525554x bekeken sinds 13 april 2010
Teamblog

Laatste 10 blogs

EENVOUDIGE ZEGE MAARSSEN TEGEN VDZ

Eenvoudige zege Maarssen tegen VDZMaarssen VR1 heeft vanmiddag een simpele 5-1 overwinning geboekt op VDZ. Hiermee blijft de ploeg in punten gelijk met koploper SDO dat één wedstrijd minder gespeeld heeft. Het was tevens de voorlopig laatste wedstrijd van Sarina Pua die volgende week onder het mes gaat.

Na de moeizame overwinning van vorige week tegen Hoogland, was het zaak voor Maarssen om vandaag wel scherp aan de wedstrijd te beginnen.
Tegenstander VDZ uit Arnhem stond weliswaar op de 9e plaats voor aanvang van de wedstrijd, maar de topploegen SDO en Witkampers hadden slechts met moeite van ze gewonnen. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn.

Bij Maarssen ontbrak vandaag - naast de al langer geblesseerden - Sharona Abels. Zij ondervond nog teveel hinder van haar rugblessure die ze vorige week opliep tegen Hoogland. Hierdoor was er een basisplek weggelegd voor Laura van Beek. Voor de rest stonden dezelfde namen in het veld als vorige week, met dien verstande dat Linda vder Meijden nu vanaf het middenveld speelde en Sarina Pua in de spits.

Het begin van Maarssen was weer ouderwets. De ploeg had geleerd van vorige week toen het te slap aan de wedstrijd begon. Vandaag was de focus er vanaf de eerste minuut en werd er uitgestraald dat er niks te halen viel voor VDZ. Over het hele veld zat Maarssen er kort op, duels werden gewonnen en het baltempo lag hoog.
Dit resulteerde al na 9 minuten spelen in de - enigszins fortuinlijke - openingstreffer. Lizzy Bouwman kreeg een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Ze besloot de bal hard en laag over de grond te schieten en zag hem door een woud van benen zo in het doel verdwijnen. De keepster werd waarschijnlijk het zicht ontnomen want ze bleef roerloos op de doellijn staan. 1-0
Hierna bleef Maarssen het spel dicteren. Er lag veel ruimte bij de backs en met name Lizzy Bouwman maakte daar gretig gebruik van. Helaas werd ze vaak over het hoofd gezien als ze diep ging.
Ondanks het sterke spel creëerde Maarssen niet heel veel kansen. De bezoekers zakten massaal in waardoor het lastig doorheen voetballen was. Alleen Cynthia Buis en Marieke Baas kregen twee 100% kansen, maar de keepster redde knap.
In de 42e minuut viel dan toch de verdiende 2-0. Wie anders dan Lizzy Bouwman lag aan de basis van de goal. De assisten-queen van Maarssen speelde zich knap vrij op het middenveld en gaf een splijtende pass door het hart van de verdediging van VDZ. Sarina Pua kon er net niet bij, maar de goed naar binnengekomen Cynthia Buis wel en die haalde vernietigend uit in de lange hoek. 2-0!
De beer was hierna los want 2 minuten later stond het al 3-0. En hoe! Een juweeltje van een aanval, die begon bij centrale verdedigster Nico Schat die naar de linksback positie was uitgeweken. Vervolgens werd via het middenveld de andere centrale verdedigster - Nikita Theteroglou - vrijgespeeld. Zij stak het middenveld over en speelde de bal strak in op captain Lianne Grin. Die behield het overzicht en gaf een fraaie steekbal op de naar rechts uitgeweken Sarina Pua. Alleen voor de keepster aarzelde geen moment rondde hem op dezelfde manier en in dezelfde hoek af als Cynthia Buis. 3-0!
Deze aanval was het schoolvoorbeeld van de dynamiek en beweging bij Maarssen. Met centrale verdedigsters die uitwijken naar de backpositie en doorschuiven naar het middenveld. De middenvelders die compact bij elkaar staan waardoor er gecombineerd kan worden, een spits (Sarina) die uitwijkt naar rechts en ruimte maakt voor een middenveldster (Lianne) om in de spits op te duiken. Geweldig!
Maarssen leek de wedstrijd gekilled te hebben, maar kreeg in de 3e minuut van de blessuretijd toch een treffer tegen uit een corner. Het was de eerste kans voor de bezoekers maar wel meteen raak. 3-1 en tevens de ruststand.

Na de rust kwam Maarssen een beetje slapjes uit de kleedkamer. De scherpte van de 1e helft was even weg en het was oppassen dat er niet een verdwaalde bal van de tegenstander in zou vliegen waardoor ze weer hoop zouden krijgen.
Dit duurde ongeveer een kwartier en daarna was Maarssen weer bij de les. Nadat Linda vder Meijden nog een bal hard tegen de lat had gepoeierd, was het in de 69e minuut wel raak. En ook deze aanval mocht er zijn en leek op een kopie van die van vorige week tegen Hoogland. Met wederom een hakje van Sarina Pua op Lianne Grin die vervolgens de bal voorslingerd. Alleen was het nu niet Linda vder Meijden maar Marieke Baas die hem afrondde. 4-1!
De wedstrijd was hiermee definitief beslist en Maarssen kreeg kansen op meer. Uiteindelijk bepaalde Marieke Baas met haar tweede goal van de middag de eindstand op 5-1. Tevens de 11e assist van Lizzy Bouwman! Ongekend voor een linksback. Ik zeg hulde!

Complimenten dames en coach. Was weer genieten langs de lijn. Nog twee uitwedstrijden te gaan voor de winterstop, te beginnen volgende week tegen de Zweef dat vandaag verrassend met 0-1 won bij Hoogland. We zijn dus gewaarschuwd. Van onderschatting mag geen sprake zijn en we zullen weer dezelfde scherpte aan de dag moeten tonen als vandaag.
Helaas zal dat moeten zonder Sarina Pua. Onze smaakmaakster gaat volgende week eindelijk onder het mes voor haar schouder. We wensen haar heel veel sterkte en hopelijk keert ze snel weer terug op het veld.

Scoreverloop:
9. 1-0 Lizzy
42.2-0 Cynthia (assist Lizzy)
44.3-0 Sarina (assist Lianne)
45.3-1
69.4-1 Marieke (assist Lianne)
82.5-1 Marieke (assist Lizzy)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Lianne,Marieke,Linda;
Cynthia,Sarina,Laura(55.Lisan)

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/0yT3KR04poI

Alle foto's Maarssen-VDZ:
https://photos.google.com/share/AF1QipNzKuyu8nf_yjaOxSJ7GvO0-3yEOhRniR7Dnl_Hy6Qn9sjOFtGgus1HP5AOR-NKOQ?key=dkJoR0NDdzY1Y1h5OXQyU1poZHg4NWhhS0RTYVp3
Lees verder | Auteur: Jorgos | 26 november 2017 | 0 Reacties | 6 foto's

ZWAARBEVOCHTEN ZEGE MAARSSEN TEGEN HOOGLAND

Zwaarbevochten zege Maarssen tegen HooglandMaarssen VR1 heeft vanmiddag een zwaarbevochten zege geboekt tegen Hoogland. Het was captain Lianne Grin die Maarssen in de 86e minuut naar de overwinning schoot. De overwinning was dikverdiend te noemen, ook al speelde Maarssen niet zijn beste voetbal en maakte het zich onnodig moeilijk.

Na de twee galavoorstellingen van de afgelopen weken, was het zaak voor Maarssen om niet te gaan zweven en de goede lijn door te trekken tegen Hoogland.
Dat moest dan gebeuren zonder de geblesseerde Bibi Bus en de vandaag verhinderde Lisanne de Weert.
Coach van Dijk startte met dezelfde 11 namen in de basis als vorige week tegen Berghuizen.

De beginfase van de wedstrijd was rommelig te noemen. De echte scherpte leek te ontbreken bij Maarssen en de bezoekers kregen al na 2 minuten spelen een goede schietkans. Keepster Colijn redde echter met haar vuisten.
Het was meteen het enige wapenfeit van Hoogland in de 1e helft, want de ploeg trok zich voor de rest terug op eigen helft en liet Maarssen het spel maken.
Dat ging Maarssen niet helemaal lekker af. De passing was onzorgvuldig en de zo geroemde dynamiek tussen aanval en middenveld liep wat minder dan de afgelopen weken.
Desondanks kwamen er kansen voor Maarssen. Na een eerste schietkans voor Marieke Baas, was het in de 15e minuut Sarina Pua die plots alleen voor de keepster opdook. De sterke keepster van Hoogland redde echter bekwaam.
Drie minuten later was het wel raak. En hoe! Sarina Pua kreeg een lastige bal aangespeeld op het middenveld, maar onze tovenaar kan van een drol een taartje maken. Met een fraaie hakbal speelde ze captain Lianne Grin vrij die de bal in één keer doorspeelde op Linda vder Meijden. Die schoot op haar beurt de bal in één keer voorbij de keepster. 1-0 en wat een fraaie goal! One touch voetbal van de bovenste plank!
Maarssen bleef daarna het spel dicteren, maar had moeite door de hechte defensie van Hoogland te komen. Sarina Pua was een keer dichtbij na een slim paasje van Cynthia Buis en voor de rest moest het van afstandsschoten komen van Lianne Grin en Nico Schat.
Tegen het einde van de 1e helft kroop ook Hoogland wat meer uit z'n schulp en was het een paar keer dreigend zonder echt tot een kans te komen.
Gescoord werd er niet meer voor rust en zo zochten beide teams de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

In de 2e helft kreeg Maarssen in de eerste 10 minuten twee goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Een scherpe voorzet van Lizzy Bouwman was echter een prooi voor de keepster en topscorer Marieke Baas wist na goed doorzetten de keepster wel te passeren, maar zag haar bal van de doellijn gered worden door een speelster.
In de 56e minuut gebeurde wat zo vaak gebeurt. Als je zelf de kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel. Het was de 2e kans van de wedstrijd voor Hoogland en meteen de laatste. Maar hij was wel raak. De bal viel enigszins gelukkig voor de voeten van de spits die hem fraai afmaakte. 1-1.
Het leek wel of Maarssen daarna pas wakker schoot. Opeens kon er wel een versnelling hoger gespeeld worden en werd Hoogland met de rug tegen de muur gezet. Er volgde een spervuur van kansen, maar Lianne Grin, Marieke Baas (3x), Linda vder Meijden, Cynthia Buis en Sarina Pua mistten of op een haar na het doel, of de keepster zat er goed bij.
Vier minuten voor tijd volgde dan toch de terechte beloning. De bal belandde na een ingooi voor de voeten van Linda vder Meijden die knap wegdraaide bij haar tegenstandster en de bal voorgaf. De aanname van Lianne Grin op de borst was fraai, waarna ze de rust bewaarde en de bal beheerst in de korte hoek schoot. Een explosie van vreugde was het gevolg en heel Maarssen was door het dolle heen. 2-1!
De scheidsrechter trok er nog 5 minuten blessuretijd bij, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-1

Complimenten dames! Jullie hebben je knapt teruggeknokt na de ongelukkige 1-1 en de moed niet opgegeven. Tegelijkertijd moet het besef er zijn dat we een wedstrijd niet op 70% kunnen aanvangen en uitspelen. De echte scherpte van de afgelopen weken kwam pas na de 1-1. Toen was er opeens wel de drang om te winnen en de tegenstander vast te zetten op de eigen helft, ging het tempo omhoog en creërden we kans op kans. Gelukkig viel de 2-1 nog anders hadden we met een flinke kater gezeten. Allemaal goed trainen deze week en volgend weekend weer vanaf minuut 1 scherp tegen VDZ!

Scoreverloop:
18. 1-0 Linda (assist Lianne)
56. 1-1
86. 2-1 Lianne (assist Linda)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona(84.Laura);
Cynthia,Linda,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/_M_xmYEob9M

Alle foto's Maarssen-Hoogland:
https://photos.google.com/share/AF1QipO6ywaNnscww3yIsH4twH6Tdd5oq8cmlSmumRT_3Uqrz6pvqkBaeL6lD7kruvAT1A?key=d1Y5M0thVkR0TXJTR0hkNkJIbU1VRW1BdjY0WkVn
Lees verder | Auteur: Jorgos | 19 november 2017 | 0 Reacties | 3 foto's

MAARSSEN WERVELT TEGEN BERGHUIZEN! PUA STEELT DE SHOW!

Maarssen wervelt tegen Berghuizen! Pua steelt de show!Een ijzersterk Maarssen heeft vanmiddag met 4-0 gewonnen van FC Berghuizen. Grote vrouw aan Maarssen kant was Sarina 'Magic' Pua die bij vlagen onnavolgbaar was en haar optreden bekroonde met een doelpunt gescoord na een solo vanaf de middenlijn waarbij ze het halve elftal van Berghuizen passeerde. Messiaans!

De bespiegelingen vooraf waren duidelijk. Maarssen zou bij winst op FC Berghuizen in punten gelijk komen met koploper SDO. Iedereen was dan ook tot op het bot gemotiveerd om te winnen vandaag. Niet in het minst captain Lianne Grin die een verleden heeft bij de club.

Coach van Dijk wijzigde zijn ploeg op één positie ten opzichte van vorige week. Cynthia Buis speelde ipv Bibi Bus.

De openingsfase van de wedstrijd was een kopie van die tegen Victoria Boys. Ook nu begon Maarssen als een wervelwind en ook nu lag de bal er na 5 minuten spelen al in.
Linda vder Meijden veroverde knap een bal op het middenveld en vond Sarina Pua op het randje van het strafschopgebied. De manier waarop zij wegdraaide bij haar tegenstandster was fenomenaal. Aannemen met links en wegdraaien met buitenkant rechts. Vervolgens hield ze alleen voor de keepster ook nog eens het overzicht en plaatste de bal met de binnenkant van de voet in de verre hoek. Heerlijk! 1-0
Maarssen bleef daarna - net als het weer - stormen! Er kwamen grote kansen voor Linda vder Meijden (redding via de teen van de keepster) en Lianne Grin (zocht het doel 2x te hoog).
De mooiste aanval van de middag vond echter plaats in de 37e minuut. Een echte tikkie-takkie aanval waarbij de bal via 7(!) speelsters van Maarssen 1x geraakt werd zonder dat er een Berghuizen speelster tussenkwam. Het was uiteindelijk wederom de teen van de keepster die een goal van Marieke Baas voorkwam. Deze aanval had een goal verdiend!
Die goal kwam er 2 minuten later alsnog. Maarssen kreeg een vrije trap te nemen iets voor de middenlijn en als Lizzy Bouwman er achter gaat staan dan weet je het wel. Er zijn weinig mannen die zo'n gave traptechniek hebben als zij, laat staan vrouwen. Ook nu weer legde ze de bal achteloos over 50 meter achter de laatste linie. Marieke Baas hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en dat deed ze fraai met buitenkant links in de kruising. 2-0!
FC Berghuizen kon hier nagenoeg niks tegenover stellen. De ploeg wist in de hele wedstrijd slechts 1x een bal op doel te schieten. Wel voetbalde de ploeg goed mee in de fases dat de concentratie even wegviel bij Maarssen, maar tot kansen leidde het niet want de verdediging van Maarssen stond weer als een huis.
Het enige verwijt dat Maarssen zich kon maken was dat het bij rust niet al 4-0 stond.

Na de rust had Maarssen het een fase moeilijk met Berghuizen dat er wel voor bleef gaan. Desondanks waren de kansen voor Maarssen, maar een schot van Marieke Baas werd goed gepakt door de keepster en Lianne Grin wurmde zich weer op haar typische Griniaanse wijze langs een tegenstandster maar schoot wederom over.
In de 64e minuut viel dan toch de beslissing. Wie anders dan Lizzy Bouwman lag weer ten grondslag aan de goal. Zij kwam rond de middenlijn goed voor haar man en slingerde de bal uit stand wederom precies op maat voor de goal. Linda vder Meijden nam de bal perfect aan en rondde af in de verre hoek. 3-0 en de 11e goal van Linda al weer!
En toen moest het hoogtepunt van de middag nog volgen! En wat voor een hoogtepunt! De vandaag excellerende Sarina Pua kreeg het in de 72e minuut op haar heupen en begon rond de middenlijn aan een solo waarbij ze 6 man van Berghuizen (inclusief keepster) het bos instuurde! Tackles, slidings, alles ontweek ze. Ze bleef maar kappen, draaien, kappen totdat ze bij de keepster was en de bal in de verre hoek schoot. Wat een goal! Messi en Ibrahimovic zouden er jaloers op zijn! 4-0! Tevens de eindstand.

Complimenten dames! Jullie zaten er vanaf minuut 1 bovenop en gaven Berghuizen nauwelijks tijd om op adem te komen. Het positiespel was af en toe om van te watertanden en qua potentie zit er nog veel meer in want niet alles ging nog goed en er zitten nog steeds mindere fases in een wedstrijd. Maar de intentie om ten koste van alles te winnen die was er vandaag. Met een Femke die als een pitbull zat te verdedigen, Nikita en Nico die heersten in het centrum en goed ingeschoven, waarbij eerstgenoemde bij een 4-0 stand zelfs nog een sliding eruit gooide met gevaar voor eigen leven. Lizzy Bouwman heb ik hiervoor al geroemd, maar de manier waarop die ballen verwerkt zonder ze eerst aan te nemen maar meteen strak doorspeelt is echt ongelooflijk. Of het nou kort is of lang, het maakt haar niks uit. Bijna alles komt precies op maat aan en het versnelt het spel enorm. Captain Lianne Grin die messcherp voorop ging in de strijd tegen haar oude club, Sharona Abels die de laatste weken in bloedvorm is en Marieke Baas die de longen uit haar lijf liep en met haar snelheid niet alleen steeds gevaarlijk voor het doel verscheen maar ook verdedigend enorm veel werk opknapte. Ze haalde vandaag zeker 4 counters eruit nadat 1 van de centrale verdedigers voorin was blijven hangen en een gevaarlijke counter dreigde. Het feit dat Berghuizen 0 kansen creëerde was mede aan haar te danken. Voorin een keihard werkende Cynthia en Linda die qua doelpunten weer gemiddelden haalt uit haar beste tijden. Bovendien is ze met haar inzakken en uitwijken naar de zijkanten nauwelijks af te stoppen voor de tegenstander. En Pua. Wat moeten we daar nog over zeggen. De vrouwelijke Messi. Kappen,draaien, kont erin. Niet te stoppen! Wat een genot om haar in het team te hebben.
Tot slot de coach. Die had de moeilijke taak om de succesvolle Janny Timisela op te volgen. Had ook wekenlang maar 12 speelsters tot z'n beschikking, waarbij die 12e speelster ook nog eens de reservekeepster was. Zag de hele voorhoede wegvallen (4 kruisbandblessures), maar heeft toch een formatie weten te ontwikkelen met speelsters op totaal andere posities dan ze gewend waren. Met middenveldsters in de aanval en de topscorer op het middenveld. Maar het werkt fantastisch en daarvoor verdiend hij een groot compliment. Bovendien spat de spelvreugde er vanaf. Ik zeg hulde voor de coach!
Na al deze loftuigingen moeten we natuurlijk niet gaan zweven. Wedstrijd voor wedstrijd bekijken en proberen iedere week met dezelfde instelling in het veld te staan en er voor te gaan. Allemaal lekker trainen en samen met de coach zorgen dat je er zondag weer staat!

P.S. Bibi heel veel sterkte met je blessure! Het enige smetje op de wedstrijd. Hopen dat het meevalt.

Scoreverloop:
5. 1-0 Sarina (assist Linda)
39. 2-0 Marieke (assist Lizzy)
64. 3-0 Linda (assist Lizzy)
72. 4-0 Sarina (-)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Sharona (65.Lisan),Marieke,Lianne;
Cynthia(57.Bibi/70.Laura),Linda,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/zCAsTtwZUOk

Alle foto's Maarssen-Berghuizen:
https://photos.google.com/share/AF1QipOJDBJFjGR_0MzxTrIT73YhhHWPIlvRviLMO7yW77HDEKke7G9QgkgqkBOifYhWkg?key=RGdvVUszVFhLNVU4LUplc25aUnZnV1BqcTBBcGp3
Lees verder | Auteur: Jorgos | 12 november 2017 | 0 Reacties | 6 foto's

LIN&LIA GOUD WAARD IN APELDOORN

Lin&Lia goud waard in ApeldoornMaarssen VR1 heeft vanmiddag met 2-5 gewonnen van Victoria Boys. Een hoofdrol was weggelegd voor Linda vder Meijden en Lianne Grin die de hele Maarssen productie voor hun rekening namen. Door deze overwinning stijgt Maarssen naar plaats twee op de ranglijst en is het met 25 doelpunten in 5 wedstrijden de meest productieve ploeg van de 1e klasse.

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Buitenveldert, was het de vraag hoe Maarssen vandaag voor de dag zou komen.
De ploeg was in ieder geval goed op scherp gezet door coach van Dijk en aasde op revanche.
Voor het eerst dit seizoen had Maarssen ook de beschikking over 14 fitte selectiespeelsters. Dat is ook weleens prettig.

Tegenstander Victoria Boys degradeerde net als Maarssen afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. Maarssen won toen beide ontmoetingen met dikke cijfers.
Dit seizoen presteert de ploeg uit Apeldoorn wisselvallig. Zo werd tegen kampioenskandidaat Witkampers knap 1-1 gelijkgespeeld, maar verloor het kansloos van De Blokkers met 7-1. Voor aanvang van de wedstrijd bezette de ploeg de 5e plaats op de ranglijst.

Maarssen begon met topscorer Marieke Baas op het middenveld en spelverdeelster Linda vder Meijden in de spits. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het met de revanche gevoelens van Maarssen wel goed zat. De ploeg opende furieus, zat er over het hele veld kort op en er zat veel beweging en diepgang in het spel.
Dit leidde al na 2 minuten spelen tot een megakans voor Marieke Baas die alleen op de keepster afkon. Zij wist echter knap redding te brengen.
In de 5e minuut was het toch raak. Lizzy Bouwman bereikte via een ingooi captain Lianne Grin in het strafschopgebied, die de bal - zwaar gehinderd door haar tegenstandster - toch nog met buitenkant links in de verre hoek wist te schieten. Een zeer fraaie goal die er alleen op deze manier in kon. Dat getuigt van inzicht en handelingssnelheid bij onze captain waarvoor hulde! 0-1.
Maarssen denderde door en drie minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. De vandaag sterk spelende Sharona Abels veroverde een bal op de helft van de tegenstander, legde vervolgens af op Lizzy Bouwman die de bal perfect achter de verdediging legde. Daar was captain Lianne Grin weer sluw weggelopen bij haar tegenstandster en schoot de bal hard binnen. 0-2! Twee goals binnen 8 minuten voor onze captain. Wat een droomstart! Tevens de 7e assist van Lizzy Bouwman dit seizoen. Met recht queen of the assist!
Maarssen bleef daarna scherp en geconcentreerd spelen en tikte de tegenstander van het kastje naar de muur.
Een vervelende blessure bij een speelster van Victoria Boys die lange tijd in beslag nam, verstokte het ritme enigszins. Bovendien barstte daarna een hoosbui los.
De concentratie was even weg bij Maarssen en ook Victoria Boys kreeg z'n eerste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten schoot in kansrijke positie echter wild over.
In de 35e minuut kwam Maarssen toch op 0-3. En hoe! Een snelle spelhervatting van keepster Lisanne Colijn belandde bij Sarina Pua die de combinatie aanging met Marieke Baas en daarna een prachtige steekbal gaf op Linda vder Meijden. Alleen voor de keepster bleef Linda uiterst koel en stiftte de bal schitterend over de keepster heen in de verre hoek. Wat een beauty! 0-3
In de blessuretijd van de 1e helft kreeg Maarssen toch nog een goal tegen. Een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd fraai van afstand binnengeschoten. 1-3. Hiermee ging Maarssen toch een beetje met een kater de rust in, want 1-5 had de verhoudingen beter weergegeven.

Maarssen begon de 2e helft net zo voortvarend als de 1e helft. Binnen twee minuten stond het namelijk 1-4 nadat Linda vder Meijden van dichtbij een corner wist binnen te werken.
Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want binnen 6 minuten was de marge weer teruggebracht naar 2 doelpunten nadat de thuisploeg een vrije trap binnenschoot. 2-4
Maarssen pakte de draad weer op en kreeg volop kansen op de 2-5. Deze waren echter niet besteed aan Linda vder Meijden, Lianne Grin, Lisanne de Weert, Nico Schat en Marieke Baas. Laatst genoemde raakte zelfs de paal.
Uiteindelijk zorgde een slap rolletje van Linda vder Meijden die door de handen van de keepster verdween alsnog voor de 2-5 op het scorebord.
Hierna kreeg Maarssen nog grote kansen op meer, maar Sarina Pua, Lianne Grin en Linda vder Meijden misten op een haar na het doel. Waarbij laatst genoemde de bal bijna vanaf de doellijn nog op de lat wist te krijgen. Ze wou iets te graag haar 4e goal van de middag maken zullen we maar zeggen

Complimenten dames en coach. Met name het eerste halfuur was grandioos. Na de tegendoelpunten de draad weer goed opgepakt, iedereen hield elkaar scherp en de wil om te winnen spatte er vanaf. Met een beetje meer geluk winnen we hier met dubbele cijfers. Houd dit vast toppers!

Scoreverloop:
5. 0-1 Lianne (assist Lizzy)
8. 0-2 Lianne (assist Lizzy)
35.0-3 Linda (assist Sarina)
45.1-3
47.1-4 Linda (-)
53.2-4
72.2-5 Linda (assist Sarina)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Lianne,Marieke,Sharona(63.Lisan)
Bibi(54.Cynthia),Linda,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/zjuGxuhuYpc

Alle foto's Victoria Boys-Maarssen:
https://photos.google.com/share/AF1QipNwV2RREeHkEwP69tCdj9RWhUAqlYHbWwcWljq3heQZcRH3oKXoKebCcEXqEo1rfA?key=ZHp3Z0tPakdpYlpIU1pwdnMyY0N4SUtPZFRnZ0Zn
Lees verder | Auteur: Jorgos | 06 november 2017 | 0 Reacties | 5 foto's

EERSTE NEDERLAAG MAARSSEN IN COMPETITIE

Eerste nederlaag Maarssen in competitieMaarssen VR1 heeft vanmiddag haar eerste nederlaag in de competitie geleden. Op het eigen veld werd met 1-2 verloren van Buitenveldert VR3. Het was een onnodige nederlaag. Maarssen was ondanks een mindere dag de betere ploeg, maar eigen fouten deden de ploeg de das om.

Na het nipt verloren bekerduel van vorige week tegen ASC'62, kon de focus vandaag weer vol op de competitie. Buitenveldert VR3 kwam op bezoek en dat beloofde een serieuze test te worden. Niet in het minst doordat Maarssen het naast het lange rijtje geblesseerden ook moest stellen zonder spelverdeelster Linda vder Meijden. Zij was vanwege werk in het buitenland en landde pas om 13.00 op het vliegveld in Eindhoven. Uiteindelijk wist ze nog vliegensvlug in Maarssen te komen (met dank aan Denise 'Verstappen' Wammes), waardoor ze halverwege de 2e helft toch nog kon invallen.
Goed nieuws was er ook. Lisanne de Weert keerde na 1,5 jaar niet gevoetbald te hebben terug bij Maarssen. Een comeback waar we blij mee zijn en hopelijk volgen er nog meer oud-speelsters!
De nood is zo erg aan de man bij Maarssen, dat Lisanne ondanks dat ze maar 2 trainingen had meegedaan en 1,5 jaar niet gevoetbald had, meteen in de basis mocht starten. Sarina Pua - die nog altijd in afwachting is van haar schouderoperatie - zat na 3 weken weer bij de selectie maar begon op de bank.

De weersomstandigheden waren zwaar vandaag. Er stond een forse wind - windkracht 5 - wat het voetballen er niet makkelijker op maakte.
In de openingsfase waren de bezoekers een keer dreigend via hun snelle rechtsbuiten, maar al snel nam Maarssen het initiatief in handen. Dit resulteerde in de 16e minuut in de openingstreffer voor Maarssen, nadat het spel snel verlegd werd van rechts naar links en Lizzy Bouwman een perfecte lange bal gaf op de geheel vrijgelaten Nico Schat in het strafschopgebied. Zij kon met het hoofd zo binnenknikken. 1-0!
Hierna leek er geen vuiltje aan de lucht voor Maarssen. De ploeg dicteerde de wedstrijd en Buitenveldert kwam nauwelijks van de eigen helft. Via Lizzy Bouwman (vrije trap) en Lianne Grin en Sharona Abels (afstandsschoten) kreeg de ploeg kansjes op de 2-0, maar de keepster zat er steeds goed bij.
Na zo'n 35 minuten spelen kantelde de wedstrijd. Buitenveldert kreeg een corner te nemen en met hun lengte en fysiek zijn die altijd gevaarlijk. De bal belandde na een verloren kopduel voor de voeten van de spits van Buitenveldert, maar keepster Colijn wist met een katachtige reflex redding te brengen. Uit de daaropvolgende ingooi werd te slap het duel aangegaan waarna de bal wederom voor de geheel vrijstaande spits verscheen. Zij wist de bal voor een leeg doel echter naast te schieten.
Maarssen was gewaarschuwd, maar kreeg in de 38e minuut toch de deksel op de neus. Na een snel genomen vrije trap stond de verdediging niet helemaal in positie. De spits kon vrij aannemen buiten het strafschopgebied, maar had nog een lange weg te gaan. Ondanks 3 verdedigers om haar heen en uit een bijna onmogelijke positie, wist ze de bal toch in het doel te schieten. 1-1.
Twee minuten voor de rust kreeg Buitenveldert wederom een vrije trap te nemen. Deze werd in eerste instantie losgelaten door keepster Colijn, maar kon uiteindelijk toch weggewerkt worden. De bal belandde op de helft van Buitenveldert waar onnodige balverlies werd geleden door Maarssen. Uit de daaropvolgende counter werd de spits randje buitenspel weggestuurd en wist ze de bal achter keepster Colijn te werken. 1-2.
Gescoord werd er daarna niet meer en zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-2 ruststand.

In de 2e helft gebeurde er de eerste 7 minuten weinig voor beide doelen. Totdat coach van Dijk een dubbele wissel in het veld bracht. Linda vder Meijden en Sarina Pua kwamen in het veld voor Bibi Bus en Lisanne de Weert. Dit had meteen effect want hun eerste balcontact leverde bijna een doelpunt op. Het schot van Linda vder Meijden ketste uiteindelijk af op de vuisten van de keepster.
Hierna volgde een ware stormloop op het doel van Buitenveldert, maar de uitstekende keepster pakte alles. Schoten, kopballen, scrimmages voor het doel. Het was allemaal net niet. Zelfs in de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Maarssen nog een grote kans via Nico Schat, maar ze raakte de bal net niet goed. Zo eindigde de wedstrijd voor Maarssen - ondanks een enorm veldoverwicht in de 2e helft - in een onnodige 1-2 nederlaag.

Jammer dames. Twee onnodige tegengoals in de 1e helft, daarna alles eraan gedaan om de wedstrijd om te buigen maar de bal wou niet goed vallen vandaag. Het valt ook niet mee tegen een tegenstander die massaal verdedigt en over veel lengte en fysiek beschikt. Desondanks de kansen gehad op de 2-2, maar het mocht niet zo zijn.
Heeft verder geen zin om in de teleurstelling te blijven hangen. Lekker trainen deze week en zorgen dat jullie er zondag weer staan tegen Victoria Boys!

Scoreverloop:
16. 1-0 Nico (assist Lizzy)
38. 1-1
43. 1-2

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nico,Nikita,Lizzy;
Bibi(52.Linda),Lianne,Sharona;
Lisan(52.Sarina),Marieke,Cynthia;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/SbPq8Mk1y4c

Alle foto's Maarssen-Buitenveldert:
https://photos.google.com/share/AF1QipOctOzZ8wVT_qOG40C8pF0YmKF6lUE3toELaimxEpvXKaUUVn6LfB4lm9vErCPYeA?key=V0xGeVVWV1dBVXVkVU0yejBTbFhYcDlBMnRPRUlR
Lees verder | Auteur: Jorgos | 29 oktober 2017 | 0 Reacties | 3 foto's

MAARSSEN BOEKT MONSTERSCORE IN ALKMAAR! 1-11!

Maarssen boekt monsterscore in Alkmaar! 1-11!Maarssen VR1 heeft ook haar derde wedstrijd in de competitie gewonnen. In Alkmaar werd Alcmaria Victrix met maar liefst 1-11 verslagen. Topscorer Marieke Baas nam 5 van de 11 goals voor haar rekening en boekte hiermee een persoonlijk record. Nog niet eerder wist ze namelijk 5x te scoren voor dames 1. Door de winst blijft Maarssen koploper in de 1e klasse C.

Na de zakelijke zege van vorige week op De Blokkers, begon de nieuwe week rampzalig voor Maarssen. Op maandag kreeg Duende van Burik de uitslag van haar MRI-scan te horen en bleek ze voor de 2e keer in 2 jaar tijd haar kruisband te hebben afgescheurd. Triest nieuws voor Duende die het seizoen zo goed begonnen was. Namens iedereen bij Maarssen heel veel sterkte gewenst met je herstel!
Op woensdag volgde de volgende rampspoed. Sarina Pua moest met pijn in haar hart vertellen dat ze niet meer kan spelen totdat ze geopereerd is aan haar schouder. De pijn werd te heftig en ze is bang alles kapot te maken.
Alsof dat nog niet genoeg was verdraaide Denise Wammes ook nog eens haar knie op de training en heeft ze hoogstwaarschijnlijk ook kruisbandletsel.
Samen met de eerdere kruisbandblessures van Marjolein Verkruijsse en Anne Vroege, betekende dit de complete ontmanteling van de voorhoede waar alleen Marieke Baas nog van over is.

Door al deze blessureperikelen vertrok Maarssen met slechts 12 speelsters richting Alkmaar, incluis reservekeepster Sanne van Impelen die noodgedwongen als veldspeelster gebruikt wordt.

Coach Marcel van Dijk koos in Alkmaar voor een voorhoede bestaande uit louter middenveldsters. Zo begon midmid Linda vder Meijden wederom in de spits en stonden Cynthia Buis en Sharona Abels op de vleugels. De enige overgebleven spits - Marieke Baas - begon op het middenveld.

Het begin van Maarssen was matig. Er werd te ruim gedekt en de duels werden te slap aangegaan. Na een eerste waarschuwing van de snelle rechterspits van Alcmaria, was het na 5 minuten toch Maarssen dat de score opende. Het had hierbij wel de hulp nodig van de keepster van Alcmaria, die de bal zomaar inleverde bij Linda vder Meijden. Een kopie van vorige week. Kennelijk boezemen die lange benen van Linda toch angst in bij de keepsters. Met een bekeken lobje wist ze de score te openen. 0-1.
Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want na 13 minuten spelen stond het na een slippertje achterin weer gelijk. 1-1. Op dat moment niet onterecht en Maarssen leek zich op te moeten maken voor een zware middag.
Coach van Dijk had genoeg gezien na een kwartier spelen en besloot Marieke Baas van positie te laten wisselen met Sharona Abels. Dit sorteerde meteen effect want na 22 minuten spelen zette ze Maarssen met het hoofd weer op voorsprong. 1-2!
Na 31 minuten spelen volgde het hoogtepunt van de middag. Marieke Baas nam de bal na een fraaie aanval in de draai mee en rondde fantastisch af. 1-3 en wat een goal!
Hiermee was het verzet gebroken van Alcmaria en Maarssen ging opeens op volle toeren draaien. Met name het middenveld draaide als een tierelier met constant mensen in beweging en van achteruit doorschuivende mensen. In het laatste kwartier werd maar liefst 3x gescoord nog door Cynthia Buis, Linda vder Meijden en Marieke Baas. Zo ging Maarssen met een 1-6 stand de rust in. Wie had dat verwacht na het moeizame eerste kwartier.

In de 2e helft werd Femke Bon vervangen door reservekeepster Sanne van Impelen en ging Maarssen met 3 man achterin spelen. Met bij tijd en wijle oogstrelende combinaties werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gestuurd en liep Maarssen via goals van Lizzy Bouwman, Nikita Theteroglou, Linda vder Meijden en 2x Marieke Baas uit naar een 1-11 eindstand.

Complimenten dames en coach! Na zoveel tegenslag weer deze week zo voor de dag komen is heel knap. Hulde!
Komende zaterdag voor de beker naar Dalfsen. Allemaal goed trainen en zorg dat je er weer staat!

Scoreverloop:
5. 0-1 Linda
13. 1-1
22. 1-2 Marieke (assist Linda)
31. 1-3 Marieke (assist Lizzy)
34. 1-4 Cynthia (assist Lianne)
36. 1-5 Linda (assist Lianne)
38. 1-6 Marieke (assist Linda)
53. 1-7 Lizzy (assist Sanne)
57. 1-8 Linda (assist Lizzy)
69. 1-9 Marieke (assist Linda)
80. 1-10 Nikita (penalty)
86. 1-11 Marieke

Opstelling:
Lisanne;
Femke(45.Sanne),Nikita,Nico,Bibi;
Marieke,Lianne,Lizzy;
Cynthia,Linda,Sharona;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/0HeBBa9wMWo

Alle foto's Alcmaria-Maarssen:
https://photos.google.com/share/AF1QipO0fP_2gnlpeEi7MBs0Qcz9pqo1wrSRNyvb5ZCk8dauAJTpqyH7nnbxd_S2SL2SiQ?key=SWpQVklBYVFzekU1bGtZTTZjeUY0NTBMU0N6VnF3
Lees verder | Auteur: Jorgos | 16 oktober 2017 | 0 Reacties | 6 foto's

MAARSSEN KOPLOPER NA 2-0 WINST OP DE BLOKKERS!

Maarssen koploper na 2-0 winst op De Blokkers!Maarssen VR1 heeft ook haar tweede wedstrijd in de competitie gewonnen. Op het eigen Sportpark werd De Blokkers met 2-0 verslagen. Hierdoor gaat Maarssen na 3 speelronden (op doelsaldo) aan de leiding. En dat terwijl de ploeg pas 2 wedstrijden speelde.

Na de eclatante 0-6 overwinning van vorige week op RKDEO, stond vandaag een lastigere tegenstander op het programma. De koploper na twee speelronden, De Blokkers, kwam namelijk op bezoek. De promovendus uit Blokker had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, waarbij met name de uitoverwinning op titelkandidaat FC Berghuizen indruk maakte.

Bij Maarssen was er goed nieuws uit de ziekenboeg. Captain Lianne Grin kreeg eindelijk groen licht om haar eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Ze begon meteen in de basis als midmid.
Verder had coach Marcel van Dijk voor een uitdaging gekozen door zonder diepe spits te spelen. Er werd met een ruit op het middenveld gespeeld, waarbij iedereen de vrijheid had om in de spits te duiken. Zolang de afstemming maar goed was.

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. Maarssen was een beetje zoekende in het nieuwe systeem en het fysiek sterke de Blokkers probeerde geduldig op te bouwen achterin.
Na een kwartier spelen waarin nagenoeg niks gebeurde voor beide doelen, besloot Maarssen wat meer druk te zetten op de laatste linie van De Blokkers. Dit had meteen effect want binnen 1 minuut wist Maarssen 2x te scoren!
Eerst leverde de keepster - onder druk gezet door Sarina Pua - de bal zomaar in bij Linda vder Meijden. Zij kapte haar tegenstandster uit en toonde zich voor het doel niet zelfzuchtig door de bal af te leggen op Sarina Pua. Die hield het hoofd koel en schoof de bal keurig in de verre hoek. 1-0!
Vanaf de aftrap kreeg Maarssen een tweede cadeau. Dit keer was het niet de keepster maar de centrale verdedigster die de bal zomaar inleverde bij Linda vder Meijden. Die kon het karweitje dit keer in haar eentje klaren en schoot de bal hard in de hoek. En zo stond het na 17 minuten spelen plots 2-0.
In het vervolg van de 1e helft bleef Maarssen de dominante partij, zonder dat het tot heel veel kansen leidde. Marieke Baas was nog het dichtste bij de 3-0, maar kwam net een teenlengte tekort bij een vrije trap van Nico Schat.
De Blokkers zelf kwam nauwelijks op de helft van Maarssen, behoudens bij twee corners die ongevaarlijk bleken. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-0 ruststand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Ofschoon Maarssen een stuk slordiger speelde dan in de 1e helft - veel onnodig balverlies - creëerde het wel meer kansen dan in de 1e helft. Topscorer en aanvoerdster Marieke Baas had echter niet haar dag en miste in kansrijke positie. Ook Sarina Pua zag een inzet van dichtbij gepakt worden door de keepster en had in een andere situatie een penalty verdiend. Verder waren er nog goede schietkansen voor Nico Schat, Linda vder Meijden en Lianne Grin, maar de keepster zat er goed bij. De Blokkers creëerde ook in de 2e helft geen enkele kans en dus eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Maarssen.
Hiermee is Maarssen samen met SDO en Buitenveldert VR3 de enige ploeg zonder puntenverlies en gaat het op doelsaldo zelfs aan kop in de competitie.

Coach Marcel van Dijk toonde zicht tevreden na afloop en roemde met name de laatste linie: " De eerste 25 minuten waren voetballend behoorlijk goed en we kunnen altijd leunen op onze laatste linie die een foutloze wedstrijd speelde en geen kans weggaf. De 2e helft hebben we zakelijk uitgespeeld en daar is niks mis mee. We streven naar steeds langer goed voetbal spelen en zijn goed onderweg." Aldus de coach.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Allemaal goed trainen en zondag weer gaan voor de 3 punten!

P.S. Lianne, top dat je weer terug bent meid!

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/pjnLbYIvv_4

Alle foto's Maarssen-De Blokkers:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6474632546039947169

Scoreverloop:
16. 1-0 Sarina (assist Linda)
17. 2-0 Linda (-)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Lizzy;
Marieke,Lianne,Sharona(55.Denise)
Bibi(67.Cynthia),Linda,Sarina;
Lees verder | Auteur: Jorgos | 08 oktober 2017 | 0 Reacties | 4 foto's

MAARSSEN OPENT COMPETITIE MET ZESKLAPPER!

Maarssen opent competitie met zesklapper!Maarssen is de competitie begonnen met een 0-6 overwinning op RKDEO. Grote vrouw aan Maarssen-kant was topscorer Marieke Baas die voor het eerst de aanvoerdersband droeg en dat bekroonde met 3 doelpunten.

Na de succesvol verlopen groepsfase van de KNVB-beker (plaatsing 2e ronde), stond vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma.
Het toeval wilde dat Maarssen het op moest nemen tegen een tegenstander die het ook al had getroffen in het bekertoernooi, namelijk RKDEO. Maarssen won toen in eigen huis met 2-0 door o.a.een legendarische goal van reserve-keepster Sanne van Impelen.

Vandaag geen wedstrijd in eigen huis maar in Nootdorp.
De vraag vooraf was: gaat captain Lianne Grin eindelijk haar lang verwachte rentree maken in dames 1? Het antwoord was helaas nee. Ze kreeg - tot haar eigen ontsteltenis - nog geen groen licht van de fysio. Een bittere pil voor de captain.
Doordat reservecaptain Sharona Abels op de bank begon (net terug van vakantie), mocht topscorer Marieke Baas voor het eerst in haar carriere de aanvoerdersband dragen.
In de basisopstelling stonden de gebruikelijke namen, waarbij coach Marcel van Dijk dit keer koos voor een stevig middenveld met Lizzy Bouwman, Linda vder Meijden en Marieke Baas. Sarina Pua begon op linksbuiten.

Maarssen kende een bliksemstart van de wedstrijd. De eerste de beste aanval was meteen raak na 36 seconden. En hoe! Een echte totaal-voetbal aanval met een linksback (Bibi Bus) op de helft van de tegenstander die de steekbal geeft, lopende mensen op de flank (Lizzy Bouwman) die als linkshalf opduikt op de linksbuiten positie, een rechtsbuiten (Cynthia Buis) die naar de 1e paal trekt en een middenveldster (Marieke Baas) die opduikt bij de 2e paal om hem in te koppen. Geweldig! 0-1.
Hierna hield Maarssen het initiatief en kreeg het goede schietkansen via Cynthia Buis, Linda vder Meijden en Lizzy Bouwman. De schoten misten echter richting of de keepster zat er goed bij.
Na zo'n 17 minuten spelen kreeg ook de thuisploeg zijn eerste kans van de wedstrijd. Keepster Colijn werd bijna verrast door een vrije trap van afstand, maar wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog over het doel te tikken.
In de 27e minuut viel dan toch de dikverdiende 2-0. Centrale verdedigster Nikita Theteroglou etaleerde bij een corner weer haar specialiteit - de achterwaartse kopbal - en liet de keepster kansloos. 2-0 en alweer de tweede goal van Nikita dit seizoen. Niet alleen achterin een rots in de branding maar ook voorin!
Het spel van Maarssen kakte daarna in en RKDEO kreeg grote kansen op de aansluitingstreffer. Keepster Lisanne Colijn hield Maarssen echter op de been met een van haar fameuze zweefduiken!
Gescoord werd er niet meer voor de rust en zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand de rust in.

In de 2e helft gebeurde er in het eerste kwartier weinig, tot de 61e minuut. De net ingevallen Sharona Abels stuurde met een knappe voetbeweging Sarina Pua diep, die stuurde haar tegenstandster het bos in en legde keurig af op Marieke Baas die weer op het juiste moment in het strafschopgebied stond. Met een strak schot verdween de bal tegen de touwen. 0-3 en de tweede van de middag voor Marieke!
Zeven minuten later vond het hoogtepunt van de middag plaats. Linkshalf Lizzy Bouwman kreeg de bal na een afgeslagen aanval op links voor haar voeten en bedacht zich geen moment. Vanaf zo'n 25 meter afstand schoot ze de bal snoeihard in het dak van het doel. Wat een pegel! Een echte Bouwman-goal! 0-4
In de slotfase liep Maarsen nog uit naar 0-6 door de derde goal van de middag van Marieke Baas (wederom goede steekbal van Sharona Abels en goed overzicht gehouden van Sarina Pua) en een benutte penalty van de vandaag weer ijzersterk spelende Linda vder Meijden. Eindstand derhalve: 0-6

Knappe overwinning dames en coach! Op naar volgende week tegen de Blokkers!

Scoreverloop:

1. 0-1 Marieke (assist Lizzy)
27.0-2 Nikita (assist Cynthia)
61.0-3 Marieke (assist Sarina)
68.0-4 Lizzy (-)
83.0-5 Marieke (assist Sarina)
91.0-6 Linda (penalty)

Opstelling:
Lisanne;
Femke,Nikita,Nico,Bibi(61.Sharona);
Linda,Marieke,Lizzy;
Cynthia,Denise,Sarina;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/vJ-6J-wJqZo

Alle foto's RKDEO-Maarssen:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6472028570733179537
Lees verder | Auteur: Jorgos | 01 oktober 2017 | 0 Reacties | 9 foto's

MAARSSEN PLAATST ZICH MET PRACHTIGE GOALS VOOR DE 2E RONDE VAN DE KNVB-BEKER!

Maarssen plaatst zich met prachtige goals voor de 2e ronde van de KNVB-beker!Maarssen VR1 heeft vanmiddag de 2e ronde bereikt van de KNVB-beker. Op het eigen veld werd DSE met 4-2 verslagen. De overwinning was terecht en werd opgesierd met stuk voor stuk prachtige goals.

Vooraf wist iedereen wat er te doen stond. Door het betere doelsaldo van DSE volstond alleen een overwinning om de volgende ronde van de KNVB-beker te halen.
Dat moest dan gebeuren zonder de vandaag afwezige Femke Bon en de nog altijd geblesseerden Duende van Burik en captain Lianne Grin.
Wel weer van de partij: centrale verdedigster Nico Schat. Weliswaar pas op zaterdag teruggekeerd van vakantie, maar nood breekt soms wetten en dus startte ze meteen in de basis. Verder waren er basisplaatsen voor Bibi Bus als rechtsback en startte Sarina Pua als rechtsbuiten. Voor de rest de gebruikelijke namen.

Tegenstander DSE kenden we nog goed van vorig seizoen toen Maarssen beide ontmoetingen won. Uiteindelijk degradeerde ook de ploeg uit Etten-Leur uit de Hoofdklasse en speelt het dit seizoen in de 1e klasse Zuid.

Maarssen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier een viertal goede kansen via Cynthia Buis, Denise Wammes, Marieke Baas en Sarina Pua. Het doel werd echter niet gevonden.
Na 19 minuten spelen was het wel raak. En hoe! De bal belandde uit een ingooi voor de voeten van Linda vder Meijden die een prachtige aanval opzette met Sarina Pua en de mee ingeschoven Nico Schat. Uiteindelijk belandde de bal via Denise Wammes weer voor de voeten van Linda vder Meijden die vanaf randje zestien de bal strak in de kruising schoot! Wat een goal en wat een mooie aanval! Inspelen, doorbewegen, inschuivende libero, spits inspelen, kaats terug en uithalen! Deze aanval had alles! 1-0.
Na deze sterke eerste 20 minuten kregen ook de bezoekers - die veelal de lange bal hanteerden - wat kleine kansjes. Keepster Colijn en de vandaag weer ijzersterk verdedigende Nikita Theteroglou waren echter op hun hoede.
In de 32e minuut kreeg Maarssen op dezelfde plek als bij de 1e goal een ingooi te nemen. Wederom was Linda vder Meijden het tussenstation en dit keer was het Nico Schat die van afstand mocht vuren. En ook deze verdween in de kruising! Wat een rentree van Nico!
Niet veel later had Sarina Pua de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar haar inzet verdween nipt langs het doel.
Door een verkeerde breedtepass achterin van Bibi Bus kwamen de bezoekers uit het niets op 2-1 in de 38e minuut. Een domper voor Maarssen dat oppermachtig was in de 1e helft. Gescoord werd er daarna niet meer en zodoende gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

In de 2e helft kwam DSE al vroeg op 2-2 door een prachtige uithaal van buiten het strafschopgebied. Maarssen was het even kwijt en leed veel onnodig balverlies. DSE kreeg in die fase kansen op de 2-3, maar was niet scherp in de afronding.
Na zo'n kwartier spelen hervond Maarssen zich weer enigszins, maar er was een 3e wereldgoal van de middag nodig om weer helemaal terug in de wedstrijd te komen.
Marieke Baas onderschepte in de 68e minuut door goed doorzetten zelf een bal op de helft van DSE, waarna ze bijna vanaf de linkercornervlag de bal met een boog over de verbouwereerde keepster schoot. 3-2 en wat een goal weer! Hulde voor onze topscorer!
Drie minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Wederom was onze blode engel Linda vder Meijden erbij betrokken. Na een een-twee met Laura van Beek liep ze goed door en slalomde ze dwars door de defensie van DSE. Haar schot kon maar ternauwernood gekeerd worden door de keepster, waarna Laura van Beek hem voor het intikken had. Haar 1e goal in dienst van Maarssen VR1 en voorlopig ook haar laatste want ze gaat voor 4 weken op vakantie. Het is haar echter gegund want als er iemand altijd bereid was om op de bank te zitten bij Maarssen VR1 dan was het Laura van Beek wel. Hulde Lau!
In de slotfase knalde Linda vder Meijden nog een bal snoeihard op de lat en kregen de bezoekers ook nog een goede mogelijkheid. Gescoord werd er echter niet meer en zodoende eindigde de wedstrijd in een 4-2 eindstand.

Coach Marcel van Dijk was na afloop redelijk tevreden: "We waren aan de bal redelijk creatief en de twee goals toonden kwaliteit en lef. De 2-2 luidde een minder voetballende periode in. Dan maken we weer een beauty en beginnen we weer te voetballen. Conclusie: goed aan de wedstrijd begonnen, toch weer een dipje gehad met gevolgen. Uiteindelijk herpakken we ons goed en maken we het af".

En zo is het maar net. Volgende week een weekje vrij en daarna de 1e competitiewedstrijd tegen RKDEO. Zet hem op!

Scoreverloop:
19. 1-0 Linda (assist Denise)
32. 2-0 Nico (assist Linda)
38. 2-1
50. 2-2
68. 3-2 Marieke (assist Denise)
71. 4-2 Laura (-)

Opstelling:

Lisanne;
Bibi,Nico,Nikita,Lizzy;
Cynthia(45.Laura),Linda,Sharona;
Sarina,Denise(74.Sanne),Marieke;

Samenvatting van de wedstrijd op youtube:
https://youtu.be/Lu3_HAFW3QM

Alle foto's Maarssen-DSE:
https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6466839257914392481
Lees verder | Auteur: Jorgos | 17 september 2017 | 0 Reacties | 7 foto's

MAARSSEN HOUDT 1 HELFT STAND IN TILBURG

Maarssen houdt 1 helft stand in TilburgMaarssen VR1 heeft z'n tweede groepswedstrijd voor de KNVB-beker met 5-0 verloren van 't Zand. De gehavende ploeg van coach Marcel van Dijk hield een helft lang knap stand in Tilburg, maar verloor uiteindelijk toch met ruime cijfers.

Na de fraaie overwinning van vorige week op RKDEO, stond vanmiddag andere koek op het programma. Maarssen moest het opnemen tegen Hoofdklasser 't Zand dat afgelopen seizoen het kampioenschap nipt misliep na het spelen van een beslissingswedstrijd tegen FC Eindhoven.
In de onderlinge ontmoetingen vorig seizoen verloor Maarssen kansloos in eigen huis met 0-7, maar gaf het in Tilburg wel goed partij. Het kwam zelfs op een 0-1 voorsprong door Sarina Pua, maar verloor uiteindelijk toch met 3-1 nadat Nikita Theteroglou halverwege de 2e helft met een blessure eraf moest.

Ook dit jaar wordt de ploeg van Marcel van Dijk geplaagd door blessures. Zo viel vorige week Duende van Burik uit met een knieblessure. En de ploeg zit al zo dun in de aanvallers.. Voor haar en heel Maarssen is het afwachten tot 18 september wanneer ze terecht kan in het ziekenhuis en er meer bekend wordt over de ernst van haar blessure.
Goed nieuws was er ook van het blessurefront. Bibi Bus was namelijk hersteld van haar enkelblessure en keerde terug in de selectie.
Dan is er nog het hoofdstuk vakanties. Sarina Pua was op zaterdag teruggekeerd van vakantie en zat bij de selectie. Daar tegenover stond dat er weer iemand anders vertrok op vakantie, namelijk centrale verdedigster Nico Schat. En zo is het een komen en gaan van speelsters dit seizoen.

Door de absentie van Nico Schat en de nog altijd geblesseerde captain Lianne Grin, begonnen Nikita Theteroglou en Lizzy Bouwman centraal achterin. Verder waren er basisplaatsen voor Laura van Beek en Denise Wammes en stond topscorer Marieke Baas op het middenveld gepositioneerd. Bibi Bus begon als rechtsbuiten. Dit om de altijd mee opkomende linksback van 't Zand een beetje in toom te houden. Sterspeelster Sarina Pua startte vanwege haar trainingsachterstand op de bank.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Reeds na 2 minuten spelen lag de bal al in het net, maar gelukkig voor Maarssen werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.
't Zand bleef stormen op het doel van Maarssen, maar keepster Lisanne Colijn hield de ploeg met twee fantastische reddingen op de been.
Na een kwartier spelen was de storm geluwd en kreeg Maarssen meer controle over de wedstrijd. De organisatie stond - om maar eens een woordspeling te maken op de naam van onze coach - als een Dijk!
Er werd weinig meer weggeven en Maarssen kroop steeds meer uit z'n schulp. Zo waren er wat kleine kansjes via afstandsschoten van Linda vder Meijden en werd de sterk spelende Marieke Baas onreglementair afgestopt vlak voor het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in.
Na 45 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord en zo zocht Maarssen met een fijn gevoel de kleedkamers op.

Na de rust trok Maarssen aanvankelijk de sterke lijn door en werd het meteen gevaarlijk via Sarina Pua die in de 38e minuut ingevallen was voor Laura van Beek. Haar voorzet vanaf links bereikte helaas geen medespeelster.
Niet veel later kreeg Sharona Abels - die na de wissel van Laura van Beek als linksback was gaan spelen - de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen haar arm aangeschoten. De scheidsrechter was gedecideerd en wees meteen naar de stip.
De speelster van 't Zand toonde zich koelbloedig en schoot de bal strak in de hoek. En zo stond het na nog geen drie minuten spelen in de 2e helft 1-0.
Maarssen liet zien over veerkracht te beschikken en scoorde bijna vanaf de aftrap de 1-1. Een gekraakt schot van Marieke Baas viel zomaar voor de voeten van Sarina Pua die alleen voor de keepster tegen haar aanschoot.
Niet veel later kreeg Maarssen een vrije trap te nemen op de eigen helft. Lizzy Bouwman deed dat fantastisch en legde de bal op de stropdas van Sarina Pua. Die sneed vanaf links het strafschopgebied in, waarnaar ze omver werd geduwd door een speelster van 't Zand. Ook dit keer kende de scheidsrechter geen twijfel en wees naar de stip. Een koud kunstje voor Sharona Abels normaal gesproken, die zelden een penalty mist. Helaas vanmiddag wel, want ze raakte de buitenkant van de paal.
Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een ingooi van Maarssen notabene viel de bal voor de voeten van een speelster van 't Zand, die Lizzy makkelijk uitkapte en verwoestend uithaalde. Haar bal spatte uiteen op de onderkant van de lat, waarna de goed meegelopen spits hem voor het intikken had. En zo stond het na 59 minuten spelen plots 2-0 ipv 1-1. En enorme domper voor Maarssen dat de goede lijn van het laatste halfuur van de 1e helft leek door te trekken in de 2e helft.
Maarssen richtte zich nog één keer op en kreeg via Linda vder Meijden op links nog een goede kans. Haar voorzet op Bibi Bus was helaas net iets te hard.
In de 62e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Een snelle aanval over rechts werd van dichtbij binnengetikt. 3-0.
Het verzet van Maarssen was gebroken en de organisatie viel een beetje weg. 't Zand liep hierdoor nog uit naar 5-0.
Coach Marcel van Dijk toonde zich gematigd tevreden: 'We hebben 50 minuten goed vanuit de organisatie gespeeld. Helaas kan binnen 5 minuten alles veranderen. Maar zelfs na onze gemiste penalty stond het nog altijd maar 1-0. Er was dus eigenlijk weinig aan de hand. Toch gaat er daarna van alles mis. Daar moeten we het nog maar even over hebben'.

Complimenten dames en coach. Met een gehavende ploeg hebben jullie toch zo'n 50 minuten goed weerstand kunnen bieden. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen DSE. Allemaal lekker trainen en zondag weer knallen!

Scoreverloop:

48. 1-0
59. 2-0
62. 3-0
69. 4-0
86. 5-0

Opstelling:

Lisanne;
Femke,Nikita,Lizzy,Laura(38.Sarina);
Marieke,Linda,Cynthia;
Bibi,Denise,Sharona;

Alle foto's 't Zand-Maarssen:

https://plus.google.com/photos/109701912144380614912/albums/6464208860693987601
Lees verder | Auteur: Jorgos | 10 september 2017 | 0 Reacties | 9 foto's