training. Het gevolg was dat ze vandaag op de bank moest plaatsnemen. Een harde beslissing van de coach en een domper voor de ploeg. Een goede Lizzy is immers goud waard voor de ploeg.
Haar plaats achterin werd ingenomen door Nico Schat die 5 weken niet gespeeld had vanwege een hamstringblessure. Een risico, maar veel andere keuzes had de coach niet. Op het middenveld kreeg Mariska Wright van de MO-19 de voorkeur boven Cynthia Buis en Bibi Bus. Voor de rest de gebruikelijke namen in de basis.

Maarssen begon sterk aan de wedstrijd en de eerste de beste corner werd na 4 minuten spelen keihard op de paal gekopt door captain Lianne Grin. Uit de rebound schoot Duende van Burik nog in de korte hoek, maar de keepster zat er goed bij.
Drie minuten later viel de volgende gevaarlijke corner te noteren en was het wederom Duende van Burik die het in de korte hoek probeerde. Tevergeefs, want de keepster lag weer in de goede hoek.
Uit het niks kwamen de bezoekers in de 13e minuut op een 0-1 voorsprong. Het was de eerste keer dat ze de middenlijn passeerden en het was meteen raak. De snelle linksbuiten was er vandoor op links en kon alleen dmv een corner afgestopt worden. Deze werd in eerste instantie afgeslagen, maar viel daarna enigszins gelukkig voor de voeten van de nummer 6 die de bal uit de draai fraai in de kruising schoot. 0-1.
Een fikse domper voor Maarssen dat zo goed begonnen was. Aan de andere kant veranderde er weinig want Maarsen moest sowieso 2x scoren om door te gaan.
De draad werd dan ook snel weer opgepakt en Maarssen kreeg grote kansen op de gelijkmaker. Zo kon een afstandsschot van Linda vder Meijden maar ternauwernood gekeerd worden door de keepster en verscheen Marieke Baas 2x oog in oog met de keepster. De bal wou er echter niet in.
En zo gingen beide ploegen - ondanks een enorm veldoverwicht van Maarssen - met 0-1 de rust in.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Maarssen dat continu de bal had en Gelre dat nauwelijks over de middenlijn kwam.
En net als in de 1e helft duurde het niet lang voor het eerste doelgevaar. In de 48e minuut kreeg Maarssen een vrije trap te nemen op zo'n 20 meter van het doel. Captain Lianne Grin ging er achterstaan en leek de bal erin te schieten. De keepster wist hem echter met een uiterste redding over de lat te tikken.
Drie minuten later was het wel raak. Een schitterende actie van Marieke Baas binnendoor werd afgesloten met een even fraaie steekpass op Marjolein Verkruijsse die alleen voor de keepster verscheen. Deze omspeelde zij uiterst beheerst en schoof de bal in de verre hoek. 1-1!
Vanaf de aftrap scoorde Gelre bijna de 1-2 na gevaarlijk balverlies op het middenveld. Een ultieme sliding van Nikita Theteroglou en attent keepen van keepster Colijn brachten echter redding.
Maarssen bleef daarna de aanval zoeken, maar kwam in de 75e minuut goed weg toen de Gelre aanvalster van dichtbij de buitenkant van de paal raakte.
In het laatste kwartier werd nog een keer alles op alles gezet door Maarssen. Dit resulteerde in twee enorme kansen voor Linda vder Meijden en Lianne Grin. Linda schoot echter van dichtbij over en Lianne kopte de bal op een haar na naast het doel.
Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en rolden de tranen over de wangen van de Maarssen speelsters.

Jammer dames. Het zat niet mee vandaag. Als je van een ploeg verliest die beter is kan je er vrede mee hebben. Dat was echter niet het geval wat het extra zuur maakt.
Het is niet anders. We zullen het moeten accepteren. Laten we vooral trots zijn op de manier waarop we ons getoond hebben in de Hoofdklasse. We hebben laten zien Hoofdklasse waardig te zijn en zonder alle blessures in de beslissende fase van de competitie waren we er gewoon ingebleven. Een compliment ook aan de jonkies van de MO-17 en de MO-19 die ons uit de brand hebben geholpen ten tijde van de blessures en hele grote stappen hebben gemaakt dit seizoen. Hopelijk blijft de ploeg bij elkaar volgend seizoen en kunnen we onder leiding van de nieuwe trainer proberen weer zo snel mogelijk terug te keren naar de Hoofdklasse.
En nu we het toch over de trainer hebben: mijn laatste woord gaat uit naar onze vertrekkende coach Janny Timisela. Een op en top professional die met haar fanatisme de ploeg naar een hoger level bracht met als ultieme bekroning de promotie naar de Hoofdklasse vorig jaar. Dit jaar moest ze het doen met een krappe selectie en veel geblesseerde speelsters. Nooit hoorde je haar echter klagen. Altijd ging ze uit van het positieve en de speelsters die wel voorhanden waren. Niet iedereen kon misschien even goed met haar fanatisme overweg, maar uiteindelijk is wel iedere speelster een betere voetbalster geworden onder haar en hebben we ook als ploeg enorme stappen vooruit gemaakt. Ik wil je dan ook bedanken voor de 3 prachtige jaren Janny en heel veel succes wensen bij je nieuwe club Fortuna Wormerveer!

Scoreverloop:
13. 0-1
51. 1-1 Marjolein (assist Marieke)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico(40.Lizzy),Lianne,Nikita;
Mariska(64.Bibi),Linda,Sarina;
Marieke,Marjolein,Duende;

Alle foto's Maarssen-Gelre:

plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6422875022498206913
Lees verder | Auteur: Jorgos | 22 mei 2017 | 0 Reacties | 13 foto's